Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Domaći sudžuk od svinjske plećkeGotove sudžuke ređamo na štap.
Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
27. dec.
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromOkačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom.
Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
11. sep.
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaMožete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu.
Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
02. sep.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesaOstavite gotovo mleveno meso da odstoji 12 sati.
Isecite na jednake delove creva i zavežite ih konopcem kad ih napunite.
Gotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše....
29. nov.
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaNišta ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
11. feb.
Domaći sudžukU zavisnosti od dužine sudžuka koju želite, previjte crevo (tamo gde će biti kraj sudžuka).
Napunjene sudžuke okačite da se suše i nakon 24 sata iz izbušite iglom, tamo gde je ostao vazduh....
17. feb.
Da napravimo domaću slaninuAli da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
14. feb.
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPrilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice....
10. januar
Pikantan domaći sudžukPomešamo sa svim začinima i lepo promešamo da mogu začini lepo da se pomešaju sa mesom.
Stavljamo u veliku posudu da odstoje na hladnom oko jedan dan. Nakon toga meljemo na mašinici na krupnijoj rešetki....
07. sep.
Da napravimo domaću slatku pavlakuDanas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
28. mart
Da napravimo domaću sušenu kobasicuNije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
13. januar
Domaći svinjski sudžukStavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!...
05. dec.
Domaći ovčiji sudžukMesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo.
Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
23. sep.
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Sudžuk od konjskog mesaKrajeve sudžuka vežite jedan za drugi i formirajte prepoznatljivi oblik u obliku potkovice.
Okačite sudžuke da se suše 24 sata. Nakon tog vremena izbušite crevo iglom na nekoliko mesta....
09. mart
Sudžuk od magarećeg mesaKada se pravi sudžuk od magarećeg mesa on o treba da ima i deo slanine, budući da je samo meso mnogo suvo.
Slanina, koja treba da se stavi u meso dodaje se 300-400 g na kilogram magarećeg....
06. januar
Sudžuk na seoski načinKoncem im zavežite krajeve i okačite da se suše na hladnom i provetrivom mestu.
Valjaju se oklagijom za 1-2 dana. Sudžuk na seoski način treba da je gotov nakon 24 do 48 sati....
10. sep.