Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se prave kuvano i pareno testoTo je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd. Ono je veoma lako za pripremu i omiljeno je mnogim domaćicama. Nije potrebno mešenje i razvlačenje....
Šta je račel i kako se pravi?Komadiće bundeve potopite u rastvor kreča koji se pravi mešanjem pet litara vode i 150 grama gašenog kreča. Rastvor se meša, a zatim ostavi da odstoji da se kreč slegne....
Kako se pravi najmekše i sočno pile?Posle vađenja pileta, kulinarski majstori preporučuju da ga 15 minuta ostavite „naopako“ – sa grudima prema dnu posude. Na taj način se sokovi sliju prema grudima, što ih čini dodatno sočnim i ukusnim....
Prave orasniceIspecite orasnice u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom i 180 bez ventilatora 10-12 minuta.
Prave orasnice su gotove....
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Majstorski domaći ćevapčićiNamažemo ugrejan roštilj parčetom slanine i poređamo odozgo ćevapčiće.
Pečemo naše majstorske domaće čevapčiće dok ne budu gotovi.
Serviramo sa prilogom po želji....
Prave pitice sa šunkom i kačkavaljemZagrevamo rernu na 200 stepeni i ispečemo unutra duge pitice oko 15-20 minuta.
Naše ukusne prave pitice sa šunkom i kačkavaljem su spremne da budu pojedene....
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Frosting ili ajsing su sinonimi za isti koncept, koji takođe nazivamo glazura. Glazura je slatka kremasta masa od šećera i tečnosti, najčešće vode ili mleka. Ponekad se može obogatiti drugim sastojcima kao što su maslac...
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kuvertira je veom popularna u poslastičarstvu i veoma često se priprema. Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina.
Moguće...
Majstorsko mezeDodajte meso i mešajte 5 minuta. Posipajte peršunom i poslužite ovo majstorsko meze. Toliko je ukusno, da prste poližete!...
Male prave piticePresavijte dva kraja, posle i osnovu, da se oblikuju tompusi.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom, namažite ga i pecite prave pitice sa svake strane.
Male prave pitice su gotove!...
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
Majstorska vegetarijanska salataPovrće očistimo i sitno iseckamo.
Pomešamo u posudi i začinimo.
U povrće dodajemo iseckani sir i kačkavalj.
Dodajemo majonez i promešamo.
Salatu ostavljamo 10 minuta da odstoji i serviramo....
Majstorska domaća kobasicaOstavljamo napolju da se suše.
Četvrtog dana, uz pomoć oklagije razvučemo i ponovo zakačimo na provetrivo mesto....
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....