Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hladno sušeno goveđe mesoHladno sušeno goveđe meso
12. mart
Teleći šol isecite na trake debljine do 7 cm. Potopite ga u salamuru, koja se priprema dodavanjem 80 g soli u 1 litar vode. Ostavite ga da odstoji 7 dana na hladnom mestu, na temperaturi do 8 stepeni. Posle 7 dana izvadite...
Goveđe meso u ekspres loncuGoveđe meso u ekspres loncu
13. feb.
Isečemo meso na porcije i dinstamo ga u sopstvenoj masnoći. Nakon toga dodajemo alevu papriku, so po ukusu i vodu. Sve to stavljamo u ekpres lonac, zatvaramo i kuvamo 30 minuta. Nakon toga dodajemo narendan paradajz, luk...
Božanstveno marinirano goveđe meso sa korenjemBožanstveno marinirano goveđe meso sa korenjem
09. jul
Prelivamo sa 1.500 ml - 1.800 ml goveđeg bujona, dodajemo magičnu i cenjenu koštanu srž (baš zbog toga volim kolenicu, zato što pripremam i bujon od kostiju)....
Goveđe rolniceGoveđe rolnice
21. sep.
Goveđe rolnice su veoma ukusne....
Dinstane goveđe rolniceDinstane goveđe rolnice
18. april
Istucamo šnicle veoma dobro i zapržimo ih lagano u maslacu sa obe strane. U svaku šniclu stavljamo po jedno parče dimljene slanine i uvijamo je u rolnu. Zavežemo dobro koncem i ređamo gotove rolnice u vatrostalnu posudu...
Pržene goveđe šniclePržene goveđe šnicle
27. feb.
Šnicle dobro izlupamo. Namažemo ih senfom i posipamo solju i začinima. Dodajemo i sitno isečen luk i ostavljamo ih na hladnom da odstoje 24 sata. Nakon toga vadimo iz njih luk i ispržimo ih u zagrejanom ulju. Svaku...
Goveđe šnicle sa pečurkamaGoveđe šnicle sa pečurkama
29. nov.
Napravite nekoliko razreza po površini šnicli, posolite, pospite ih biberom i ispržite u masnoći. Ispržite sitno isečen luk u preostaloj masnoći, razredite bujonom ili vodom, dodajte meso, lovorov list, tanko parčence...
Supa od goveđe kolenice sa korenastim povrćemSupa od goveđe kolenice sa korenastim povrćem
29. jun
Stavite goveđe meso na dasku za sečenje; izbacite ostale čvrste materije. Blago ohladite govedinu. Usitnjeno meso - ako želite bacite kosti, masnoću. Ostavite meso sa strane....
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive po svojim krupnim i jakim telima, koja su prekrivena tamnom dlakom....
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte. Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun. Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Uzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu. U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Konzervisano zečije mesoKonzervisano zečije meso
07. okt.
Očistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi. Zagrejte ulje i...
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Pripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić. Od njega se iseku komadi veličine po želji. Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom. U odgovarajuću posudu...
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Isecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju. Dodajte beli luk i praziluk i promešajte. Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta. Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Kupila sam tri kilograma svinjskog mesa. Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam. Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila...
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Očistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo. Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude. Stavite u frižider da odstoji tako dva...
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Očistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Pileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane. Kačkavalj iseći na sitnije kockice. Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja. Zatim uviti u rolnicu...
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Šargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče. Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena. Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
U posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte. Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina...