Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Grdobina i škampiGrdobina i škampi
26. nov.
Na tanjir servirajte pržene medaljone grdobine koje ste prelili umakom od limuna. Na tiganju isprziti kratko sa obe strane po 4 minuta škampe. Dodati na tanjir sa medaljonima grdobine....
Grdobina iz rerneGrdobina iz rerne
28. nov.
Iseći povrće i očišćenu grdobinu staviti u tepsiju sa uljem. Preko povrća i gdobine posuti začine. Poklopiti tepsiju poklopcem ili alu folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni....
Grdobina u marinadiGrdobina u marinadi
23. feb.
Peći grdobinu sa obe strane, nemojte je prepeći treba da ostane sočna. Servirati grdobinu na tanjir i preliti marinadom....
Grdobina rolovana u slaniniGrdobina rolovana u slanini
08. feb.
Grdobinu očistiti od kože i iseći na manje komade. Iseći slaninu na tanke dugačke listove. Grdobinu posoliti i urolati u slaninu. Slaninu i grdobinu povežite čačkalicama da se ne odvoje....
Riba grdobina sa školjkamaRiba grdobina sa školjkama
14. nov.
Posolite repove grdobine, natrljajte ih većim delom iseckanog peršuna i iscedite limun preko njih. Ostavite ih da odstoje 30 minuta u frižideru. 2....
Grdobina u sosu sa krompiromGrdobina u sosu sa krompirom
23. okt.
Grdobinu u sosu sa krompirom servirati sa salatom po izboru....
Grdobina sa mladim krompirićima u sosuGrdobina sa mladim krompirićima u sosu
24. jun
Dodati grdobinu i peći sa obe strane 7 minuta. Pomešajte pavlaku za kuvanje, belo vino, senf, so i biber. Preliti sos preko krompira u grdobine i peći još deset minuta....
Grdobina u sosu od šampinjona na basmati pirinčuGrdobina u sosu od šampinjona na basmati pirinču
01. nov.
Skuvati basmati pirinač i servirati na tanjir, a preko pirinča servirati grdobinu i preliti sosem. Prijatno uz grdobinu u sosu od šampinjona na basmati pirinču....
Fileti grdobine iz rerneFileti grdobine iz rerne
24. dec.
2
Skinuti kožu i glavu sa grdobine, pa je iseći na filete. Glavu od grdobine nemojte bacati već je sačuvajte u zamrzivaču za riblju čorbu. Posolite i pobiberite filete grdobine. Staviti maslinovo ulje na tiganj ....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste bele ribe Predstavnici bele ribe su Oslić, Orada, Bakalar, BRancin, Grdobina mrkulja, Pastrmka i druge....
Špagete u sosu sa grdobinomŠpagete u sosu sa grdobinom
01. mart
Grdobini skinuti kožu i iseći je na kolutove. Staviti da se prži na maslinovom ulju. Potrebno je da ringla bude topla ne prejaka. Povremeno promešati. Za to vreme staviti špagete da se skuvaju....
Paella sa morskim plodovimaPaella sa morskim plodovima
26. nov.
Vratite grdobinu u tiganj sa kozicama, školjkama, graškom i boranijom. Pokrijte posudu velikom tepsijom ili folijom i kuvajte na laganoj vatri još 10-15 minuta dok se školjke ne otvore i račići skuvaju....