Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese u pripremi šnicliPriprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
13. maj
Finese u pripremi nojevog mesaIsplanirali ste dan; označili ste vrstu mesa; izabrali ste i način njegove pripreme. Ostaje da zapamtite nekoliko finesa prilikom pripreme mesa od noja - o aktivnostima u procesu kuvanja....
19. jun
Finese u pripremi savršeng testa za tartKod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi. Najbolje bi bilo da se koristi mikser, a ne da se sastojci mese rukom....
29. sep.
Energetske pločice FineseBademe dobro sameljite zajedno sa semenkama suncokreta. Treba da dobijete teksturu peska. Nakon toga dodajte med i urme, pa sameljite sve ponovo veoma dobro. Treba da dobijete kašu.
Na kraju dodajte brusnice. Blender uključujte...
08. feb.
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje....
15. maj
Finese pečenja pogačeAli nema ništa ukusnije od domaće ispečene pogače, a za njenu pripremu jednostavno treba da se zapaze neka pravila....
04. maj
Finese pri kuvanju jajaKuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla.
Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
28. mart
Finese kod spremanja spanaćaKoje su finese kod kuvanja spanaća?
Da bi se sačuvale dragocene mineralne soli i vitamini u spanaću, prilikom njegove obrade treba da se ispoštuje nekoliko pravila....
30. april
Finese kod dinstanja mesaDinstanje mesa je idealno za pripremu žilavog mesa, telećih rebara ili svinjske plećke. Meso se uzima i stavlja u šerpu sa debelim dnom....
12. maj
Finese u kuvanju kupusaKupus je povrće koje poseduje odlične kvalitete ukusa i jaku lekovitu sposobnost. Izuzetno je bogat aminokiselinama, mineralnim solima, vitaminima. Vitamini u kupusu se najbolje čuvaju ako se on obradi na pari u posudi...
06. maj
Finese kod pečenja piteNačin pripreme:
U tradicionalnoj pripremi se koriste razna sredstva za nadolaženje. U ovom receptu ćemo pripremiti testo sa kvascem za hleb.
Prvo pomešamo kvasac sa malo vode....
11. dec.
Finese prilikom posluživanja vinaKada poslužujete vino svojim gostima, pridržavajte se nekih caka kako biste na njih ostavili utisak kao da imate znanje profesionalnog somalijera. Prilikom serviranja vina veoma je važna njegova temperatura.
Tako na primer...
09. jul
Mitovi o pripremi testeninaPriprema testenina izgleda kao najlakša stvar na svetu: stavite da vodu da proključa, zatim stavite makarone, kuvaju se onoliko koliko piše na pakovanju i gotovo....
19. feb.
Finese u spremanju kuvane rakijeKuvana rakija se priprema neposredno pre nego što sednete za sto i pije se dok je vruća.
10....
10. feb.
Kulinarski trikovi u pripremi roštiljaProizvodi spremljeni na roštilju uvek su ukusniji od prženih i pečenih. Ali da bi ukus bio savršen, postoji nekoliko malih trikova koje većina domaćica zna i koje će povrće i meso na roštilju učiniti još ukusnijim.
1....
26. dec.
Finese u pravljenju ćufti i ćevapčićaSuštinski deo pripreme ćufti i ćevapčića je izbor mlevenog mesa. Kod nas se najčešće koristi mlevena smesa - 60% svinjskog mesa i 40 % telećeg mesa....
30. mart
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaKada pohujete kačkavalj i sireve, treba da pazite na neke detalje, da bi se dobio hrskav poh, a sir i kačkavalj da ostanu meki i da se tope u ustima.
Da biste uspešno pohovali topljene sireve, treba prethodno da ih dobro...
29. mart
Specifičnosti kod pripreme prlenkiPočnite sa pripremom - uzmite veliku činiju, prvo stavite sodu u mleko i dodajte jaje, pa umutite. Postepeno dodajte brašno....
23. april
Kako se priprema heljdaAko želite da pripremite užinu ili salatu, zalijte je ključalom vodom, poklopite i zamotajte u peškir....
07. mart
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Saveti prilikom pripreme fazanaOd krila i bataka možete pripremiti ukusan namaz. Takođe, noge možete pohovati i pržiti....
19. jun
Kako se priprema štrudla?Još finesa prilikom pripreme štrudle
- Testo možete pripremiti lako, ali mu morate dati vremena da odstoji,
- Možete koristiti oklagiju i prste da biste dobili željenu debljinu testa,
- Ako vam ivice ostanu debele, odsecite...
10. jun
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar