Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hipoalergene supeHipoalergene supe
23. dec.
Hipoalergene supe ne podrazumevaju upotrebu zaprški, jer sadrže i mlečne proizvode i jaja....
Hipoalergene KašeHipoalergene Kaše
12. dec.
Pogledajte i šta su hipoalergene supe i pravila hipoalergene ishrane....
Sos za jela sa povrćemSos za jela sa povrćem
04. feb.
Operemo i oljuštimo paradajz i sečemo na kockice srednje veličine, to ponavljamo i sa lukom. Stavljamo paradajz i luk u jednu kaserolu da se kuvaju, posle dodajemo gnječeni beli luk i ostavljamo da provri. Nakon toga...
JelaJela
27. jun
Jela /Abies/ je rod od 45-55 vrsta zimzelenih četinara iz porodica borova. Sve vrste dostižu visinu od 10 do 80 m i prečnik stabla od 0.5-4 m. Jela se razlikuje od drugih borovih drveta po listovima (iglicama), jer su one...
Sterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicamaSterilizovano pripremljeno povrće za jela sa tikvicama
03. okt.
Količina sastojaka je približna, zato što zavisi od veličine povrća. Operemo povrće. Tikvice isečemo na kockice srednje veličine. Šargarepu očistimo, oljuštimo i sečemo namale kockice. Paradajz krupnije izrendajte....
Sos od koprive za jela od povrćaSos od koprive za jela od povrća
30. avgust
Očistite listove koprive i sitno ih naseckajte. U duboki tiganj sipajte maslac zajedno sa maslinovim uljem i čim se zagreju, dodajte korpivu sa začinima i beli luk. Poklopite i dinstajte ne više od 2 minuta. Na samom...
Hipoalergena ishrana kod deceHipoalergena ishrana kod dece
31. dec.
Hipoalergena ishrana je efikasno smanjivanje alergijskog opterećenja organizma....
Ražena glavnicaRažena glavnica
06. feb.
Poznata je i kao ljubičasta glavnica, glavnica, ili pijavica, jer se otrovani njome osećaju kao da su pijani. Ražena glavnica ima vretenastu strukturu i doseže dužinu do 1 cm. Boja pečurke je ljubičasta do crvena....
Omiljena jela sa tikvicamaOmiljena jela sa tikvicama
08. mart
Punjene tikvice Punjene tikvice se obično prave od mlevenog mesa i pirinča začinjenog čubrom, jer malo ljudi voli da im glavno jelo bude potpuno posno....
Svetski poznata nemačka jelaSvetski poznata nemačka jela
03. feb.
Glavna jela su uglavnom teška zahvaljujući širokoj upotrebi svinjskog mesa i slanine. Visokokalorična i raznovrsna nemačka kuhinja je sposobna da iskuša i najstrože apstinente....
Predlozi za praznična jelaPredlozi za praznična jela
11. januar
Praznično glavno jelo Klasika u žanru koja je uvek aktuelna i za svačiji ukus - svinjske šnicle sa pečurkama i vinom u đuvečari....
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Turska kuhinja je jedna od najbogatijih ukusima, začinima, proizvodima i aromama. Pozajmila je ukuse iz Azije i Bliskog istoka, kao i od balkanskih naroda. Ćevapa, pilava, musaka, supa, salata, predjela, pita i bureka...
Deset najpoznatijih italijanskih jelaDeset najpoznatijih italijanskih jela
29. jul
Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih u celom svetu. Karakteriše ga upotreba mediteranskih začina, testenina, aromatičnih sireva, ribe, morskih plodova i mesa. Šarena je, mirisna, fascinantna....
Glavni simptomi nedostatka magnezijuma u teluGlavni simptomi nedostatka magnezijuma u telu
25. jun
Kod deficita magnezijuma u telu se javljaju neprijatni osećaji. Kada nema dovoljno magnezijuma u telu, možete osećati grčeve u nogama, sidrom nemirnih nogu, nesanicu, nemir, visok krvni pritisak, migrenu, hronični...
Vrste testa i glavni načini mešenjaVrste testa i glavni načini mešenja
30. maj
Pravi se direktno (kada su namirnice u malim količinama) ili u dve faze (testo sa kvascem i glavno testo). Kada se direktno pravi, onda se dobija meko i toplo testo....
Trikovi za popravljanje preslanog jelaTrikovi za popravljanje preslanog jela
08. avgust
Da je bolje da je jelo neslano nego preslano je dobro poznata činjenica. Pravilna količina soli pojačava ukus svakog jela, a višak ga može samo pokvariti. Ali, i preslano jelo se može popraviti, pomoću nekoliko trikova...
Koja su omiljena jela Rumuna?Koja su omiljena jela Rumuna?
27. sep.
Rumunska kuhinja je raznovrsna i bogata i odlikuje se specifičnim nacionalnim vrstama jela, ali i jelima pozajmljenim ili preuzetim iz stranih kultura i tradicija s kojima su Rumuni dolazili u kontakt. Rumuni u svojoj...
Ukusna posna jela iz rerneUkusna posna jela iz rerne
07. avgust
Postoji bezbroj ukusnih posnih jela pripremljenih u rerni širom sveta koje možemo navesti, ali u tu svrhu ćemo morati da prikupimo sve recepte za celu knjigu i u to u nekoliko tomova, a ne u jednom članku. Ovde ne možemo...
Neodoljiva jela sa slatkim krompiromNeodoljiva jela sa slatkim krompirom
30. mart
Pogodan je kako za glavna jela, tako i za neke laganije zalogajčiće....
Neodoljiva grčka jela od patlidžanaNeodoljiva grčka jela od patlidžana
26. sep.
Za recept su vam potrebni 2 komada patlidžana, 1 glavica luka, 2 komada paradajza, 1 komad paprike, 2 kašike kapara, 1/2 kašičice maslinovgo ulja, origano, so i masline....
Izbegavajte ove stvari nakon jelaIzbegavajte ove stvari nakon jela
19. nov.
Ono treba da se konzumira ili u početku jela ili kao posebna hrana, 30 minuta pre glavnog jela. Voćni šećeri koje sadrži će otežati i usporiti preradu hrane....
Brza i laka jela za večeruBrza i laka jela za večeru
04. maj
Kad se vratite kući nakon dugog radnog dana, želite da napravite nešto na brzinu. Ovde ćemo vam predložiti dva laka jela, koja možete da skuvate bez velikog napora. Osim toga dovoljno su lagani da vam neće pretovariti stomak...
Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimTrikovi koji čine vaša jela ukusnijim
20. sep.
Spremanje je mnogo prijatnije i lako, ako poštujete neka mala pravila. Na primer, da vam karfiol ne potamni i da mu sačuvate belu boju, u trenutku ključanja vode dodajte malo šećera. Kada punite sarme od zelja, dodajte...
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuKulinarska tura Uskršnjih jela po svetu
14. januar
U hrišćanskoj religiji na dan Vaskrsenja Hristovog - Uskrs, proslavlja se vaskrsenje Isusa Hrista. Priprema za njegovo praznovanje počinje u nedelji pred Vaskrs koja se naziva Strasna nedelja. Praznuje se 6 dana. Ovo je...
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto. Mišljenja o njima variraju gotovo...