Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiEvo zašto treba da pazite na jedenje urmi
28. avgust
Budući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju, da bi izbegao visok šećer u krvi....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zašto treba da pijemo više vode?Zašto treba da pijemo više vode?
02. dec.
Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto. Mišljenja o njima variraju gotovo...
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima. Egzotična biljka potiče...
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Zašto bi češće trebalo da jedete celer?
19. januar
To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
Treba spomenuti da jabukovo sirće zbog svoje jake antibakterijske aktivnosti može biti odlično sredtsvo u profilaktici i lečenju mnogih oboljenja....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo semenke. 2....
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene....
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaKoju namirnice da jedete da dobijete više tirozina
16. januar
Da bi se ova doza dobila hranom, treba imati na umu da se tirozin uglavnom nalazi u proteinskim proizvodima, među kojima prvo mesto zauzima sir....
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeSvi dobri razlozi da jedete više šargarepe
28. sep.
Hajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Koliko proteina treba da jedete dnevno?
27. januar
Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
Bombone od kivija i kokosaBombone od kivija i kokosa
15. mart
Ostavljaju se da se ohlade. Kivi se oljušti i pasira se. Dodaje se med i kokosovo brašno i smesa se meša veoma dobro. Ostavlja se da nabubri i da postane tvrđa - može i u frižideru....
Sorbe od kivija i bananeSorbe od kivija i banane
04. januar
Kivi se lako ljušti tako što ga isečemo na pola i uz pomoć kašike izvadimo unutrašnjost, ostavimo samo koru. Oljušteni kivi sitno isečemo i pospemo šećerom. Ostavimo na 10-15 minuta da puste aromatičan sok....
Slatko od kivija i limunaSlatko od kivija i limuna
17. sep.
Dodajem ih u kivi, posipam ih šećerom i stavljam eda odstoje na hladnom mestu 24 sata. Šećer treba da se rastopio, pre kuvanja slatka. Sklanjam kriške limuna i stavljam posudu na tihu vatru da slatko ne zagori....