Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Hajde da napravimo domaću slaninuPripremite mešavinu za mariniranje od 30 g soli, 10-30 g šećera i oko 10 g drugih začina, kao i 0, 25 g do 1 g kalijum nitrata (KN03), na 1 kg mesa....
11. januar
Kako da napravimo šećer u prahu?Kako biste napravili šećer u prahu u domaćim uslovima, dobro je da koristite običan mlin za kafu, čoper ili blender. Kako su kristali šećera veoma mali, njihovo mlevenje zahteva fini proces i dovoljno strpljenja....
14. maj
Kako da napravimo šećer u prahu?Najlakše je da nabavite šećer u prahu iz prodavnice, ali šta možete da napravite ako morate da pospete kolač sa šećerom u prahu, a vi nemate ovu namirnicu....
01. feb.
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemsa svežim povrćem
4 porcije
Potrebni proizvodi: 200 g divljeg pirinča, 1 crni luk, 2 šargarepe srednje veličine, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 1 veći paradajz ili 10 čeri paradajza, 100 g smrznutog kukuruza šećerca...
25. januar
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuJedan od najupečatljivijih trenutaka božićne praznične večere je kada za večeru poslužimo ukusnu, sočnu i mirisnu ćurku.
Svi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je.
Uverite...
28. dec.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa....
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDeca, a i odrasli ne mogu da odole, a da ne dodaju ukusni kečam u jela i sendviče. Ako ga spremate kod kuće, on će biti bez konzervanasa i drugih supstanci koje se dodaju prilikom njegove industrijske proizvodnje.
Osim...
07. feb.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Da napravimo pečenog brancinaOperite i očistite brancina, nakon čega treba da napravite dijagonalne razreze po koži čak do kičme brancina.
Pazite da ne odsečete kost.
U te proreze dodajte nekoliko grančica ruzmarina....
15. feb.
2
Da napravimo domaću slaninuDa pogledamo recepte sa kojima svako može da napravi ukusnu slaninu - da je jede kao meze uz vino ili da je stavlja u jela....
14. feb.
Da napravimo domaći sudžukUkoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Uštipci sa šećerom u prahu za doručakUštipke posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
14. dec.
Rolat sa slatkom od šljiva, šećerom u prahu i cimetomNakon što se ispeče ostavljamo ga da se malo ohladi.
Vadimo, okrećemo na navlaženu krpu i pažljivo odlepimo papir.
Mažemo slatkom od šljiva i uvijamo u rolat pomoću krpe. Posipamo obilno šećerom u prahu....
27. maj
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Da napravimo domaći kukuruzni čipsNapravite udubljenje u sredini suve smese i sipajte tečnu smesu unutra. Promešajte dobro smesu viljuškom, da se dobro zamesi. Mešajte dok ne dobijete testo;
4....
17. jun
Da napravimo testo za hlebNakon što se udvostruči, ponovo zamesite sa malo brašna, napravite pogaču i pecite u ugrejanoj rerni /180-200 stepeni/, dok korica ne postane braon....
09. jun
Kako da napravimo savršen topingEvo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...
11. mart