Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ćufte za burgere iz restorana za brzu hranuĆufte za burgere iz restorana za brzu hranu
17. april
Slaninu pržite u velikom tiganju, dok ne postane hrskava, a zatim je ocedite na papiru za pečenje. Uzmite 3 kašike od masti iz tiganja i stavite u vatrostalnu posudu, a onda i u frižider....
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoGordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimo
03. april
Dinstana jela Gordon Ramzi tvrdi da bi svako trebalo da nauči kako da sprema dinstana jela, kao što su to, na primer, rebra....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Rizi je bizi se servira toplo!...
Restovani krompirRestovani krompir
20. feb.
Restovani krompir preručiti u činiju i poslužiti....
Kajgana a la Gordon RemziKajgana a la Gordon Remzi
26. jul
U teflonskom tiganju na slaboj temperaturi, stavite 2 supene kaške kravljeg maslaca, dodajte jaja i neprestano mešajte spatulom. Kad jaja počnu da se zgušćavaju, tiganj se skida sa vatre, ali nastavite da mešajte. Nakon...
Fritata a la Gordon RemziFritata a la Gordon Remzi
18. avgust
Napomena: Recept je adaptiran iz emisije Gordona Ramzija. U originalnom receptu on koristi i komorač, ali je ne volim njegov ukus. Preporučujem da se koristi tiganj manjeg prečnika....
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Koliko god se činilo da je napraviti omlet lako, možda neće izgledati dovoljno mekano i vazdušasto ako ne znate tajni sastojak....
Krompir sote kao u restoranuKrompir sote kao u restoranu
22. avgust
Kao što znate, u restoranima se krompir sote pravi od poluskuvanog krompira, jer nema mnogo vremena da bi se sirovi krompir pripremio u zadatom vremenu....
Pržena džigerica kao u restoranuPržena džigerica kao u restoranu
02. jul
Sve dok jednog dana konačno nisam otkrio kako da napravim savršen način za pripremanje pržene džigerice....
Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)Supa sa leblebijama na rimski način (Pasta je ceci)
30. jun
Ovo je najjednostavnije, brzo i ukusno vegetarijansko jelo....
Da li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovaraDa li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovara
11. sep.
Trikovi za ukusnu kajganu prema majstorima u kuhinji Poznati kuvar Gordon Remzi, koji ima lance restorana u celom svetu, a takođe je poznat sa svojom kulinarskom emisijom koja se gleda od milona ljudi, podiže zavesu...
Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - uTajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - u
03. april
Na jednom posebnom događaju kompanije, koji se održavao u čast glumice Rejbel Drač, on je otkrio recept kako se sprema piletina u ovom lancu brze hrane i detaljno objasnio šta to rade njegovi zaposleni....
Namirnice koje izazivaju neprijatan miris telaNamirnice koje izazivaju neprijatan miris tela
24. feb.
To je pojava kada telo ne može da razgradi pojedine aminokiseline, a što vodi i do pojave neprijatnih mirisa, kao što je to izuzetno neprijatan miris pokvarene ribe....
Ukusna salata u Zoni kao u Hepi restoranimaUkusna salata u Zoni kao u Hepi restoranima
26. januar
Ispekla sam filete skuše na roštilju i ispala je ukusna večera, koja će vas zasititi - salata u Zoni kao u Hepi restoranima....
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Iako je reč frikase (fricasse) francuska, veruje se da je pileći frikase, kao i frikase od drugog mesa, napravljen pre nekoliko vekova u Engleskoj. U nekim receptima se meso prži, ali se klasični frikase priprema...
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna sočnih ćufticaTajna sočnih ćuftica
22. jul
Ali koja je tajna sočnih ćuftica, kojem se svi raduju? Meso Da bi ćuftice bile sočne, meso od kojeg ćete praviti je od posebnog značaja. Proporcije su 60% svinjsko meso i 40 % tečeće....
Tajna brzog metabolizmaTajna brzog metabolizma
13. jul
Ako pratimo način na koji na koji naše telo funkcioniše, shvatićemo da je to jedna kompleksna i pametna mašina koja stalno radi. Zna kada da ubrza i kada da uspori svoj rad u zavisnosti od potreba. Procesi koji se odvijaju...
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Danas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav. 1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Postoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja: 1....
Tajna ukusnog kadaifaTajna ukusnog kadaifa
23. mart
Kadaif je jedan od najukusnijih orijentalnih deserata, koji su tipični i za bugarsku kuhinju, što je posledica petovekovne vladavine osmanske imperije na ovim prostorima. Ovaj desert se dobija kada prođe određenu...
Tajne savršenog testaTajne savršenog testa
27. jun
Nezavisno od toga da li pripremate testo za picu, tortu, kuglof, kolače, mekike ili uštipke, važno je odabrati kvalitetne namirnice, ali i ispoštovati nekoliko osnovnih pravila pripreme. U suštini, tehnologija...
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Eto zašto ćemo vam ovde otkriti neke trikove kako biste znali tajnu pohovanja ribe: - Mnogo je važno, nakon što se očistili i oprali ribu, da je dobro posušite....
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni. Pored toga što imaju sočno meso, oni sadrže mnoštvo vitamina i dragocenih elemenata i minerala...