Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sušene drenjine u kućnim uslovimaOdaberite dobro sazrele plodove drenjine - oko 1 kg.
Dobro ih očistite.
Zagrejte 800 ml vode i u nju dodajte so.
Kada se so rastvori, prelijte drenjine.
Ostavite ih da se dobro ocede.
Cilj ovog prelivanja slanom...
01. dec.
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaAko meso prethodno skuvate, dimljenje će biti mnogo kraće i brže....
02. jul
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Beli luk nije slučajno nazvan prirodnim antibiotikom. Lagano ljuto i aromatično povrće ima brojne kvalitete, bitne za zdravlje. Osim toga njegov specifični ukus daje značajnu prednost brojnim tradicionalnim jelima....
03. mart
Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovimaČim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet....
19. feb.
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Toplo dimljena riba se priprema zagrevanjem od 50 do 120 stepeni, a hladno dimljena se priprema na temperaturi od 20 do 40 stepeni.
Toplo dimljena riba ne traje dugo i treba je pojesti u roku od jednog do dva dana....
30. sep.
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaZa pripremu raznih jela i salata nam je potrebno vinsko sirće. Korisnije i ukusnije je sirće koje ste pripremili kod kuće. Ono je aromatičan i sadrži više korisnih materija, a i priprema se bez dodavanja štetnih konzervansa...
09. maj
Trikovi kod sušenja voća u kućnim uslovimaVoće se može osušiti u kućnim uslovima pomoću rerne, dehidratora i sunca. Svako odlučuje način koji mu najviše odgovara.
Trebalo bi da znamo da je poželjno da se za sušenje voća koristi ono koje nije zrelo....
05. april
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaEkolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
29. mart
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost....
25. mart
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaU današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima....
25. april
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaPostoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu.
Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
10. april
Jedan trik za sušenje paprika tokom jeseni u kućnim uslovima!U zavisnosti od vašeg vremena, prvu fazu sušenja u rerni možete da radite jedan dan ili da nastavite sledeći dan, ali pod uslovom da ste izvadili paprike iz rerne i ostavili ih na hladno i provetreno mesto - ne u frižider...
31. avgust
Supa od domaćeg piletaU šerpu sipajte 2-3 litre vode i stavite na šporet da provri. Dodajte sitno iseckane sitnice i prepolovljena krilca.
Nakon što se skuvaju, dodajte sitno iseckano povrće, dodajte ulje, posolite i dodajte univerzalni začin...
12. sep.
Tradicionalna janija od piletaPrilikom seviranja pospite tradicionalnu janiju od pileta sitno iseckanim peršunom....
10. avgust
Haringa usoljena u domaćim uslovimaSo rastvorite u 1, 5 litara vode. Haringu ostavite da stoji u rastvoru soli 24 sata.
Izvadite je i dobro ocedite.
Na dno tegli sipajte maslinovo ulje i dobro poređajte usoljenu ribu.
Dodajte maslinovo ulje da prekrije...
06. avgust
Ketering zalogaji u domaćim uslovimaPomoću malog metalnog prstena isecite krugove integralnog hleba prethodno odstranivši kore.
Namažite krugove hleba maslacem.
Oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove.
Pomoću prstena istog prečnika isecite krugove...
21. okt.
Vitaminska supa od domaćeg piletaNakon 6 minuta, pileća supa je gotova i možete je začiniti sa malo hladne zaprške od kiselog mleka, jaja i brašna.
Sjajan i večiti klasik u domaćim supama - vitaminska pileća supa od domaćeg pileta....
11. nov.
Začinjena supa od domaćeg piletaPileće meso se stavi da se skuva, nakon što je gotovo, izvadi se, iskida se ili seče na sitno. U bojon se doda sitno iseckan luk i narendana šargarepa....
04. sep.
Metode za dimljenje mesaToplo dimljenje, sa svoje strane, podrazumeva dimljenje na temperaturi od 35 do 45 stepeni. Ovim načinom dimljenja se dobijaju kuvano-dimljene namirnice, čiji rok trajanja nije veliki....
11. mart
Šnicle od domaćeg pileta sa garnirugnomKad postane prozračan, dodajemo proceđen bujon od skuvanog pileta. Začinjavamo solju i biberom. Skuvamo pirinač na tihoj vatri....
03. april
Supa od domaćeg pileta protiv gripaUkoliko pripremate domaće pile, biće potrebno više vremena za kuvanje (oko 2-3 sata), a ukoliko je kupljeno, kuvanje je kraće.
Nakon što se meso skuva, izvaditi ga iz bujona i nakidati na male komadiće....
20. feb.