Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Semenke slačice i cimet će pečeno pile učiniti nezaboravnim....
Finese kod pečenja piteFinese kod pečenja pite
11. dec.
U ovom članku ćemo vas upoznati sa svim finesama kod pečenja mlečne pite. Hajde da počnemo!...
Specifičnosti kod pečenja kolačaSpecifičnosti kod pečenja kolača
16. jun
Tokom prvih 20 minuta pečenja vrata rerne ne treba da se otvaraju, jer onda testo može da splasne. Kolači sa nadevom se peku na umerenoj temperaturi, tako da se nadev ne osuši....
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Za pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso....
Najčešće greške kod pravljenja omletaNajčešće greške kod pravljenja omleta
08. feb.
Hajde da vidimo koje su česte greške kod spremanja omleta! 1. Jaja treba da budu lepo umućena - često žurimo i zbog toga omlet ne izgleda tako kako mi želimo....
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerni
29. maj
Evo šta je dobro da znate kada želite da pripremite ukusno jelo pečeno u rerni. Kada pečete u rerni uvek je prethodno ugrejte da dobije potrebnu temepraturu....
Cake kod pečenja u pećiCake kod pečenja u peći
25. april
Pečenje u peći je najbolji način za pečenje hleba i pica, u peći oni dobijaju unikatnu aromu i ukus i mnogo dobro se ispeku....
Finese kod dinstanja mesaFinese kod dinstanja mesa
12. maj
Dinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti. Dinstanje mesa je idealno za...
Česte greške kod kuvanja rižotaČeste greške kod kuvanja rižota
04. nov.
Koje su najčešće greške u kuvanju rižota i zašto toliko iskusnih kuvara ne uspeva u pripremi ovog specijaliteta od pirinča? Prva greška počinje u prodavnici prilikom izbora proizvoda....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Najbolje da servirate meso sa sosem iz pečenja....
Koji su stepeni pečenja telećeg mesa?Koji su stepeni pečenja telećeg mesa?
04. april
Veoma često, kada poručujemo teleće meso u restoranu, usledi pitanje kako želimo da ono bude pečeno....
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliPet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicli
05. avgust
Izbegavajte ove greške prilikom pripreme svinjskih šnicli....
Finese pečenja pogačeFinese pečenja pogače
04. maj
Možete to da vidite i ako izvadite pogaču iz posude za pečenje kucnete u donju koricu. Ako je gotova treba da se čuje šupalj zvuk....
Doručak kod bakeDoručak kod bake
01. dec.
Luk se iseče tanko i beli luk se isitni. Zagrejati blago ulje i nasuti luk i beli luk. Proprži se luk i naspe se na kolutove isečena mrkva. Posle kraćeg vremena nasuti opran mladi spanać. Koju sekundu izmešati i staviti...
Najveće greške tokom kupovineNajveće greške tokom kupovine
01. april
To sve sve lako može promeniti kada počnemo da kupujemo svesno i kada prestanemo da pravimo ovih 7 greški, koje ćete moći da vidite u galeriji iznad....
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Ako ste već napravili ovu grešku, smanjite jačinu vatre makar pred kraj kuvanja....
Napitak kod jakog kašljaNapitak kod jakog kašlja
22. jul
Pomaže kod upornog kašlja....
Biljni napitak kod bronhitisaBiljni napitak kod bronhitisa
19. feb.
Kod dece ispod 7 godina dnevna doza je pola od gore navedene (3 puta po 40 ml napitka). Napitak servirati zaslađen medom i sa kriškama limuna....
Magični napitak kod anemijeMagični napitak kod anemije
21. feb.
Koprivu preliti hladnom vodom, pa je ostaviti da provri i vri 5 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i ostaviti još 15 minuta. Čaj obavezno procediti kroz gazu. Povrće oprati i očistiti, pa ga staviti u sokovnik....
Kolač bez pečenjaKolač bez pečenja
20. april
Dobro promešate i sipate smesu u odgovarajuću posudu za pečenje ili kalup. Stavljate na 4-5 sati na hladno mesto i okrenete kolač bez pečenja na poslužavnik....
Čizkejk bez pečenjaČizkejk bez pečenja
23. maj
Izmrvite dobro keks ili ga sameljite u multipraktiku na mrvice. Pomešajte ga s rastopljenim maslacem i medom i rasporedite koru na dno posude, pritiskajući dobro. Žumanca umutite dobro dok ne pobele i stavite ih na kratko...
Bombice bez pečenjaBombice bez pečenja
25. maj
Urme očistiti od koštica i pasirati u blenderu. Nakon toga sitno naseckati bademe i orahe. Sve sastojke sjedniti u posudi i oblikovati male bombonice. Uvaljati ih u kokosovo brašno....
Rolat bez pečenjaRolat bez pečenja
12. april
Sameljite keks. U njih dodajte preostale sastojke. Dobro promešajte. Smesu razvucite na foliji. Rolat namažite filom od umućrnog maslaca sa šećerom u prahu. Uz pomoć folije uvijte u rolat. Stavite u frižider da se stegne...
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Jedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
Obloga kod gljivica na nogamaObloga kod gljivica na nogama
06. april
Izuzetno pomaže kod gljivica na nogama. Možemo da natopimo pamučni tamoon i da ga stavimo da oboleli deo. Dobro uvijemo i provodimo sa time bar jednu noć....