Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hipoalergene supeHipoalergene supe ne podrazumevaju upotrebu zaprški, jer sadrže i mlečne proizvode i jaja....
23. dec.
Sos za jela sa povrćemOperemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom.
Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri.
Nakon toga...
04. feb.
JelaJela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
27. jun
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaKoličina sastojaka je približna, zato što zavisi od veličine povrća.
Operemo povrće. Tikvice isečemo na kockice srednje veličine. Šargarepu očistimo, oljuštimo i sečemo namale kockice.
Paradajz krupnije izrendajte....
03. okt.
Sos od koprive za jela od povrćaOčistite listove koprive i sitno ih naseckajte.
U duboki tiganj sipajte maslac zajedno sa maslinovim uljem i čim se zagreju, dodajte korpivu sa začinima i beli luk. Poklopite i dinstajte ne više od 2 minuta.
Na samom...
30. avgust
Hipoalergena ishrana kod deceHipoalergena ishrana je efikasno smanjivanje alergijskog opterećenja organizma....
31. dec.
Ražena glavnicaPoznata je i kao ljubičasta glavnica, glavnica, ili pijavica, jer se otrovani njome osećaju kao da su pijani. Ražena glavnica ima vretenastu strukturu i doseže dužinu do 1 cm. Boja pečurke je ljubičasta do crvena....
06. feb.
Omiljena jela sa tikvicamaPunjene tikvice
Punjene tikvice se obično prave od mlevenog mesa i pirinča začinjenog čubrom, jer malo ljudi voli da im glavno jelo bude potpuno posno....
08. mart
Svetski poznata nemačka jelaGlavna jela su uglavnom teška zahvaljujući širokoj upotrebi svinjskog mesa i slanine. Visokokalorična i raznovrsna nemačka kuhinja je sposobna da iskuša i najstrože apstinente....
03. feb.
Predlozi za praznična jelaPraznično glavno jelo
Klasika u žanru koja je uvek aktuelna i za svačiji ukus - svinjske šnicle sa pečurkama i vinom u đuvečari....
11. januar
Najpopularnija jela turske kuhinjeTurska kuhinja je jedna od najbogatijih ukusima, začinima, proizvodima i aromama. Pozajmila je ukuse iz Azije i Bliskog istoka, kao i od balkanskih naroda.
Ćevapa, pilava, musaka, supa, salata, predjela, pita i bureka...
22. jun
Deset najpoznatijih italijanskih jelaItalijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih u celom svetu. Karakteriše ga upotreba mediteranskih začina, testenina, aromatičnih sireva, ribe, morskih plodova i mesa. Šarena je, mirisna, fascinantna....
29. jul
Glavni simptomi nedostatka magnezijuma u teluKod deficita magnezijuma u telu se javljaju neprijatni osećaji. Kada nema dovoljno magnezijuma u telu, možete osećati grčeve u nogama, sidrom nemirnih nogu, nesanicu, nemir, visok krvni pritisak, migrenu, hronični...
25. jun
Vrste testa i glavni načini mešenjaPravi se direktno (kada su namirnice u malim količinama) ili u dve faze (testo sa kvascem i glavno testo). Kada se direktno pravi, onda se dobija meko i toplo testo....
30. maj
Trikovi za popravljanje preslanog jelaDa je bolje da je jelo neslano nego preslano je dobro poznata činjenica. Pravilna količina soli pojačava ukus svakog jela, a višak ga može samo pokvariti.
Ali, i preslano jelo se može popraviti, pomoću nekoliko trikova...
08. avgust
Koja su omiljena jela Rumuna?Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt.
Rumuni u svojoj...
27. sep.
Ukusna posna jela iz rernePostoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku.
Ovde ne možemo...
07. avgust
Neodoljiva jela sa slatkim krompiromPogodan je kako za glavna jela, tako i za neke laganije zalogajčiće....
30. mart
Neodoljiva grčka jela od patlidžanaZa recept su vam potrebni 2 komada patlidžana, 1 glavica luka, 2 komada paradajza, 1 komad paprike, 2 kašike kapara, 1/2 kašičice maslinovgo ulja, origano, so i masline....
26. sep.
Izbegavajte ove stvari nakon jelaOno treba da se konzumira ili u početku jela ili kao posebna hrana, 30 minuta pre glavnog jela. Voćni šećeri koje sadrži će otežati i usporiti preradu hrane....
19. nov.
Brza i laka jela za večeruKad se vratite kući nakon dugog radnog dana, želite da napravite nešto na brzinu. Ovde ćemo vam predložiti dva laka jela, koja možete da skuvate bez velikog napora. Osim toga dovoljno su lagani da vam neće pretovariti stomak...
04. maj
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimSpremanje je mnogo prijatnije i lako, ako poštujete neka mala pravila. Na primer, da vam karfiol ne potamni i da mu sačuvate belu boju, u trenutku ključanja vode dodajte malo šećera.
Kada punite sarme od zelja, dodajte...
20. sep.
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuU hrišćanskoj religiji na dan Vaskrsenja Hristovog - Uskrs, proslavlja se vaskrsenje Isusa Hrista. Priprema za njegovo praznovanje počinje u nedelji pred Vaskrs koja se naziva Strasna nedelja. Praznuje se 6 dana.
Ovo je...
14. januar
Zašto da jedemo više pikantnih jelaU ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto.
Mišljenja o njima variraju gotovo...
20. dec.