Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riblji ćevapčići na roštiljuRiblji ćevapčići na roštilju
05. jul
Oblikujte ćevapčiće i ispecite ih na namazanom roštilju. Po želji servirajte sa prženim krompirom....
Punjeni ćevapčić sa kačkavaljem, pohovan i prženPunjeni ćevapčić sa kačkavaljem, pohovan i pržen
03. jul
Isečemo kačkavalj na štapiće, zavisno od broja ćevapčića, koliko ćemo ih praviti. U ovom slučaju 3 komada, 0.5 cm sa svih strana, a dužina treba da bude kraća od ćevapčića, oko 1.5 cm sa svih strana....
Teleće ćuftice i ćevapčići na roštiljuTeleće ćuftice i ćevapčići na roštilju
10. dec.
Nakon toga oblikujemo ćevapčiće i ćuftice. Roštilj namažemo sa malo masti uz pomoć četke da se ne lepi. Oblikovane ćevapčiće i ćuftice i pečemo na umerenoj vatri ili na žaru sa obe strane....
Ćevapčići sa krompirom i sosom od paradajzaĆevapčići sa krompirom i sosom od paradajza
10. april
Gotove ćufte vadimo iz rerne i prelivamo sosom od paradajza....
Energetske pločice FineseEnergetske pločice Finese
08. feb.
Bademe dobro sameljite zajedno sa semenkama suncokreta. Treba da dobijete teksturu peska. Nakon toga dodajte med i urme, pa sameljite sve ponovo veoma dobro. Treba da dobijete kašu. Na kraju dodajte brusnice. Blender uključujte...
ĆevapčićiĆevapčići
01. jul
Kad bude gotovo, oblikujte ćevapčiće dužine oko 10 cm i debljine oko 1.5 cm. Ćevapčići će se saviti kad se ispeku, tako da imajte to u vidu kada ih oblikujete. Poređajte ih u namazan tanjir i pokrijte folijom....
Pikantni ćevapčićiPikantni ćevapčići
29. okt.
Oforme se ćevapčići i poređaju se u duboku posudu. Odozgo se prelivaju pivom i ostavljaju se da odstoje jedan dan. Nakon prženja se preporučuje da se serviraju sa garnirungom....
Ražnjići od ćufti sa tikvicama i paradajzomRažnjići od ćufti sa tikvicama i paradajzom
17. april
Na ražnjiće, koje ste prethodno namokrili, prvo nanižite tikvicu, zatim paradajz, ćuftu, koju ste napravili od mlevenog mesa, pa ponovite sve, tako da na kraju bude paradajz....
Ukusne mačevi od tikvica, ćufti i pečurakaUkusne mačevi od tikvica, ćufti i pečuraka
14. april
Ćufte isecite na komadiće i na velike ražnjiće ređajte ćufte, tikvice i pečurke. Stavite paradajz i papriku za ukras....
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Najukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan. Nakon što se doda brašno prženje se nastavlja...
Domaći pileći ćevapčićiDomaći pileći ćevapčići
08. okt.
Ostavlja se 30 minuta u frižideru i posle se ćevapčići prže u ulju. Domaći pileći ćevapčići su gotovi....
Sočni hrvatski ćevapčićiSočni hrvatski ćevapčići
04. jun
Ovako se pripremaju sočni hrvatski ćevapčići. Umesite mleveno meso sa sitno naseckanim crnim lukom, sitno naseckanom trakom crvene paprike i začinima. Dodajte malo vode i rukama umesite smesu da se sve promeša....
Pikantni koktel ćevapčićiPikantni koktel ćevapčići
19. mart
Stavljati ćevapčiće i pržiti ih po nekoliko minuta sa obe strane, dok ne dobiju prepoznatljivu boju....
Majstorski domaći ćevapčićiMajstorski domaći ćevapčići
29. sep.
Nakon toga oblikujemo ćevapčiće rukama potopljenim u smesu sa vodom i sirćerom i poređamo ponovo u pleh. Stavljamo oblikovane ćevapčiće u frižider na 2-3 sata....
Jedinstveni srpski ćevapčićiJedinstveni srpski ćevapčići
22. avgust
Mokrim rukama se uzima lopta mlevenog mesa i oblikuju se manji ćevapčići, koji se poređaju u tanjir i pokrivaju prozračnom folijom. Ostavljaju se tokom noći u frižideru....
Mititei - rumunski ćevapčićiMititei - rumunski ćevapčići
21. dec.
Pomešajte mleveno meso sa sitni iseckanim korijanderom, izgnječenim belim lukom, biberom, alevom paprikom, solju i ruzmarinom. Sipajte bujon i promešajte ponovo. Ako nemate 35 ml goveđeg bujona stavite vodu i 1/4 kockice...
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Mnoge domaćice ne smeju da ispeku pogaču, jer se brinu da neće biti dovoljno dobra i više vole da kupe gotovu. Ali nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila...
Ćevapčići od crvenog sočivaĆevapčići od crvenog sočiva
30. jun
Posle se oblikuju ćevapčići i gotovi su za konzumuranje....
Miči - mali rumunski ćevapčićiMiči - mali rumunski ćevapčići
24. sep.
Zamesite dobro mleveno meso i napravite ćevapčiće dužine oko 6 cm. Namažite roštilj masnoćom i zagrejte je. Poređajte male kabapčiće i pecite ih desetak minuta sa svake strane....
Pravljenje domaćeg jabukovog sirćetaPravljenje domaćeg jabukovog sirćeta
25. feb.
Kvalitet sirća zavisi od sorte jabuka koje ćete koristiti za pravljenje. Što je veći procenat šećera u jabukama, toliko će biti više alkohola biti u džibri, a to će ubrzati proces stvaranja sirćetne kiseline....
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Kada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura. Tako na primer...
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Neki čak stavljaju sino iseckan spanać u mleveno meso za ćufte. Ukoliko pak ne volite meso, ćuftice od spanaća su dobra opcija za vegetarijance. Evo šta još treba da znate kada počinjete da kuvate spanać....
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesa
12. maj
Dinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti. Dinstanje mesa je idealno za...
Finese u kuvanju kupusaFinese u kuvanju kupusa
06. maj
Kupus je povrće koje poseduje odlične kvalitete ukusa i jaku lekovitu sposobnost. Izuzetno je bogat aminokiselinama, mineralnim solima, vitaminima. Vitamini u kupusu se najbolje čuvaju ako se on obradi na pari u posudi...
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
Sećate li se bakine ukusne i sočne pite? Pita se nalazi na skoro svakoj trpezi, u svako doba godine, odgovarajuća je za doručak, ručak i večeru. Svi znamo da se tradicionalna pita priprema sa belim sirom. Istina...