Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Kako bismo izbegli ovaj gubitak stare kuhinje, evo nekoliko saveta kako da pripremite sami kore za okupanu pitu. Za samo testo su vam potrebni sledeći sastojci: 4 jaja, 1kg brašna, 3 kašike ulja i voda....
Domaće razvučene kore za pituDomaće razvučene kore za pitu
08. januar
Danas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu. Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
Medenjaci, uvaljani u pečene kore za pituMedenjaci, uvaljani u pečene kore za pitu
31. jul
Kore za pitu stavljamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu na oko 3-4 minuta dok im se ne promeni boja. Ostavljamo da se ohlade i nalomimo ih u duboku posudu....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Pita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su. U Turskoj se pita zove burek i priprema...
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
Da biste bili praktičniji i da vam bude lakše, možete pripremiti veću količinu testa, podeliti ga na delove i staviti u zamrzivač....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Da napravimo kore za lazanjuDa napravimo kore za lazanju
15. feb.
Zato birajte recepte koji su ukusni, efektni i ne oduzimaju vam sve vreme sa svojom pripremom. Takvo jelo je lazanja....
Kako da razvijete kore za pitu?Kako da razvijete kore za pitu?
29. april
Domaće razvijene kore za pitu traže više vremena za pripremu, ali neverovatni ukus pita pripremljenih od ovakvih domaćih kora, potpuno opravdava napore. Kako bi napravili razvijene kore za pitu, prvo treba da umesite testo...
Kako da odmrznemo kore za pitu?Kako da odmrznemo kore za pitu?
01. dec.
I dok je u prošlosti, domaćica, da bi pripremila pitu, morala da ustane veoma rano, da umesi testo i da razvuče kore tanke kao list, danas nije tako....
Medene kore za tortuMedene kore za tortu
12. mart
Smesu za omiljene kore za tortu delimo na 3 jednaka dela i svaku koru posebno pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 280 stepeni 10 minuta. Zalepimo medene kore za tortu kremom od pavlake....
Domaće kore za lazanjuDomaće kore za lazanju
03. dec.
Nakon toga spuštajte kore u porcijama i kuvajte ih oko 30 sekundi. Nakon toga kore stavite da se ocede na rešetci i da se malo ohlade. Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!...
Bombone od kore za tortuBombone od kore za tortu
29. april
Jednostavne i ukusne bombone od kore za tortu!...
Kore za tortu bez jajaKore za tortu bez jaja
08. april
Staivte koru za rotru bez jaja da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i prebacite na rešetku. Pečenu koru ostavite da se ohladi u kalupu 10-15 minuta i stavite na rešetku....
Kako zamrznuti kore za pitu?Kako zamrznuti kore za pitu?
09. avgust
Zamrzavanje različitih vrsta proizvoda u zamrzivaču je veoma brzo, jednostavno i praktično. Tako da možete uvek imati pri ruci proizvode koji su vam potrebni tokom cele godine. Radi vaše udobnosti, dobro je da unapred...
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?
30. nov.
Zlatna pasta Da bismo pripremili zlatno mleko u domaćim uslovima, potrebno je prvo da pripremimo zlatnu pastu....
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekomKore za tortu sa kondenzovanim mlekom
05. sep.
Posle sipamo čašu brašna i prašak za pecivo i počinjemo da mešamo, postepeno dodajemo još brašna. Kad postane teško da mešamo kašikom prebacujemo na glatku površinu i mesimo sa još brašna....
Kore za čokoladnu tortu sa bananamaKore za čokoladnu tortu sa bananama
10. dec.
Sodu, šećer, vanilu i ulje pomešajte i dobro umutite dok se šećer ne rastopi. Izgnječite banane. Čokoladu rastopite na tihoj vatri i u nju dodajte izgnječene banane. Skinite sa vatre i u smesu sa sodom dodajte smesu...
Ušećerene pomorandžine kore za torte i kolačeUšećerene pomorandžine kore za torte i kolače
03. nov.
Koristite ušećerene kore od pomorandže za različite kolače po vašem izboru. Ušećerene kore pomorandže za torte i kolače su gotove....
Kako se razvlače kore za pitu?Kako se razvlače kore za pitu?
07. maj
U današnje vreme čak i dete može da pripremi ovaj jednostavan doručak, ali je zapravo pravljenje autentične pite, onako kako su je pravile naše bake, naporan posao....
Pica sa korama za pituPica sa korama za pitu
23. januar
Namažite jednu trouglastu koru nadevom, stavite drugu odozgo i poređajte u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom. Radite tako dok se ne potroše kore i nadev....
Lazanja sa korama za pituLazanja sa korama za pitu
28. sep.
Ostavlja se da se krčka i začinjava se. Odovojeno se sprema bešamel sos. U pravouganu posudu za pečenje se poređaju po dve kore, između njih se posipa ulje. Stavlja se nadev i tako dok se ne potroše kore....
Provolone u korama za pituProvolone u korama za pitu
27. feb.
Rasporedite kore za pitu i isecite ih na dva dela. Jednu polovinu premažite maslinovim uljem, pospite origanom i u nju zavijte prvi krug Provolonea....
Krempita sa korama za pituKrempita sa korama za pitu
29. jun
Iskidamo kore, posipamo ih sa malo ulja, promešamo i stavljamo u rernu da se zapeku. Kad bude gotovo, počinjemo da sastavljamo krempitu. Koristila sam kalup za tortu, obložen papirom za pečenje....
Kamamber u korama za pituKamamber u korama za pitu
21. januar
Za svaku porciju stavljamo dve kore jedna na drugu, namažemo između sa malo rastopljenog maslaca. Na njih stavljamo sir, a odozgo smesu od jabuka u gomilicama. Uvijamo kore u loptu, a ivice savijamo odozdo....
Tompusi od kora za pituTompusi od kora za pitu
12. dec.
U gotove kore rasporedimo smesu. Svaku uvijamo u tompus. Ivice zalepimo umućenim žumancem da se ne otvore. Kad sve budu gotove, poređamo ih u pleh i pečemo u umerenoj rerni....