Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jabukovo sirćeSmesa treba da odstoji tako 10 dana na temperaturi 200 stepeni, svaki dan mešajte po dva puta drvenom kašikom.
Kad prođe 10 dana, procedite kašu kroz gazu i u tečnost dodajte med....
02. sep.
Prirodno jabukovo sirćeVremenom će se sirće izbistriti.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.
Domaće jabukovo sirćeGljiva se čuva u frižideru i može da se koristi kod sledećeg pravljenja sirćeta, kad se dodaje u gore nabrojane sastojke. Kada se stavlja gljiva, sirće bude brže gotovo. Tečnost će biti mutna, ali tako treba da bude....
04. okt.
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroTopla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak:
1....
25. maj
Pravo domaće jabukovo sirćeOna se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta.
Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
29. jul
1
Aromatično domaće jabukovo sirćeGotovo sirće procediti i sipati u odgovarajuće flaše. Uprkos svemu, na dnu će se obrazovati talog, ali to ne treba da Vas brine.
Vrlo aromatično, jako i lekovito sirće!...
12. avgust
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeJabukovo sirće ima antibakterijska svojstva, jača imunitet, sa uz to i skida kilograme. Tokom zime, ako vas boli grlo, pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta i istu količinu meda....
12. dec.
Uspešan recept za jabukovo sirćePromešajte i stavite gazu odozgo da može da diše.
Ostavite 1 mesec, svaki dan mešajte. Nakon toga procedite i sipajte u staklene tegle.
Ponovo ostavite na oko 1 mesec dok se ne stvori talog....
06. sep.
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaSirće treba tako da odstoji još 30 dana, da sazri. Nakon toga treba da se procedi i rasporedi u staklene flaše, u kojima će se čuvati....
24. jun
Jabukovo sirćeDijeta sa jabukovim sirćetom podrazumeva da tri puta dnevno pijete jabukovo sirće pre svakog obroka. Potrebno je da razmutite dve kašičice sirćeta i pola kašičice meda u šolju tople vode....
25. avgust
Evo zašto treba da jedete više kivijaU korist respiratornog sistema
Ljudi sa astmom i hroničnim problemima sa respiratornim sistemom takođe češće treba da jedu kivi....
17. nov.
Šta treba da znamo o jabukovom sirćetu?Jabukovo sirće čisti telo i pomaže u izbacivanju šlajma i toksina.
Prilikom sistematske konzumacije jabukovog sirćeta postiže se dejstvo mršavljenja i efekat izlečenja organizma....
02. jul
Zašto treba da pijemo više vode?Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
02. dec.
Napravimo jabukovo sirćeTako pripremljeno i flaširano domaće jabukovo sirće može da se čuva dosta dugo. Ako uzimate kašičicu dragocene tečnosti pre svakog obroka, ovo će održati kiselu sredinu u vašem organizmu u odličnom stanju....
10. jun
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiBudući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju, da bi izbegao visok šećer u krvi....
28. avgust
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene....
18. jun
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Međutim, treba imati na umu da ovaj sok povećava kiselost u želucu i da u slučaju gastritisa, čira ili problema sa crevnim traktom može pogoršati stanje....
28. nov.
Svako bi trebalo da ima teglu kokosovog ulja kod kuće! Evo i zaštoTakođe, ne treba zanemariti i to da se kokosovo ulje koristi za isipiranje usne duplje, deluje osvežavajuće, antibakterijsko, izbeljuje zubnu gleđ, štiti od karijesa....
27. jun
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Zašto treba da češće pijemo sok od breskve?Pogledajte takođe:
- Zašto da jedemo unutrašnjost koštica breskve;
- Korisna svojstva čaja od breskve;
- Mršavljenje sa kajsijama i breskvama;
- Koristi od konzumiranja breskve....
30. jun
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoSirće može da se koristi, ali ćete u sledećem članku razumeti zašto je bolje da izaberete drugi sastojak.
Kao što smo već spomenuli, kada pomešamo sastojke, odvaja se ugljen dioksid....
09. nov.
Sirće od malineNakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih.
Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
23. nov.
Sirće sa zovomIzvadite ih, operite i rasporedite ih po ubrusu, da se osuše.
Zagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom....
20. april
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart