Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravite savršeni frape?Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea....
27. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeVikend je savršen za pravljenje svima tako omiljenih palačinki! Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke....
01. jun
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAli kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek?
Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro. Uradite to samo sa solju i biberom - ništa drugo!...
07. jul
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu. Moguće je, ako znate nekoliko kulinarskih tajni, kao što je tačna količina vode, toplota i debeli...
30. april
Patišpanj za tortuUmutite žumanca od jaja sa pola šećera, dok se ne dobije vazdušasti krem. Sa preostalim šećerom umutite belanca u vazdušast sneg.
Ujedinite dve smese pažljivo i promešajte sa brašnom, vanilom i rumom.
Sipajte smesu...
06. sep.
Patišpanj sa trešnjamaKad se patišpanj sa trešnjama ohladi, pospite šećerom u prahu i servirajte!
Prijatno!...
27. okt.
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaHajde da probamo da shvatimo kako da pripremimo savršeno testo, kako da ga pravilno napravimo i da podelimo univerzalni recept
Kako da napravimo savršeno testo, da na kraju dobijemo savršen rezultat?...
26. maj
Kako da napravite strava mafineMeđutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera....
06. mart
Kako da napravite ukusne mafineZa ukus testa se dodaje:
- kakao, čokolada, kafa
- voće, sušeno voće, ušećereno voće
- vanilin šećer, razne esencije, cimet
- sitan sir, mlečni proizvodi
Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
02. jul
Kako da napravite idealni patatnikMeđutim, ako ga pravite u kućnim uslovima, poželjno je da ga napravite u tepsiji i da ga ispečete u rerni, jer na taj način je ova pita mnogo ukusnija, a i biće zdravija....
21. feb.
Kako da napravite veganski majonez?Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem.
Međutim, poznato je da se pravi sa jajima, a za vegane je to neprihvatljiv sastojak....
08. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.
Kako da napravite pirinčano brašno?Kašica za decu se može napraviti od pirinčanog brašna kod kuće umesto da se kupuje gotova kaša.
Da biste napravili pirinčano brašno kod kuće, biće vam potreban blender sa nastavkom za mlevenje....
21. sep.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuDa li je moguće odabrati "savršenu lubenicu"? I ko kaže da nije moguće? !...
20. avgust
Da očistimo unutrašnje parazite! Evo kako:Nastavite lečenje nedelju dana, nakon toga napravite pauzu od 2 nedelje i ponovite nedeljni kurs lečenja....
22. jul