Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Ali da bismo mogli da jedemo slaninu, treba da znamo kako da je spremimo - nije uvek to što se prodaje dobro i ukoliko imamo mogućnost, najlepše je da je napravimo u domaćim uslovima....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaću sušenu kobasicuDa napravimo domaću sušenu kobasicu
13. januar
Nije teško napraviti pravu domaću sušenu kobasicu, ali treba da se naoružate strpljenjem, zato što se ne dobija za jedan dan....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
domaćeg kukuruznog čipsa....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Nema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Za pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana. Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Ne preporučuje se da sušite na suncu, pošto privlači previše insekata, koji žele da isisaju slatki sok iz zrna grožđa....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Hajde da napravimo domaću slaninuHajde da napravimo domaću slaninu
11. januar
A ako ste već pripremili svoju domaću slaninu, verovatno vam neće biti višak neki ukusan recept sa njom: - Zapečeno jelo sa slaninom; - Jaja sa slaninom; - Krompir sa slaninom....
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ako želite da napravite krem za torte i druge poslastice, obično koristite pavlaku za mućenje (tečnu slatku pavlaku). Ovaj proizvod se u ovom slučaju može zameniti na dva načina....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa. Ustvari, mlevenje mesa je jedan jednostavan korak u celom procesu....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Uživajte u vašem domaćem niskokaloričnom tofu siru. Dodajte ga u razne supe, glavna jela, salate ili razle recepte za tofu....
Kako da napravimo pavlaku?Kako da napravimo pavlaku?
18. dec.
Ali, da li je moguće da se pripremi pavlaka u domaćim uslovima? Odgovor je DA. Za pripremu pavlake vam treba punomasno sveže mleko, koje ne treba da je kuvano ili pasterizovano....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Nema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Provereni recept za pravljenje kisele pavlake je sledeći: Kisela pavlaka od domaćeg mleka Potrebni sastojci: 5 l svežeg mleka, 2 supene kašike kiselog mleka....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Najkorisniji savet kako biste napravili ukusan domaći majonez je da ga dobro umutite, a danas to znatno olakšavaju i blenderi i razne mašine za pasiranje - oni će vas u tome u potpunosti zameniti....
Tri recepta za domaći sladoled od pavlakeTri recepta za domaći sladoled od pavlake
18. sep.
Sladoled od pavlake sa voćem Potrebni sastojci: 1 1/4 šolje šećera u prahu, 2 1/2 šolje pavlake, 3 jajeta, 2 kesice vanilin šećera, 5 kašika slatka od jagoda, 1 šolja prethodno umućenog šlaga, 50 mll likera, 50 ml sirupa...
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Hajde da probamo da shvatimo kako da pripremimo savršeno testo, kako da ga pravilno napravimo i da podelimo univerzalni recept Kako da napravimo savršeno testo, da na kraju dobijemo savršen rezultat?...