Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Domaći sudžuk od svinjske plećkeDomaći sudžuk od svinjske plećke
27. dec.
Gotove sudžuke ređamo na štap. Domaći sudžuk od svinjske plećke ostavljamo da se suši na provetrenom i zaštićenom mestu....
Domaći sudžuk sa balkanskim čubromDomaći sudžuk sa balkanskim čubrom
11. sep.
Okačite sudžuke na dobro provetrenom mestu, povremeno ih ispeglajte flašom. Domaći sudžuci sa balkanskim čubrom su gotovi....
Pečeni domaći sudžuk na roštiljuPečeni domaći sudžuk na roštilju
09. dec.
Pečeni domaći sudžuk na roštilju je spreman....
Domaći sudžuk sa dve vrste mesaDomaći sudžuk sa dve vrste mesa
02. sep.
Možete uviti sudžuk u potkovicu ili da napravite kao običnu kobasicu. Ako ćete kao potkovicu, gnječite svaki dan, stavite da se suši na provetrivom mestu 2-3 nedelje, nakon toga je gotovo za jelo....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Domaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesaDomaći sudžuk od konjskog i svinjskog mesa
29. nov.
Ostavite gotovo mleveno meso da odstoji 12 sati. Isecite na jednake delove creva i zavežite ih konopcem kad ih napunite. Gotove sudžuke poređajte na dugačak prut dok se ne osuše....
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu Lukanka
11. feb.
Ništa ne može da se poredi sa domaćom kobasicom Lukanka ili domaćim sudžukom....
Domaći sudžukDomaći sudžuk
17. feb.
U zavisnosti od dužine sudžuka koju želite, previjte crevo (tamo gde će biti kraj sudžuka). Napunjene sudžuke okačite da se suše i nakon 24 sata iz izbušite iglom, tamo gde je ostao vazduh....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ali da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
domaćeg kukuruznog čipsa....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Prilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice....
Pikantan domaći sudžukPikantan domaći sudžuk
07. sep.
Pomešamo sa svim začinima i lepo promešamo da mogu začini lepo da se pomešaju sa mesom. Stavljamo u veliku posudu da odstoje na hladnom oko jedan dan. Nakon toga meljemo na mašinici na krupnijoj rešetki....
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Danas se pavlaka sprema na različite načine, a može da se napravi čak i u domaćim uslovima. Slatka pavlika se razlikuje od obične po tome što se u nju prethodno dodaje malo šećera....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Domaći svinjski sudžukDomaći svinjski sudžuk
05. dec.
Stavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!...
Domaći ovčiji sudžukDomaći ovčiji sudžuk
23. sep.
Mesto koje će biti kraj svakog sudžuka uvijamo. Na kraju ih okačimo na odgovarajuće mesto da se suše. Izaberite suvo i hladno mesto. Sledećeg dana izbušite da bi izašao preostali vazduh i ponovo zakačite....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Sudžuk od konjskog mesaSudžuk od konjskog mesa
09. mart
Krajeve sudžuka vežite jedan za drugi i formirajte prepoznatljivi oblik u obliku potkovice. Okačite sudžuke da se suše 24 sata. Nakon tog vremena izbušite crevo iglom na nekoliko mesta....
Sudžuk od magarećeg mesaSudžuk od magarećeg mesa
06. januar
Kada se pravi sudžuk od magarećeg mesa on o treba da ima i deo slanine, budući da je samo meso mnogo suvo. Slanina, koja treba da se stavi u meso dodaje se 300-400 g na kilogram magarećeg....
Sudžuk na seoski načinSudžuk na seoski način
10. sep.
Koncem im zavežite krajeve i okačite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Valjaju se oklagijom za 1-2 dana. Sudžuk na seoski način treba da je gotov nakon 24 do 48 sati....