Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prženi divlji šampinjonPrženi divlji šampinjon
06. april
Očistite i operite divlje šampinjone. Nasecite ih na krupne komade i stavite ih da se prže sa malo vode i maslaca. Malo kasnije dodajte i sitno naseckani luk. Upržite i dodajte nanu i so....
Punjeni divlji golubPunjeni divlji golub
17. okt.
Dobro očišćeni golubovi se pune mlevenim mesom od kifli (kifla, jaje, sveže mleko, maslac, biber i so). Treba da se dobije gusta kaša. Zašivamo golubove i pečemo u umerenoj rerni oko 30 minuta. Dinstamo grašak i...
Škotski divlji petaoŠkotski divlji petao
03. maj
Pomešajte žumanca, maslac, ulje i pavlaku u dubokoj posudi, pa ih kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Posolite i dodajte biber. Sklonite sa vatre i posipajte sitno iseckanim peršunom. Poslužite preko...
Divlji krastavacDivlji krastavac
23. april
Narodna medicina i divlji krastavac Divlji krastavac deluje diuretski i smirujuće. Naša narodna medicina preporučuje divlji krastavac kao lek kod neurastenija, crvenog vetra, temperature....
Divlji LososDivlji Losos
17. dec.
Izbor divljeg lososa i čuvanje Kao svaka morska riba, divlji losos se najlakše čuva od rečnih riba....
Divlji pirinač sa pečurkamaDivlji pirinač sa pečurkama
28. nov.
Po želji pri serviranju pospite divlji pirinač sa pečurkama soja sosom....
Divlji zec u đuvečariDivlji zec u đuvečari
03. feb.
Zeca ostavite da odstoji 24 sata u šerpi sa smesom sirćeta i vode. Operite zeca, stavite ga u šerpu sa vrelom vodom i prokuvajte ga dok se ne pojavi pena na površini. Kada se zec skuva, izvadite ga iz vode i podelite meso...
Divlji luk - SremušDivlji luk - Sremuš
31. maj
Divlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova....
Punjeni divlji zec u rerniPunjeni divlji zec u rerni
09. avgust
Sirće, so, šećer, biber, lovorov list, karanfilić i oljušten i isečen luk, beli luk, šargarepu i celer stavite u vodu i marinadu kuvajte u poklopljenoj posudi 10 minuta. Nakon što se marinada ohladi, ostavite zeca da...
Prženi divlji pirinač sa jajimaPrženi divlji pirinač sa jajima
30. mart
Korisitla sam divlji pirinač u kesi. Pirinač se kuva u keso, koja se stavlja u vruću vodu i kuva se oko 35 minuta. Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u maslacu....
Dinstani divlji zec na italijanski načinDinstani divlji zec na italijanski način
24. okt.
Divlji zec je apsolutno divlja životinja koja se lovi i pripada gastronomskoj kategoriji divljači, u koju spadaju i divlja svinja, jelen i srna....
Divlja tikvaDivlja tikva
17. sep.
Vrste divlje tikve U SAD-u je poznato 12 raznih vrsta divlje bundeve. U Bugarskoj se osim divlje tikve sreće još jedna vrsta — Bryonia dioica Jacq. (žuta divlja tikva)....
Divlji zec sa dunjama i suvim šljivamaDivlji zec sa dunjama i suvim šljivama
20. sep.
Divlji zec sa dunjama i suvim šljivama je gotov....
Koje bolesti leči čudotvorni divlji pelin?Koje bolesti leči čudotvorni divlji pelin?
09. jun
Obloge od divljeg pelina za reumu, giht, umorne noge i upalu mišića Potrebni sastojci: 50 g listova divljeg pelina, 50 g kamilice, 50 g petrovca, 500 ml vode....
Narodna medicina sa divljim kestenomNarodna medicina sa divljim kestenom
07. april
Divlji kesten je prema mišljenu vidara među najcenjenijim lekarskim sredstvima....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Malo poznata činjenica je da divlja nana uspešno čuva sirovo sveže mleko da ne prokisne kada se stavi u njega. Sušenje divlje nane nije težak zadatak. Začin je potreban u svakoj kući u svako vreme....
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaVlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotreba
26. sep.
Napitkom od divljeg luka suzbija se kašalj, reumatizam, bronhitis, normalizuje se i rad crevnog trakta....
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemHajde da kuvamo sa divljim pirinčem
25. januar
Važno je znati da je divlji pirinač crne boje. Međutim, još uvek postoje proizvođači koji proizvode koji su napravljeni od rafinisanog belog pirinča označavaju kao „divlji pirinač“....
Kako da razlikujemo divlji od jestivog kestena?Kako da razlikujemo divlji od jestivog kestena?
16. januar
Kod slatkog, jestivog kestena, čašica je veličine od 5 do 11 centimetara i sadrži 2 do 7 semenki, kod divljeg dvojnika čašica je jedva 2-5 cm i sadrži samo jedan ili 2 jezgra....
Napitak od divlje nane - koristi i primenaNapitak od divlje nane - koristi i primena
20. dec.
Oblast korišćenja napitka od divlje nane u narodnoj medicini je veoma opširna, ali hajde da pogledamo najčešće koristi i primene. Divlja nana je dobro spazmolitičko sredstvo....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
Kako se priprema meso divlje svinje?Kako se priprema meso divlje svinje?
27. avgust
Meso divlje svinje su koristili ljudi još odavnina. Ovo meso ima jako izražen ukus. Meso divlje svinje ima i druge osobine. Zato se prilikom pripreme mesa divlje svinje, moraju poštovati neka pravila....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Ukoliko želite da skuvate meso divljači u đuveču, takođe nećete pogrešiti. Većina lovaca smatra da meso divljih svinja postaje najukusnije upravo na ovaj način....
Odgovarajući prilog za meso divljačiOdgovarajući prilog za meso divljači
30. dec.
Međutim, to ne važi za većinu domačica koje retko imaju mogućnost da pripremaju meso divljači. Ipak, teško ćete naći u prodavnicama do vas meso divlje svinje ili jelena na primer....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Divljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu....