Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese pri kuvanju jajaKuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla.
Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
28. mart
Umak od sireva i tamnog pivaServirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
07. maj
Energetske pločice FineseBademe dobro sameljite zajedno sa semenkama suncokreta. Treba da dobijete teksturu peska. Nakon toga dodajte med i urme, pa sameljite sve ponovo veoma dobro. Treba da dobijete kašu.
Na kraju dodajte brusnice. Blender uključujte...
08. feb.
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomOcedite gotovu pastu i sipajte je u sireve. Promešajte i prespite u vatrostalnu činiju. Pospite rendanim kačkavaljem i parmezanom i pecite u rerni oko 5 minuta dok se sirevi ne rastope.
Ukrasite svežim bosiljkom....
25. okt.
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.
Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
09. sep.
Novogodišnja bombica od sireva sa naromU posudi izgnječite sve sireve zajedno sa začinima i većim delom zrna nara. Ostale ostavite za dekoraciju.
Orašaste plodove zapecite na suvom tiganju i takođe dodaje u ostale sastojke. Dobro promešajte.
2....
09. januar
Pohovani sirevi za neočekivane gosteJedna ideja za tobože obične pohovane sireve koji su ustvari neobični i interesantniji....
19. avgust
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomDva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg.
U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne.
U...
31. januar
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomSir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm.
Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks.
Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
01. april
Integralne makarone sa miksom sireva iz rerneIntegralne makarone sa miks sirevima iz rerne su veoma ukusne....
19. mart
Pastrmka u vinskom pohovanjuSmesa za pohovanje se sprema tako što se žumanca odvajaju od belanaca. Brašno se umuti sa žumancima, vinom i 150 ml vode u ujednačenu smesu. Ostavlja se 10 minuta....
15. okt.
KačkavaljPostoji suštinska razlika između balkanskog kačkavalja i žutih sireva popularnih u Evropi. Žuti sirevi se proizvode sa sirištima, koje mogu da se dobiju posle sirenja....
01. jun
Topljeni sirevi sa koricom od krompiraPržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica....
08. april
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaServiramo taljatele tople, dodajemo malo kačkavalja za raskoš i ukrašavamo pohovanim sirom.
Odgovarajuće predjelo za čašu hladnog Šardonea....
15. mart
Riblji filet u kukuruznom pohovanjuNa papirni ubrus stavljamo isprženu pohovanu ribu, kako bi upila višak masnoće, i tada poslužujemo riblji filet u kukuruznom pohovanju....
26. avgust
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariSmesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati parčiće topljenog sira i posuti narendanim kačkavaljem.
Napraviti udubljene pa razbiti po jedno jaje.
Zatvoriti poklopcima pa peći na 200 stepeni oko 25 minuta....
21. feb.
Napitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenjuOvo je količina za flašu od 750 ml. Potrebno je popiti celu flašu u toku dana, a najviše ujutru.
Ovaj napitak držaće vas dugo sitim.
Iscedite grejfrut i naspite u flašu. Iscedite limetu i naspite u flašu. Narendati đumbir...
09. april
Pravila pohovanjaHrskava korica daje apetitni izgled i neverovatan ukus kačkavalju, mesu i povrću. Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka....
10. jun
Vrste pohovanjaVećina načina pohovanja je univerzalno i mogu se koristiti za pohovanje sira, kačkavalja, raznog povrća, kao i namirnica od ribe....
23. sep.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Tajne savršenog pohovanjaPohuju se isto tako sirevi, kačkavalj, parčići voća, pa čak i sladoled.
Veoma često se za pohovanje koriste prezle. Osim toga za pohovanje se koriste različite vrste brašna - pšenično, kukuruzno i pirinčano....
06. april
Zalogaji od belog mesa u pohovanju od pivaPrebacujemo zalogaje u smesu za pohovanje i mešamo. Zalogaji treba dobro da upiju smesu za pohovanje.
Zagrevamo ulje u dubokoj šerpi ili tiganju nakon čega stavljamo pohovane zalogaje jedan po jedan....
19. sep.
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaAko volite kačkavalj, ali se plašite hemijskih sastojaka koji se nalaze u kačkvalju koji se predlaže na tržištu, onda sami možete pripremiti kačkavalj kod kuće....
18. jun
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaOvčji kačkavalj
Kačkavalj od ovčjeg ili kravljeg mleka, koji se pravi na našim prostorima, može se naći u obliku pravougla ili u klasičnom okruglom obliku....
07. april
Finese pečenja pogačeMnoge domaćice ne smeju da ispeku pogaču, jer se brinu da neće biti dovoljno dobra i više vole da kupe gotovu. Ali nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila...
04. maj