Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
Oni tvrde da u većini slučajeva da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana čokolada. To se obično dešava kada se čokolada čuva na hladnom mestu....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati margarin, čokoladu za kuvanje i mešati dok se svi sastojci ne otope. Dodati med i ukuvati dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti šerpu sa vatre....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićima stavite u frižider najmanje 6 sati....
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?
30. avgust
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom, dugotrajnu konzumaciju čokolade, čak posle značajnog debljanja i nemogućnost kontrolisanja unosa čokolade, uprkos pokušajima da se prestane sa njenom...
Parafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodajeParafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodaje
30. januar
Dodavanje parafinskog voska otopljenoj čokoladi daje veći sjaj kada se ona stvrdne. Takođe, pomaže čokoladi da ostane tvrda na sobnoj temperaturi....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Najbolje je da ga podelite tako da za svako jelo koje obično pravite sa brokolijem imate odgovarajuću količinu. Kada se odmrzne, brokoli se ne može ponovo zamrznuti....
Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?Koji je najbolji način da podgrejete sinoćnu picu?
24. sep.
Pica je omiljeno jelo mladih i starih. Teško da postoji osoba koja ne bi pala u iskušenje i skočila na sveže pečenu Margaritu, Kapriciozu, Napolitanu, Kalcone ili Quatro Formaggi. A kako drugačije? Svaki od ovih...
Koliko je korisna crna čokoladaKoliko je korisna crna čokolada
28. jun
Ne spadaju sve čokolade u zdravije, a neke crne čokolade sadrže i odsta šećera i masti....
Šta je galaktoza i gde se nalaziŠta je galaktoza i gde se nalazi
23. januar
Galaktoza je jedan od glavnih izvora energije za telo. To je običan mlečni šećer. Neophodan je za puno funkcionisanje našeg organizma, a koristi se i u medicini i mikrobiologiji. Galaktoza je monosaharid koji se vrlo...
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Ako ćete kiseli kupus čuvati u frižideru, najbolje je izabrati tegle ili kutije kapaciteta 2-3 litra. Ako ćete ga čuvati u podrumu ili ormanu - najbolje je izabrati posudu kapaciteta 5 litara....
Čokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslacaČokoladni kolač sa glazurom od čokolade i maslaca
15. feb.
U jednoj posudi mikserom umuimo sve potrebne sastojke za testo. U drugu posudu na vatri stavljamo maslac, šećer i kakao sa malo vode i mešamo dok se maslac i šećer ne rastope. Kad kolač bude gotov, prelivamo ga glazurom...
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
U tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk. Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona....
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
Crna čokolada je bogatija antioksidansima u odnosu na svu ostalu hranu. Crna čokolada sadrži odlične količine flavanolita, što je čini jednom od najboljih namirnica protiv niza bolesti....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Čuvanje luka najbolje se odvija u hladnoj, tamnoj i suvoj sobi sa dobrom ventilacijom. Razlog za to je što ovo povrća ima svojstvo da apsorbuje vlagu veoma brzo....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon. Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Maslinovo ulje se čuva najbolje na toplom mestu na senci, zato se ne preporučuje da ostavlja u frižideru. Najbolje mesto za čuvanje maslinovog ulja je u kuhnjskom oramaru, što ga štiti od uticaja sunčevih zraka....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Najbolje se "gnječi" drvenom presom, oklagijom ili flašom. Poželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja....
Koji čaj je najbolji posle večere?Koji čaj je najbolji posle večere?
29. sep.
Prema somelierima za čaj, on je najbolja opcija posle jela. Takođe se za njega tvrdi da je čaj za mršavljenje....
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Autori istraživanja tvrde, da protein surutke koji se nalazi u svežem mleku, kiselom mleku i siru je najbolje sredstvo koje može da nas natera da se osećamo sitim, a da se ne prejedemo....