Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese u pripremi šnicliFinese u pripremi šnicli
13. maj
Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
Finese u pripremi nojevog mesaFinese u pripremi nojevog mesa
19. jun
Isplanirali ste dan; označili ste vrstu mesa; izabrali ste i način njegove pripreme. Ostaje da zapamtite nekoliko finesa prilikom pripreme mesa od noja - o aktivnostima u procesu kuvanja....
Finese u pripremi savršeng testa za tartFinese u pripremi savršeng testa za tart
29. sep.
Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi. Najbolje bi bilo da se koristi mikser, a ne da se sastojci mese rukom....
Energetske pločice FineseEnergetske pločice Finese
08. feb.
Bademe dobro sameljite zajedno sa semenkama suncokreta. Treba da dobijete teksturu peska. Nakon toga dodajte med i urme, pa sameljite sve ponovo veoma dobro. Treba da dobijete kašu. Na kraju dodajte brusnice. Blender uključujte...
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Ali nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila....
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Kuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla. Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
Finese kod spremanja spanaćaFinese kod spremanja spanaća
30. april
Koje su finese kod kuvanja spanaća? Da bi se sačuvale dragocene mineralne soli i vitamini u spanaću, prilikom njegove obrade treba da se ispoštuje nekoliko pravila....
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesa
12. maj
Dinstanje mesa je idealno za pripremu žilavog mesa, telećih rebara ili svinjske plećke. Meso se uzima i stavlja u šerpu sa debelim dnom....
Finese u kuvanju kupusaFinese u kuvanju kupusa
06. maj
Kupus je povrće koje poseduje odlične kvalitete ukusa i jaku lekovitu sposobnost. Izuzetno je bogat aminokiselinama, mineralnim solima, vitaminima. Vitamini u kupusu se najbolje čuvaju ako se on obradi na pari u posudi...
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
Način pripreme: U tradicionalnoj pripremi se koriste razna sredstva za nadolaženje. U ovom receptu ćemo pripremiti testo sa kvascem za hleb. Prvo pomešamo kvasac sa malo vode....
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Kada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura. Tako na primer...
Mitovi o pripremi testeninaMitovi o pripremi testenina
19. feb.
Priprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo....
Finese u spremanju kuvane rakijeFinese u spremanju kuvane rakije
10. feb.
Kuvana rakija se priprema neposredno pre nego što sednete za sto i pije se dok je vruća. 10....
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaKulinarski trikovi u pripremi roštilja
26. dec.
Proizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim. 1....
Finese u pravljenju ćufti i ćevapčićaFinese u pravljenju ćufti i ćevapčića
30. mart
Suštinski deo pripreme ćufti i ćevapčića je izbor mlevenog mesa. Kod nas se najčešće koristi mlevena smesa - 60% svinjskog mesa i 40 % telećeg mesa....
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaFinese pri pohovanju kačkavalja i sireva
29. mart
Kada pohujete kačkavalj i sireve, treba da pazite na neke detalje, da bi se dobio hrskav poh, a sir i kačkavalj da ostanu meki i da se tope u ustima. Da biste uspešno pohovali topljene sireve, treba prethodno da ih dobro...
Specifičnosti kod pripreme prlenkiSpecifičnosti kod pripreme prlenki
23. april
Počnite sa pripremom - uzmite veliku činiju, prvo stavite sodu u mleko i dodajte jaje, pa umutite. Postepeno dodajte brašno....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Ako želite da pripremite užinu ili salatu, zalijte je ključalom vodom, poklopite i zamotajte u peškir....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Od krila i bataka možete pripremiti ukusan namaz. Takođe, noge možete pohovati i pržiti....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Još finesa prilikom pripreme štrudle - Testo možete pripremiti lako, ali mu morate dati vremena da odstoji, - Možete koristiti oklagiju i prste da biste dobili željenu debljinu testa, - Ako vam ivice ostanu debele, odsecite...
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Suptilnosti kod pripreme sušijaSuptilnosti kod pripreme sušija
24. feb.
Možete da pripremite apetitan i ukusan suši kod kuće....