Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Hajde da napravimo domaću slaninuHajde da napravimo domaću slaninu
11. januar
Pripremite mešavinu za mariniranje od 30 g soli, 10-30 g šećera i oko 10 g drugih začina, kao i 0, 25 g do 1 g kalijum nitrata (KN03), na 1 kg mesa....
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako da napravimo šećer u prahu?
14. maj
Kako biste napravili šećer u prahu u domaćim uslovima, dobro je da koristite običan mlin za kafu, čoper ili blender. Kako su kristali šećera veoma mali, njihovo mlevenje zahteva fini proces i dovoljno strpljenja....
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako da napravimo šećer u prahu?
01. feb.
Najlakše je da nabavite šećer u prahu iz prodavnice, ali šta možete da napravite ako morate da pospete kolač sa šećerom u prahu, a vi nemate ovu namirnicu....
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemHajde da kuvamo sa divljim pirinčem
25. januar
sa svežim povrćem 4 porcije Potrebni proizvodi: 200 g divljeg pirinča, 1 crni luk, 2 šargarepe srednje veličine, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 1 veći paradajz ili 10 čeri paradajza, 100 g smrznutog kukuruza šećerca...
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuHajde da pripremimo savršenu božićnu ćurku
28. dec.
Jedan od najupečatljivijih trenutaka božićne praznične večere je kada za večeru poslužimo ukusnu, sočnu i mirisnu ćurku. Svi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je. Uverite...
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Deca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje. Osim...
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Da napravimo pečenog brancinaDa napravimo pečenog brancina
15. feb.
2
Operite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina. Pazite da ne odsečete kost. U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
Da napravimo domaću slaninuDa napravimo domaću slaninu
14. feb.
Da pogledamo recepte sa kojima svako može da napravi ukusnu slaninu - da je jede kao meze uz vino ili da je stavlja u jela....
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Ekleri sa šećerom u prahu i domaćim kakao kremomEkleri sa šećerom u prahu i domaćim kakao kremom
23. jul
Pospite ih šećerom u prahu....
Uštipci sa šećerom u prahu za doručakUštipci sa šećerom u prahu za doručak
14. dec.
Uštipke posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti. Probajte, prijatno!...
Rolat sa slatkom od šljiva, šećerom u prahu i cimetomRolat sa slatkom od šljiva, šećerom u prahu i cimetom
27. maj
Nakon što se ispeče ostavljamo ga da se malo ohladi. Vadimo, okrećemo na navlaženu krpu i pažljivo odlepimo papir. Mažemo slatkom od šljiva i uvijamo u rolat pomoću krpe. Posipamo obilno šećerom u prahu....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
Napravite udubljenje u sredini suve smese i sipajte tečnu smesu unutra. Promešajte dobro smesu viljuškom, da se dobro zamesi. Mešajte dok ne dobijete testo; 4....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Nakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...