Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Haringa u marinadiHaringu u marinadi serviramo sa garnirungom - prženim krompirićima i ohlađenim belim vinom Šardone....
27. nov.
Haringa u ribljoj čorbiPred sam kraj dodajte ribu bez kostiju, zajedno sa haringom iseckanom na kockice.
Začinite i ostavite na vri 2-3 minuta. Nakraju popsite iseckanim peršunom i selenom....
08. maj
Haringa u sosu od paradajzaFilete od heringe (800 g) poređajte u pleh sa maslinovim uljem. Posebno napravite sos.
Sameljite jednu teglu domaćeg konzerviranog paradajza, naseckajte 4-5 strukova mladog belog luka (samo beli deo) na veoma sitno, kao...
27. avgust
Dimljena haringa sa prokeljomIseckamo prokelj. Oljuštimo i isečemo šargarepu na krugove.
Stavljamo vodu sa solju i 2-3 supene kašike maslinovog ulja. Smanjujemo ringlu i dodajemo povrće. Dinstamo dok ne omekša.
Ocedimo vodu i prebacujemo u pleh...
08. maj
Marinirana haringa na roštiljuZa to vreme očistite dobro dve haringe. Natopite u ohlađenoj marinadi očišćene haringe, pokrijte posudu i ostavite u frižideru sat i po....
27. nov.
Haringa sa kuvanim krompiromSečemo filete haringe na zalogaje i poređamo u tanjir za serviranje.
Luk isečemo na tanke polumesece, stavljamo uz ribu i ukrašavamo parčencetom limuna....
21. okt.
Pečena haringa sa cveklomHaringu dobro očistimo i prepolovimo po sredini.
Limun iscedimo u posudicu i svaku ribu potopimo u sok od limuna.
Natrljamo solju i oraščićem. Mažemo maslinovim uljem.
Cveklu oljuštmo i isečemo na kolutove....
14. mart
Domaća marinirana haringa sa krastavčićimaDomaća mirinirana haringa sa kiselim krastavčićima i kaprom je spremna za konzumaciju nakon 5-6 dana.
Neka vam je slatko!...
28. jul
Pečena haringa na ruski načinRiba se očisti, opere se i posoli se. U unutrašnjost se stavlja parčence maslaca.
Poređa se u posudu za pečenje namaznu masnoćom i preliva se uljem i vodom.
Dodaju se sok od limuna, začini i paradajz isečen na krugove...
29. avgust
Haringa sa sosom od senfaPraziluk se seče na krugove i zaprži se u jednoj kašiki maslaca. Sa ostatkom maslaca se maže posuda za pečenje i na dno se stavljaju krugovi praziluka.
Fileti ribe se stavljaju na dasku za sečenje kožom na dole. Posipaju...
18. mart
Haringa sa jabukama i maslinamaHaringe su veoma različite po veličini. Moje su sitnije, zato sam koristila 12 komada da popune posudu za pečenje.
Posudu sam namazala maslinovim uljem....
08. dec.
Klasična seljodka pod šuboj (Haringa u krznu)Isecite haringu na male komade, a luk sitno.
Na tanjir za serviranje stavite sloj krompira i pospite majonezom, nakon toga stavite luk, seljodku i pospite majonezom....
17. jul
Dimljena haringa sa sosom od jabukaRibu dobro očistimo. Možemo je iseći po sredini ili da je isečemo na filee. Natrljamo solju.
Ugrevamo rernu na 180 stepeni. U pleh sipamo tečni dim, a rešetku rerne stavljamo iznad pleha.
Stavljamo ribu na rešetku u...
14. maj
Pohovana haringa sa pirinčem i graškomPorcija fileta od haringe servira se sa kriškama limuna, pirinčem sa graškom, krugovima krastavaca i čeri paradajza. Lagano i ukusno za praznik!...
09. dec.
Seljodka pod šuboj (Haringa u krznu) za Novu godinuHaringu isecite po želji na polumesec ili na sitne komade.
Salatu možete poređati na jedan zajedniči tanjir, ali ja više volim da salata bude individualno servirana, zato sam koristila metalni obruč....
23. januar
Salata od marinirane haringe i cveklePre služenja salate sa haringom i cveklom, dobro je da ona odstoji bar 2-3 sata, da se ukusi sjedine.
Prijatno!...
08. dec.
Salata od haringe sa pečenim paprikamaHaringu očistite i prepolovite. Posolite i prelijte maslinovim uljem. Da bi bilo brže ja sam ih pekla na parti grilu ne više od 10 minuta.
Isečemo ribu, paprike i kačkavalj....
12. maj
File od haringe na roštilju sa miks salatomPoređajte gotove filete od haringe.
Garnirajte kriškom limuna i servirajte....
07. april
Marinirana haringaDve haringe operite, osušite, očistite i filetirajte. Isecite ih na parčiće debljine 1-2 cm.
Isecite luk na polu mesece i nalomite lovorove listove....
21. sep.
Marinirana baltička haringaDobro očišćena riba se iseče na porcije i posoli se. Prži se dok ne bude gotova u zagrejanom ulju, nakon čega se vadi u odgovarajuću posudu i ostavlja se da se ohladi.
Ohlađena ispržena riba se stavlja u duboku posudu....
12. jul
Pržena baltička haringaBaltička haringa - to je baltička sitna riba iz porodice haringi. Čisti se lako i sprema se brzo....
27. jul