Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Glikemijski indeks različitih proizvodaKontrola vašeg glikemijskog indeksa će takođe pomoći ako želite da počnete neku dijetu.
Različite namirnice imaju različite vrednosti....
26. maj
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOva vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Kako da pečemo različite vrste mesa?Upoznaćemo vas sa osnovama pečenja, kao i sa načinima na koji se najbolje peku različite vrste mesa....
25. maj
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaDruga vrsta marinade je takozvana enzimna. Potrebni sastojci za njih su smokve, dinje, papaja, đumbir i kivi. Ovaj tip marinade je dosta agresivan....
12. okt.
Koristi različitih vrsta čajevaU sledećim redovima pogledajte koristi različitih vrsta čajeva.
Zeleni čaj
Ova vrsta pića je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima....
19. nov.
Kiseo kupus sa nekoliko vrsta mesa i sarmamaOdvojite 10 listova kupusa za sarme. Preostale listove sitno iseckajte. Iseckajte luk i propržite ga na malo ulja. Dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne proprži.
Dodajte pirinač, biber i alevu papriku. Kad pirinač...
20. mart
Šta je glikemijski indeks?Namirnice sa visokim glikemijskim indeksom (GI) se brzo vare, što dovodi do brzog porasta šećera u krvi....
18. jul
Koji začini odgovaraju različitim vrstama mesa?Pravilno odabran miks aroma za različite vrste mesa ne menja samo ukus na pozitivan način. Najbolje je da se ovde pristupa pažljivo, kako bi svaka vrsta jela sa mesom dobila svoj jedinstveni miris i ukus....
30. jun
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Namirnice sa niskim glikemijskim indeksomUpravo ovde se pojavljuje termin glikemijski indeks, koji se naziva GI i uopšteno govoreći, pokazuje različitu brzinu povećanja nivoa šećera u krvi u različitim namirnicama ili proizvodima....
04. jun
Idealni začini za sve vrste mesaRazličite vrste mesa traže različte začine, kako bi bile još ukusnija i mirisnija.
Kako bi svinjsko meso bilo ukusnije, treba mu dodati biber i alevu papriku, a najbolje je da biber bude mleven....
01. jul
Kalorije u različitim vrstama pivaDa, alkohol sadrži kalorije. Drugo pogrešno shvatanje jeste da je alkohol izvor energije. On definitivno nije izvor energije. Ono što čini molekule alkohola takvima da utiču na mozak kako bi stvorili jedan osećaj euforije...
04. maj
Pogače vrsta bretcelRastvorite kvasac i šećer u blago zagrejanoj vodi do telesne temperature. Ostavite da nadođe na 5 do 10 minuta.
U posudu prosejte brašno i pomešajte sa solju.
Napravite udubljenje u sredini, sipajte tečnost sa kvascem...
22. jul
Koliko su kalorične različite vrste špageta?Špagete su izuzetno ukusno jelo, koje je izbegavano dugi niz godina, zbog zabrinutosti za svoje figure. Ispada da su pravili veliku grešku, jer špagete nisu toliko kalorične kako se smatralo nekada.
Takođe je zabluda da...
25. okt.
O različitim vrstama testa i njihovoj primeniPostoje dve vrste testa: sa kvasem i bez kvasca.
Testo bez kvasca
Testo bez kvasca se priprema na različite načine, tako što se koristi prašak za pecivo ili soda....
20. januar
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Jedna od namirnica koje možete pripremiti na veoma različite načine je pirinač....
04. april
Hleb sa pet vrsta brašnaNakon što se ohladi, isecite hleb sa pet vrsta brašna na kriške i jedite....
14. sep.
Koliko kalorija ima u različitim vrstama grožđa?Najukusnije, ali nažalost i najkaloričnije vrste su desertni sojevi tipa Sultana, koji na 100 g grožđa sadrže neverovatne 94 kalorije....
01. maj
Dinstana bukovača sa 5 vrsta lukaUgrejte šerpu na umerenoj vatri i nju dodajte maslac, Dok se maslac topi, vi seckajte crni luk, pa ga stavite u šerpu, odmah nakon crnog luka seckamo srebrenjak i njega dodajemo.
Čim smo dodali srebrenjak, sečemo praziluk...
08. april
Tačka gorenja različitih masnoćaPostoji mnogo vrsta masnoća koje imaju različite tačke gorenja....
24. dec.
Kajgana sa više vrsta luka i slaninomNa tigan sa ugrejanim uljem stavite sve vrste luka, kupus i slaninu da se prodinsta 10-ak min, pa prelijte jajima i brzim pokretom ruke mesati jaja sa povrćem i slaninom.
Servirati na tanjir....
04. feb.
Krekeri od kačkavalja sa pet vrsta semenkiKačkavalj se narenda. Maslac se ostavlja da omekša na sobnoj temperaturi i pomeša se sa jajima i solju.
Promeša se dobro i dodaju se pavlaka, semenke i narendan kačkavalj. Dodaje se brašno i prašak za pecivo i mesi se...
11. nov.
Svinjetina sa krompirom iz rerne (vrsta đuveča)Uprži se meso sa malo vode i dodaje se iseckan luk, prži se dok ne dobije zlatkastu boju i sklanja se sa ringle. U plehu se ređaju krompir, blago uprženo meso, paprike, kukuruz pa ponovo krompir i tako dok se ne potroše svi...
20. feb.
Obloga sa nevenom kod Blenoreje (vrsta konjuktivitisa)Ovaj čudotvoran losion koristite za umivanje i obloge na očima, kod vrste konjuktivitisa, od kojih se inficiraju mala deca, posebno ako majka boluje od gonoreje....
28. april