Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
25. avgust
1
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
09. feb.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaDa napravite koru: U procesoru za hranu zdrobite Oreo kolačiće u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok se ne sjedine. Pritisnite keks na dno posude prečnika 20 cm. Stavite u frizider dok pravite fil....
26. januar
Kako da napravimo domaću jufkuLepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati.
Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirZagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
13. januar
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešDobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast".
Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste....
22. april
Hajde da napravimo domaću slaninuPotpunu garanciju kvaliteta mesnih prerađevina možemo dobiti samo ako sami pravimo slaninu.
Slanina je među najtrajnijim mesnim proizvodima koji se prave od svinjskog mesa....
11. januar
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)U krajnjem slučaju mogu da se naprave i sa većim škampima, ali oni treba da se oljušte i iseckaju. U slučaju da su mali stavljaju se celi, sa omotačima, jer su krhki i nežni....
18. mart
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemDivlji pirinač je veoma specifična kultura. To nije baš žitarica, već je zapravo seme vrste vodene trave poreklom iz Sjedinjenih Država i Kanade. Divlji pirinač sadrži velike količine proteina i vlakana i ima prijatan ukus...
25. januar
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuJedan od najupečatljivijih trenutaka božićne praznične večere je kada za večeru poslužimo ukusnu, sočnu i mirisnu ćurku.
Svi hvataju viljuške kada vide savršenu zlatno-braon pticu, koja blista i sočna je.
Uverite...
28. dec.
Hajde da napravimo šećer u prahuPonekad treba da koristite šećer u prahu, ali se ispostavlja da ga trenutno nemate kod kuće i iz ovog ili onog razloga vam se ne ide u prodavnicu.
Najlakše što možete da uradite je da napravite šećer u prahu sami....
22. sep.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakePavlaka se pomeša sa preostalom mirođijom i sa ovim sosom se serviraju kroketi.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
05. nov.
Hajde da pogledamo neke zabavne činjenice o siru!Dokazi o pripremi sira datiraju još od pre 5.000 godina, iako nije jasno ko ga je prvi napravio. Najstariji poznati sir otkriven je u Egiptu 2018. godine, star oko 3200 godina.
U stvari, mnogi popularni sirevi kao što...
12. april
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako da se otarasimo gasova?Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...
10. april
Kako da se odreknemo hlebaCeo svet je pobuzela težnja da se odrekne hleba, mnogi brendovi hrane na pakovanjima ukazuju da je bez glutena. Blogeri govore o čudima sa figurom prilikom isključivanja brašna iz upotrebe. Ljudi počinju da misle: Možemo...
30. januar
Kako da se oslobodimo nitrata?Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama
- u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
16. jul
Kako da se oslobodimo refluksaAko ste u višoj fazi, možda će biti potrebno da potpuno izuzmete vlakna - čak i ako su ona korisna, često pojačavaju kiseline....
13. jul
Znaci da se nezdravo hraniteJedete nedzravo pre večere
Ovaj razlog je posledica prethodnog, jer uzrok je takođe preskakanje užine ili njeno potpuno izostavljanje. Sat - dva pre večere osećate glad i posežete za čokoladnim bombonama ili pecivima....
17. mart
TobleroneSačekajte da se ohladi i stegne i nakon toga dodajte glazuru.
Kada se stegne, servirajte toblerone nasečene na trouglove....
13. mart
Kako da se hranimo da bismo održali mozak u kondiciji?U užurbanoj svakodnevici ima mnogo situacija i problema koji dovode do stresa i iscrpljenosti. U napetom i užurbanom životu kog ljudi danas vode, veoma je važno da mozak bude u kondiciji. Savremenom čoveku je jasno da zdravlje...
16. jul
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.