Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Kuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla. Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
Umak od sireva i tamnog pivaUmak od sireva i tamnog piva
07. maj
Servirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
Energetske pločice FineseEnergetske pločice Finese
08. feb.
Bademe dobro sameljite zajedno sa semenkama suncokreta. Treba da dobijete teksturu peska. Nakon toga dodajte med i urme, pa sameljite sve ponovo veoma dobro. Treba da dobijete kašu. Na kraju dodajte brusnice. Blender uključujte...
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomPene rigate sa pet sireva i pavlakom
25. okt.
Ocedite gotovu pastu i sipajte je u sireve. Promešajte i prespite u vatrostalnu činiju. Pospite rendanim kačkavaljem i parmezanom i pecite u rerni oko 5 minuta dok se sirevi ne rastope. Ukrasite svežim bosiljkom....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake
09. sep.
Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi. Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Novogodišnja bombica od sireva sa naromNovogodišnja bombica od sireva sa narom
09. januar
U posudi izgnječite sve sireve zajedno sa začinima i većim delom zrna nara. Ostale ostavite za dekoraciju. Orašaste plodove zapecite na suvom tiganju i takođe dodaje u ostale sastojke. Dobro promešajte. 2....
Pohovani sirevi za neočekivane gostePohovani sirevi za neočekivane goste
19. avgust
Jedna ideja za tobože obične pohovane sireve koji su ustvari neobični i interesantniji....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomPohovani sirevi sa gaziranom vodom
31. januar
Dva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg. U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne. U...
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomPohovani topljeni sirevi sa kornfleksom
01. april
Sir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm. Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks. Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Integralne makarone sa miksom sireva iz rerneIntegralne makarone sa miksom sireva iz rerne
19. mart
Integralne makarone sa miks sirevima iz rerne su veoma ukusne....
Pastrmka u vinskom pohovanjuPastrmka u vinskom pohovanju
15. okt.
Smesa za pohovanje se sprema tako što se žumanca odvajaju od belanaca. Brašno se umuti sa žumancima, vinom i 150 ml vode u ujednačenu smesu. Ostavlja se 10 minuta....
KačkavaljKačkavalj
01. jun
Postoji suštinska razlika između balkanskog kačkavalja i žutih sireva popularnih u Evropi. Žuti sirevi se proizvode sa sirištima, koje mogu da se dobiju posle sirenja....
Topljeni sirevi sa koricom od krompiraTopljeni sirevi sa koricom od krompira
08. april
Pržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica....
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaPohovani sirevi sa taljatelama od tikvica
15. mart
Serviramo taljatele tople, dodajemo malo kačkavalja za raskoš i ukrašavamo pohovanim sirom. Odgovarajuće predjelo za čašu hladnog Šardonea....
Riblji filet u kukuruznom pohovanjuRiblji filet u kukuruznom pohovanju
26. avgust
Na papirni ubrus stavljamo isprženu pohovanu ribu, kako bi upila višak masnoće, i tada poslužujemo riblji filet u kukuruznom pohovanju....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati parčiće topljenog sira i posuti narendanim kačkavaljem. Napraviti udubljene pa razbiti po jedno jaje. Zatvoriti poklopcima pa peći na 200 stepeni oko 25 minuta....
Napitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenjuNapitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenju
09. april
Ovo je količina za flašu od 750 ml. Potrebno je popiti celu flašu u toku dana, a najviše ujutru. Ovaj napitak držaće vas dugo sitim. Iscedite grejfrut i naspite u flašu. Iscedite limetu i naspite u flašu. Narendati đumbir...
Pravila pohovanjaPravila pohovanja
10. jun
Hrskava korica daje apetitni izgled i neverovatan ukus kačkavalju, mesu i povrću. Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Većina načina pohovanja je univerzalno i mogu se koristiti za pohovanje sira, kačkavalja, raznog povrća, kao i namirnica od ribe....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Tajne savršenog pohovanjaTajne savršenog pohovanja
06. april
Pohuju se isto tako sirevi, kačkavalj, parčići voća, pa čak i sladoled. Veoma često se za pohovanje koriste prezle. Osim toga za pohovanje se koriste različite vrste brašna - pšenično, kukuruzno i pirinčano....
Zalogaji od belog mesa u pohovanju od pivaZalogaji od belog mesa u pohovanju od piva
19. sep.
Prebacujemo zalogaje u smesu za pohovanje i mešamo. Zalogaji treba dobro da upiju smesu za pohovanje. Zagrevamo ulje u dubokoj šerpi ili tiganju nakon čega stavljamo pohovane zalogaje jedan po jedan....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Ako volite kačkavalj, ali se plašite hemijskih sastojaka koji se nalaze u kačkvalju koji se predlaže na tržištu, onda sami možete pripremiti kačkavalj kod kuće....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Ovčji kačkavalj Kačkavalj od ovčjeg ili kravljeg mleka, koji se pravi na našim prostorima, može se naći u obliku pravougla ili u klasičnom okruglom obliku....
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Mnoge domaćice ne smeju da ispeku pogaču, jer se brinu da neće biti dovoljno dobra i više vole da kupe gotovu. Ali nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila...