Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mravlja kiselina - sve koristi i upotrebeMravlja kiselina - sve koristi i upotrebe
01. avgust
U betonskim smesama rastvor kiseline koristi se kao aditiv koji sprečava smrzavanje struktura; - Životinjski svet. Mravlju kiselinu, čiji miris i iritirajuća svojstva odbijaju parazite, koriste medvedi....
Sulforafan - sve koristiSulforafan - sve koristi
05. januar
Sulforafan – sve koristi Koristan ekstrakt se može dobiti ili iz klica povrća ili iz samog brokolija, a u oba slučaja je bogat veoma korisnim aktivnim sastojcima koji su dostupni komercijalno i kao dodatak ishrani....
Sve koristi lucerkeSve koristi lucerke
29. avgust
Ona je nezamenjiv izvor hlorofila, estrogena, saponina, šećera, pigmenata, skroba, biotina, alkaloida, enzima i mnogih drugih korisnih materija, zato nije čudno što može da se koristi sa jednakim uspehom za mnoge različite...
Koristi od folne kiselineKoristi od folne kiseline
09. sep.
Evo glavnih koristi folne kiseline za organizam: - vitamin B9 je uključen u sintezu i reprodukciju ćelijskog genetskog materijala; - zajedno sa vitaminom B12, folna kiselina pomaže u transportu kiseonika u telu;...
Tahini od susama - sve koristiTahini od susama - sve koristi
13. nov.
Omega 3 masne kiseline poboljšavaju mišljenje i pamćenje, a mangan koji je sadržan u njima - funkcije mozga....
Bosvelija - sve koristi indijskog tamjanaBosvelija - sve koristi indijskog tamjana
24. avgust
Koristi se kao sredstvo za lečenje bolesti Kron, kod kolitisa i drugih stomačnih problema. Opet, aktivni sastojak koji leči je bosvelična kiselina....
Sve koristi kore od vrbeSve koristi kore od vrbe
19. jul
Kora vrbe pored salicila sadrži tanine, oksalate, flavonoide, pektine, aminokiseline, askorbinsku kiselinu, smole i još mnogo toga. Koje su koristi od kore vrbe?...
Sok od celera - sve koristiSok od celera - sve koristi
15. januar
Po mišljenju nekih stručnjaka, dobro ih je prethodno potopiti u vodu nekoliko minuta, ali bez obzira na to kako se odlučite, sok od celera ima brojne koristi za zdravlje ljudi. Evo koje su to koristi....
Galna kiselina - svojstva, izvori i koristiGalna kiselina - svojstva, izvori i koristi
28. jul
Koristi se u mastilima i bojama i često se koristi u farmaceutskoj industriji....
Kombinacija đumbir, med, limun - sve koristiKombinacija đumbir, med, limun - sve koristi
14. dec.
Đumbir On sadrži niz dragocenih eteričnih ulja, smola, organskih kiselina....
Lovorovo ulje - sve koristi i primenaLovorovo ulje - sve koristi i primena
21. jul
Korisno dejstvo lovorovog ulja obuhvata mnoge oblasti. Ono se koristi kao instrument aromaterapije za rešavanje menatlnih i emocionalnih problema. Njegova duboka aroma relaksira i vraća mir i bodar duh....
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena - sve koristi i upotreba
09. januar
S obzirom na brojna korisna svojstva, lišće rena do danas je veoma popularno, koristi se ne samo u kulinarstvu, već i u narodnoj medicini za niz zdravstvenih tegoba....
Sok od sirove bundeve - sve koristiSok od sirove bundeve - sve koristi
10. nov.
Sok ovog povrća sadrži gliceride stearinske, palmitinske, linolne, oleinske kiseline. Takođe se primećuje određena količina dijetetskih vlakana....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Ako testo ne koristite odmah, stavite ga u frižider odmah nakon što ste ga umesili. Možete ga čuvati do 3 dana....
Đumbir i kurkuma - sve koristi čudotvorne kombinacijeĐumbir i kurkuma - sve koristi čudotvorne kombinacije
04. okt.
Što se tiče korisnih svojstava mlevenih začina, oni nisu manje korisni i dragoceni za zdravlje i održavanje imuniteta....
Kuvanje na pari - sve koristi za zdravljeKuvanje na pari - sve koristi za zdravlje
29. jun
Koje su sve koristi za zdravlje od kuvanja na pari? Pripremljeni na ovaj način, sastojci sačuvaju sva svoja korisna svojstva, pošto su obrađeni samo uz pomoć pare. Oni čuvaju mineralne soli i ne upijaju vodu....
Zamena ugljenih hidrata i masti - sve koristiZamena ugljenih hidrata i masti - sve koristi
12. jun
Prosto treba da izbegavamo loše i da koristimo dobre masti. Koje su one?...
Sve koristi od višanja na jednom mestuSve koristi od višanja na jednom mestu
16. jun
Njihove koristi za dijabetičare su u tome što usporavaju apsorpciju fruktoze. Sadržaj mokraćne kiseline u antocijanima smanjuje rizik od gihta....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Sve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestuSve zdravstvene koristi čia semenki na jednom mestu
23. april
Bogate omega-3 masnim kiselinama Čia semenke su izvor alfa-linoleinske kiselina (ALA), vrsta omega-3 masne kiseline - moćna zaštita od kardiovaskularnih oboljenja....
Eterično ulje rimske kamilice - sve koristi i primenaEterično ulje rimske kamilice - sve koristi i primena
05. jun
Ekstrakt rimske kamilice koristan je za sve tipove kože i zato se široko koristi u farmakologiji u svim vrstama krema. To je efikasan lek za nesanicu, čak i njegove male koncentracije deluju umirujuće....
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMasala čaj - sve koristi i kako ga piti
04. januar
Ispijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala. Tokom vremena...
Jabučna kiselinaJabučna kiselina
15. januar
U farmaciji se prave lekovi, za čiju osnovu se koristi jabučna kiselina - tu spadaju preparati protiv promuklosti, diuretici, lekovi za lečenje tetiva. Jabučna kiselina se koristi i u kozmetici....