Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Himalajska so i limun pomažu kod mamurlukaEvo kako kombinovati himalajsku so i limun protiv mamurluka:
- 1 čaša vode;
- 1 ceo isceđen limun;
- 2 kašike himalajske soli....
01. jun
Šarena soSvi začini zajedno sa solju prema ukusu i kurkuruznim brašnom se samelju fino mašinom za mlevenje.
Šarena so može da se napravi i bez soli, ako će se koristiti preko sira i drugih slanijih jela....
19. maj
Domaća šarena soSeme bundeve i kukuruz unapred sameljite.
Seme bundeve treba da daje gustinu, možete ih izostaviti ako želite.
Sve se dobro izmeša u posudi i onda može dugo da se čuva u tegli.
Rezultat je mnogo aromatičnija i bogatija...
11. jul
Himalajska so - belo zlato koje leči više od 20 bolestiHimalajska so protiv akni
Za borbu protiv akni, kožnih problema i osipa himalajska so je odična. Preporučuje se ujutru da se priprema rastvor od 300 ml vode i 10 g himalajske soli....
05. dec.
Gorka so (Engleska so)Gorka so je važna namirnica, koja se smatra veoma zdravom. U suštini, gorka, iliti engleska so, je kristalizovan magnezijum sulfat.
Magnezijum je prirorni mineral kojeg ima u svakom živom biću. Još jedan popularan naziv...
09. maj
SoSo nije samo začin, već i jedan od najvažnijih sastojaka za svaki živi organizam. So je izvor pozitivno naelektrisanih jona natrijuma i negativno naelektrisanih jona hlora. Upravo zbog toga je so najvažniji mineral u ishrani...
11. jul
Morska SoMorska so je prirodan proizvod, svrstava se u vrh najznačajnijih darova koje more može da nam da. U njenom sastavu ima više od sto mineralnih materija, koje se sastoje od preko 80 elemenata Mendeljejevog periodnog sistema...
27. jun
So - koristi i šteteOpšte sorte uključuju običnu so, himalajsku ružičastu so i morsku so. Različite vrste soli mogu da se razlikuju po ukusu, teksturi i boji....
16. avgust
Kako se pravi šarena soŠarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju.
Recepti po kojima...
03. jun
Maldonska so - suština i prednostiKada preterujete sa konzumacijom soli vi nanosite ogromnu štetu svom organizmu. Ovo sigurno znate. Ali da li znate da je so istovremeno i izuzetno neophodna za ljudsko telo. Ona doprinosi njegovoj ravnoteži i bez nje u...
08. jul
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPlava so ili persijska plava so je jedna od najređih i najstarijih soli na planeti. To je jedinstven i redak mineral koji se nalazi u planinskim lancima Irana (severna provincija Semnan) - jedno od retkih mesta na svetu gde...
01. mart
Kako pravilno čuvati so?So je neizostavan deo svakog našeg jela, tako da moramo da znamo kako da je pravilno čuvamo.
Generalno, lepa so treba da bude mrvljiva i suva. Ako je ne skladištimo kako treba, može dobiti vlagu i postati veoma tvrda...
11. dec.
Šta je košer so?Već sada na tržištu možemo videti zdravije alternative običnoj jodiranoj soli - himalajska so, crna so i druge vrste. Jedna od najzanimljivijih vrsta soli je košer so....
16. jun
Šta je to maldonska so?Postoji morska so, jodirana so, kamena so, so za kuvanje, himalajska so, Maldonska so itd. Danas ćemo se posebno fokusirati na Maldonsku so.
Za so se generalno kaže da "čini" jela lošim ako nije prisutna....
08. dec.
Kako so deluje na pritisak?So se ne preporučuje ljudima koji imaju visok krvni pritisak.
Naučno je dokazano da so povišava krvni pritisak. Prekomerna upotreba soli utiče na nervni sistem, dovodi do povećanog lučenja adrenalina, sužava arterije...
17. jun
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!So nazivaju belom smrću, jer neverovatno povećava rizik od iznenadne smrti kao posledice srčanih oboljenja. To nije jedina šteta koju najpopularniji začin u kuhinji nanosi našem zdravlju.
Konzumacija veće količine...
28. april
Kako da izvučemo so iz sira?Obično se sir, nezavisno od toga da li je kupljen u prodavnici ili je pripremljen u domaćim uslovima, čuva u salamuri, pripremljenoj od soli i vode, da bi dugo sačuvao kvalitet.
Upotreba slane hrane je kontraindikovana...
15. maj
Kako da izvučemo so iz preslanih maslina?Masline spadaju u grupu najukusnijih i najkorisnijih plodova i u sebi nose mnogobrojne benefite za naše zdravlje. Svakodnevno konzumiranje maslina omogućava našem organizmu snabdevanje monozasićenim masnim kiselinama iz grupe...
30. nov.
Začini koji idu uz leblebijuZačini su: himalajska so, kardamon, maslinovo ulje i sok od limuna.
Leblebiju možete spremiti i sa brokolijem....
05. dec.
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaZbog toga što se može naći samo u Tibetu i regionu Himalaja, zove se tibetanska ili himalajska Goji bobica, prema geografskom području u kojem se proizvodi....
21. maj
Hrana koja sadrži jodHimalajska so
Ovaj oblik soli, poznat i kao siva so, predstavlja odličan izvor prirodnog joda....
30. dec.
Hladna vegan čorba sa zeljem i cveklomPonovo pasiramo nekoliko sekundi, da može vegansko mleko potpuno da upije i da se himalajska so dobro rastvori....
29. jul
Kako da pravilno začinite salatu?Razlog za to leži u činjenici da Himalajska so sadrži natrijum hlorid i čitav niz životno važnih minerala i elemenata za ljudski organizam....
08. jun
Omlet sa tikvicama i predjelom od sitnog siraDodaju se belanca i himalajska so.
Smesa se promeša dobro i stavlja se u zagrejan i podmazan tiganj sa nelepljivim dnom....
03. sep.
Pikantno zapečeno jelo sa makaronama i zeljemU posudi metalnom žicom za mućenje izmešamo jaja, kiselo mleko, sodu za hleb, himalajsku finu so, kukuruzni skrob i na kraju zgušnjavamo s malo tipskog bašna....
21. jul