Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Finese kod pečenja piteU ovom članku ćemo vas upoznati sa svim finesama kod pečenja mlečne pite. Hajde da počnemo!...
11. dec.
Specifičnosti kod pečenja kolačaTokom prvih 20 minuta pečenja vrata rerne ne treba da se otvaraju, jer onda testo može da splasne.
Kolači sa nadevom se peku na umerenoj temperaturi, tako da se nadev ne osuši....
16. jun
Sosevi za pečena mesaZa pečeno meso je dobro da spremimo i neki sos, kako ono ne bilo previše suvo. Izabrali smo 3 različita recepta za soseve, koji odlično idu uz pečeno meso....
02. mart
Najčešće greške kod pravljenja omletaHajde da vidimo koje su česte greške kod spremanja omleta!
1. Jaja treba da budu lepo umućena - često žurimo i zbog toga omlet ne izgleda tako kako mi želimo....
08. feb.
Saveti kod pečenja u rerniEvo šta je dobro da znate kada želite da pripremite ukusno jelo pečeno u rerni.
Kada pečete u rerni uvek je prethodno ugrejte da dobije potrebnu temepraturu....
29. maj
Cake kod pečenja u pećiPečenje u peći je najbolji način za pečenje hleba i pica, u peći oni dobijaju unikatnu aromu i ukus i mnogo dobro se ispeku....
25. april
Finese kod dinstanja mesaDinstano meso bude veoma ukusno ako se prate neke finoće prilikom pripreme. Klasično dinstanje mesa predstavlja prženje mesa, nakon toga se poklopi i dinsta na tihoj vatri sa malo tečnosti.
Dinstanje mesa je idealno za...
12. maj
Česte greške kod kuvanja rižotaKoje su najčešće greške u kuvanju rižota i zašto toliko iskusnih kuvara ne uspeva u pripremi ovog specijaliteta od pirinča?
Prva greška počinje u prodavnici prilikom izbora proizvoda....
04. nov.
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaNajbolje da servirate meso sa sosem iz pečenja....
15. maj
Koji su stepeni pečenja telećeg mesa?Veoma često, kada poručujemo teleće meso u restoranu, usledi pitanje kako želimo da ono bude pečeno....
04. april
Pet najvećih grešaka kod pripremanja svinjskih šnicliIzbegavajte ove greške prilikom pripreme svinjskih šnicli....
05. avgust
Finese pečenja pogačeMožete to da vidite i ako izvadite pogaču iz posude za pečenje kucnete u donju koricu.
Ako je gotova treba da se čuje šupalj zvuk....
04. maj
Doručak kod bakeLuk se iseče tanko i beli luk se isitni. Zagrejati blago ulje i nasuti luk i beli luk.
Proprži se luk i naspe se na kolutove isečena mrkva. Posle kraćeg vremena nasuti opran mladi spanać. Koju sekundu izmešati i staviti...
01. dec.
Najveće greške tokom kupovineTo sve sve lako može promeniti kada počnemo da kupujemo svesno i kada prestanemo da pravimo ovih 7 greški, koje ćete moći da vidite u galeriji iznad....
01. april
Greške pri pravljenju paprikašaAko ste već napravili ovu grešku, smanjite jačinu vatre makar pred kraj kuvanja....
10. avgust
Biljni napitak kod bronhitisaKod dece ispod 7 godina dnevna doza je pola od gore navedene (3 puta po 40 ml napitka).
Napitak servirati zaslađen medom i sa kriškama limuna....
19. feb.
Magični napitak kod anemijeKoprivu preliti hladnom vodom, pa je ostaviti da provri i vri 5 minuta. Nakon toga je skloniti sa vatre i ostaviti još 15 minuta. Čaj obavezno procediti kroz gazu.
Povrće oprati i očistiti, pa ga staviti u sokovnik....
21. feb.
Kolač bez pečenjaDobro promešate i sipate smesu u odgovarajuću posudu za pečenje ili kalup.
Stavljate na 4-5 sati na hladno mesto i okrenete kolač bez pečenja na poslužavnik....
20. april
Čizkejk bez pečenjaIzmrvite dobro keks ili ga sameljite u multipraktiku na mrvice. Pomešajte ga s rastopljenim maslacem i medom i rasporedite koru na dno posude, pritiskajući dobro.
Žumanca umutite dobro dok ne pobele i stavite ih na kratko...
23. maj
Bombice bez pečenjaUrme očistiti od koštica i pasirati u blenderu.
Nakon toga sitno naseckati bademe i orahe. Sve sastojke sjedniti u posudi i oblikovati male bombonice.
Uvaljati ih u kokosovo brašno....
25. maj
Rolat bez pečenjaSameljite keks. U njih dodajte preostale sastojke. Dobro promešajte. Smesu razvucite na foliji.
Rolat namažite filom od umućrnog maslaca sa šećerom u prahu. Uz pomoć folije uvijte u rolat.
Stavite u frižider da se stegne...
12. april
Začinjavanje jarećeg mesaJedan od osnovnih problema kod spremanja jaretine je to što ona ima dosta specifičan miris. Ako uspemo da začinimo jaretinu pravilno, onda ćemo moći da se izbavimo od toga i da uživamo u nežnom ukusu ovog sočnog i krhkog...
10. april
Obloga kod gljivica na nogamaIzuzetno pomaže kod gljivica na nogama.
Možemo da natopimo pamučni tamoon i da ga stavimo da oboleli deo.
Dobro uvijemo i provodimo sa time bar jednu noć....
06. april