Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kore za lazanjuNakon toga spuštajte kore u porcijama i kuvajte ih oko 30 sekundi.
Nakon toga kore stavite da se ocede na rešetci i da se malo ohlade. Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!...
03. dec.
Sušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašiniOstavljamo da se suše na sobnoj temperaturi dok se ne osuše potpuno.
Sušene kore od spelte za lazanju na mašini se čuvaju u platnenoj torbi....
20. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Medene kore za tortuSmesu za omiljene kore za tortu delimo na 3 jednaka dela i svaku koru posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 280 stepeni 10 minuta.
Zalepimo medene kore za tortu kremom od pavlake....
12. mart
Domaće razvučene kore za pituDanas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu.
Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
08. januar
Kore za tortu bez jajaStaivte koru za rotru bez jaja da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i prebacite na rešetku.
Pečenu koru ostavite da se ohladi u kalupu 10-15 minuta i stavite na rešetku....
08. april
Da pripremimo sami kore za pituMožete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima.
Kore za pitu se prave...
26. maj
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Da napravimo krem za tortuNajlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom....
05. maj
Šta možete da napravite od kora za lazanju osim lazanje?Ako i dalje želite da napravite lazanju, pogledajte savršene recepte za:
- lazanja sa pečurkama;
- lazanja Bolonjeze;
- lazanja sa spanaćem....
02. sep.
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekomPosle sipamo čašu brašna i prašak za pecivo i počinjemo da mešamo, postepeno dodajemo još brašna.
Kad postane teško da mešamo kašikom prebacujemo na glatku površinu i mesimo sa još brašna....
05. sep.
Kore za čokoladnu tortu sa bananamaSodu, šećer, vanilu i ulje pomešajte i dobro umutite dok se šećer ne rastopi.
Izgnječite banane. Čokoladu rastopite na tihoj vatri i u nju dodajte izgnječene banane.
Skinite sa vatre i u smesu sa sodom dodajte smesu...
10. dec.
Kako sprečiti da se kore za lazanju slepe?Potrebno je malo više vremena, ali se isplati jer to sprečava slepljivanje kora za lazanju.
Ako volite lazanju, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za:
- lazanja od spanaća;
- lazanja od pečuraka;...
23. avgust
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
01. jun
Kako se pripremaju kore za lazanju?Pogledajte neke neodoljive recepte za lazanju: Lazanja sa šunkom i kačkavaljem, Lazanja Bianchi,Lazanja sa mocarelom i pečurkama i Lazanja sa piletinom i pečurkama....
04. feb.
Kako se kuvaju kore za lazanju?Jedna od najvažnijih stvari kod pripreme ukusne lazanje sa spanaćem i rikotom ili lazanje sa mlevenim mesom i Bešamel sosom je kuvanje kora za lazanju.
Kore za lazanju se kuvaju u slanoj vodi ne više od 4-5 minuta....
15. okt.
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeKoristite ušećerene kore od pomorandže za različite kolače po vašem izboru.
Ušećerene kore pomorandže za torte i kolače su gotove....
03. nov.
Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pituKore za pitu stavljamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu na oko 3-4 minuta dok im se ne promeni boja.
Ostavljamo da se ohlade i nalomimo ih u duboku posudu....
31. jul
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
20. april
Pravi koraci za idealnu lazanjuEvo zašto, da biste napravili idealnu domaću lazanju, striktno se držite saveta za njenu pripremu....
20. feb.
Lazanja u mikrotalasnojU dva keramička kalupa za lazanju se stavljaju redom nadev od mesa, sos i kore, dok se ne napuni.
Završava se mesnim nadevom i sosom, pri čemu se pazi da kore za lazanju budu dobro pokrivene....
20. jun