Pretraga sajta

Bratwurst KobasiceBratwurst KobasiceIstorija bratwurst kobasice Ime kobasice dolazi iz staronemačkog jezika, gde se reč "brat" koristi za meso koje je sitno iseckano. Wurst znači - kobasica....
Istorija šporetaIstorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokvePreplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
Kako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaKako napraviti domaći sudžuk i kobasicu LukankaDa biste počeli sa pravljenjem domaćih sudžuka i kobasica, prvo treba da razjasnimo kakvo meso se koristi. Važan korak u pravljenju kobasica je odnos mesa....
Nemačke kobasiceNemačke kobasiceZavežite drugi kraj bratvursta. Kada počnete od jednog kraja, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice....
Narodne kobasiceNarodne kobasiceKobasice se vezuju i spuštaju u vrelu vodu. Nakon što provru izvadite ih i ocedite. Okačite ih da se osuše....
KobasicaKobasicaPravimo kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo. Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje. Preporučujemo je pečenu u rerni, idealno meze uz crveno vino....
Mini grčke kobasiceMini grčke kobasiceKada provri, stavljamo u njega kobasice i mešamo dok tečnost ne ispari, sos se dovoljno zgusne i kobasice ga upiju....
Kobasice u testuKobasice u testu
01. jul
Veca
Gornju stranu zarezati na nekoliko mesta, a na donju stranu staviti kobasicu (gril kobasice iseći na tri dela, dobijajući dvanaest delova-koliko ima i pravougaonika od testa)....
Kobasice od divljačiKobasice od divljačiGotove kobasice od divljači se peku na roštilju i serviraju se sa garnirungom po izboru....
Domaće svinjske kobasiceDomaće svinjske kobasiceGotove kobasice možete da zamrznete u porcijama....
Aromatične mini kobasiceAromatične mini kobasiceDve vrste mlevenog mesa se pomešaju u velikoj posudi za pečenje i njima se dodaju začini i slaninom na male parčiće. Beli luk se oljušti i narenda, takođe se dodaje u mleveno meso. Sve se promeša i pune se creva dužine...

Pratite nas