Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
09. maj
Evo zašto treba da pazite na jedenje urmiBudući da sadrže visok nivo šećera čovek treba da ograniči njihovu konzumaciju, da bi izbegao visok šećer u krvi....
28. avgust
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane.
Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
06. dec.
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto treba da pijemo više vode?Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni....
02. dec.
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
21. sep.
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima.
Egzotična biljka potiče...
09. dec.
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?To je jedan od razloga zašto je toliko popularan kod onih koji su na dijeti....
19. januar
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeTreba spomenuti da jabukovo sirće zbog svoje jake antibakterijske aktivnosti može biti odlično sredtsvo u profilaktici i lečenju mnogih oboljenja....
27. jun
10 razloga da jedete više paprikeTreba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo semenke.
2....
27. sep.
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Ako treba da smislimo rečenicu o koristima kiselog mleka, možemo da parafraziramo već onu koja je smišljena za jabuku i ona će glasiti: jedna kantica kiselog mleka na dan držaće doktora daleko od mene....
18. jun
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaDa bi se ova doza dobila hranom, treba imati na umu da se tirozin uglavnom nalazi u proteinskim proizvodima, među kojima prvo mesto zauzima sir....
16. januar
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeHajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
28. sep.
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Koliko proteina treba da jedete dnevno?Međutim, postoje veoma različita mišljenja o tome koliko proteina treba da jedete dnevno. Većina zvaničnih organizacija za ishranu preporučuje prilično skroman unos proteina....
27. januar
Bombone od kivija i kokosaOstavljaju se da se ohlade.
Kivi se oljušti i pasira se. Dodaje se med i kokosovo brašno i smesa se meša veoma dobro. Ostavlja se da nabubri i da postane tvrđa - može i u frižideru....
15. mart
Sorbe od kivija i bananeKivi se lako ljušti tako što ga isečemo na pola i uz pomoć kašike izvadimo unutrašnjost, ostavimo samo koru. Oljušteni kivi sitno isečemo i pospemo šećerom.
Ostavimo na 10-15 minuta da puste aromatičan sok....
04. januar
Slatko od kivija i limunaDodajem ih u kivi, posipam ih šećerom i stavljam eda odstoje na hladnom mestu 24 sata.
Šećer treba da se rastopio, pre kuvanja slatka. Sklanjam kriške limuna i stavljam posudu na tihu vatru da slatko ne zagori....
17. sep.