Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese u pripremi nojevog mesaOstaje da zapamtite nekoliko finesa prilikom pripreme mesa od noja - o aktivnostima u procesu kuvanja. Na kraju ćemo razgovarati i o odgovarajućim prilozima....
19. jun
Finese kod spremanja spanaćaKoje su finese kod kuvanja spanaća?
Da bi se sačuvale dragocene mineralne soli i vitamini u spanaću, prilikom njegove obrade treba da se ispoštuje nekoliko pravila....
30. april
Finese kod pečenja piteSećate li se bakine ukusne i sočne pite? Pita se nalazi na skoro svakoj trpezi, u svako doba godine, odgovarajuća je za doručak, ručak i večeru.
Svi znamo da se tradicionalna pita priprema sa belim sirom. Istina...
11. dec.
Greške kod pečenja mesaKao bilo koje zanimanje, tako i kulinarstvo, skriva svoje suptilne male tajne što se tiče pripreme hrane. To su često vrlo mali detalji, koji mogu drastično promeniti ukus celog jela. Na primer, kako izgleda jednostavno...
22. okt.
Energetske pločice FineseBademe dobro sameljite zajedno sa semenkama suncokreta. Treba da dobijete teksturu peska. Nakon toga dodajte med i urme, pa sameljite sve ponovo veoma dobro. Treba da dobijete kašu.
Na kraju dodajte brusnice. Blender uključujte...
08. feb.
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
15. maj
Finese kod sušenja voća u domaćim uslovimaSuvo voće je veoma ukusna hrana, sadrži mnogo prostih šećera i visoko je kalorično.
Kroz sušenje kvalitet voća se čuva mnogo više nego kad se konzervira, u isto vreme se i smanjuje sadržaj vode.
Zato je suvo voće pravi...
27. mart
Doručak kod bakeLuk se iseče tanko i beli luk se isitni. Zagrejati blago ulje i nasuti luk i beli luk.
Proprži se luk i naspe se na kolutove isečena mrkva. Posle kraćeg vremena nasuti opran mladi spanać. Koju sekundu izmešati i staviti...
01. dec.
Finese pečenja pogačeMnoge domaćice ne smeju da ispeku pogaču, jer se brinu da neće biti dovoljno dobra i više vole da kupe gotovu. Ali nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila...
04. maj
Biljni napitak kod bronhitisaKod dece ispod 7 godina dnevna doza je pola od gore navedene (3 puta po 40 ml napitka).
Napitak servirati zaslađen medom i sa kriškama limuna....
19. feb.
Magični napitak kod anemijeKoprivu preliti hladnom vodom, pa je ostaviti da provri i vri 5 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i ostaviti još 15 minuta. Čaj obavezno procediti kroz gazu.
Povrće oprati i očistiti, pa ga staviti u sokovnik....
21. feb.
Začinjavanje jarećeg mesaPostoje dva osnovna načina, dakle dinstanje ili prženje. Izuzetno je važno da pravilno izaberete meso, tako što je obavezno da ono bude sveže....
10. april
Finese u pripremi špragliŠpargle su omiljeno povrće mnogima. Dosta gurmana ih naziva "plemićem među povrćem" zbog posebne brige i pažnje, koja im je potrebna.
Postoji preko 3000 vrsta špargli, ali na tržištu možete naći samo bele, ljubičaste i...
03. jul
Finese u pripremi šnicliPriprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme.
Da bi šnicle bile sočne, ukusne i meke, na prvom mestu je kvalitet...
13. maj
Finese pri kuvanju jajaKuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla.
Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
28. mart
Finese u kuvanju kupusaKupus je povrće koje poseduje odlične kvalitete ukusa i jaku lekovitu sposobnost. Izuzetno je bogat aminokiselinama, mineralnim solima, vitaminima. Vitamini u kupusu se najbolje čuvaju ako se on obradi na pari u posudi...
06. maj
Finese prilikom posluživanja vinaKada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura.
Tako na primer...
09. jul
Biljni napitak kod visokog holesterolaSavet: Kod hipertonije u vodu možete dodati 1 štapić cimeta, prstohvat cveta gloga i 5 listova matičnjaka....
11. feb.
Jednostavan recept kod lenjih crevaRecept jejednostavan za pravljenje i veoma efikasan kod problema sa lenjim crevima, neredovnim odlaskom u toalet ili hroničan zatvor (konstipacija)....
07. feb.
Obloga kod problema sa hemoroidimaCvet lipe popatite u jednoj šolji vode 20 minuta.
Tečnost precedite i koristite kao oblogu.
Procedura se ponavlja svako veče pre spavanja, pre nego što legnete, dok se potpuno ne izečite....
12. april
Lekoviti napitak kod magarećeg kašljaDobro operite rotkvu i isecite unutrašnjost.
Prethodno potopite laneno seme u malo tople vode, izvadite i pomešajte sa medom, lepo je da odstoji bar sat vremena.
Napunite rotkvu medom i lanenim semenom - nakon nekoliko...
27. feb.
Lekovita pileća supa kod prehladeEvo kako ja pravim lekovitu pileću supu kada se neko u mojoj porodici prehladi.
Pileće grudi stavim da se kuvaju u 3 litra hladne vode. Za to vreme pripremam povrće.
Pre nego što meso počne da ključa, pažljivo skinem...
23. januar
Slana voda kod upaljenog grlaU jednu šolju tople vode stavljamo jednu kašičicu soli.
Ova smesa se meša veoma dobro dok se so ne rastvori.
Ispiranje slanom vodom pomaže upaljenom grlu.
Na taj način se ublažava iritacija grla....
16. april
Obloga kod gljivica na nogamaIzuzetno pomaže kod gljivica na nogama.
Možemo da natopimo pamučni tamoon i da ga stavimo da oboleli deo.
Dobro uvijemo i provodimo sa time bar jednu noć....
06. april