Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Domaći sudžuciDomaći sudžuci
01. sep.
Ostavite da se suše na provetrivom mestu....
Majstorski domaći ćevapčićiMajstorski domaći ćevapčići
29. sep.
Pečemo naše majstorske domaće čevapčiće dok ne budu gotovi. Serviramo sa prilogom po želji....
Domaći sudžuci sa crvenim vinomDomaći sudžuci sa crvenim vinom
05. januar
Obavezno probajte ove domaće sudžuke sa crvenim vinom... Topli napitak uz njih je jasan....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Tajna hrskavo prženih krompira Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode. Po pravilu imate više skroba nego što je potrebno i manje vode....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Nakon dva dana vaše domaće pivo može da se pije....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Prave orasnicePrave orasnice
04. januar
Prave orasnice su gotove....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Majstorsko mezeMajstorsko meze
08. mart
Posipajte peršunom i poslužite ovo majstorsko meze. Toliko je ukusno, da prste poližete!...
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu Lukanka
11. feb.
Da biste počeli sa pravljenjem domaćih sudžuka i kobasica, prvo treba da razjasnimo kakvo meso se koristi. Važan korak u pravljenju kobasica je odnos mesa....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Jedni ga nalažu solju u kacama, drugi ga konzervišu u teglama, treći ga ubacuju u zamrzivač, četvriti prave lukanke, sudžuke i krvavice. Svaka od ovih metoda ima kako svoje prednosti, tako i svoje nedostatke....
Male prave piticeMale prave pitice
25. dec.
Presavijte dva kraja, posle i osnovu, da se oblikuju tompusi. Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom, namažite ga i pecite prave pitice sa svake strane. Male prave pitice su gotove!...
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Majstorska domaća kobasicaMajstorska domaća kobasica
12. avgust
Tako ponavljajte nekoliko puta da se mleveno meso bolje začini. Ono treba da odstoji jedan dan, nakon toga punimo kobasice. Ostavljamo napolju da se suše....
Majstorska vegetarijanska salataMajstorska vegetarijanska salata
14. okt.
Povrće očistimo i sitno iseckamo. Pomešamo u posudi i začinimo. U povrće dodajemo iseckani sir i kačkavalj. Dodajemo majonez i promešamo. Salatu ostavljamo 10 minuta da odstoji i serviramo....
Sudžuci sa belim lukomSudžuci sa belim lukom
08. feb.
Nakon oko 3 nedelje sudžuk je gotov za konzumiranje. Ako ne želite toliko da čekate, sirov sudžuk je veoma ukusan pečen na žaru ili roštilju. I ide odlično uz crveno vino! Prijatno i živeli!...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi domaći sir?Kako se pravi domaći sir?
17. dec.
Posle stajanja u kutiji, skine se težina koja ga pritiska, skine se i gaza i domaći sir se posipa morskom solju. Sir se drži posoljen 5-6 sati....
Kako se pravi domaći sir?Kako se pravi domaći sir?
22. nov.
Evo kako da napravite najjednostavniji, najjeftiniji i najlakši domaći sir....
Kako da sušimo domaći sudžuk?Kako da sušimo domaći sudžuk?
03. nov.
Svaka porodica ima svoj recept za pripremu domaćeg sušenog sudžuka, s tim što su glavne razlike u vrsti i odnosu namirnica, koje se koriste za njegovu pripremu....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Da li ste znali da jedemo nezrele krastavce? Zreli sa veliki, žuti i sa velikim semenkama. Između ostalog, na grčkom jeziku reč "aguros" (drevni naziv za krastavce) znači - nezreo. 90% ovog povrća čini voda, što ga...
Kako se prave domaće grisine?Kako se prave domaće grisine?
15. april
Grisine su omiljene među mladima i starijima, sjajne su ya grickanje ispred televizora dok gledate omiljeni film. Evo nekoliko recepata za pravljenje ukusnih domaćih grisina. Grisine sa maslinama i sirom Potrebni...