Pretraga sajta

Bratwurst Kobasice
Bratwurst Kobasice
Minhenu. Istorija bratwurst kobasice Ime kobasice dolazi iz staronemačkog jezika, gde se reč "brat" koristi za meso koje je ...
Istorija šporeta
Istorija šporeta
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se ...
Kobasica
Kobasica
kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo. Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje. ...
Narodne kobasice
Narodne kobasice
istucene, sušene ljute papričice i šolju bujona od mesa. Smesa se meša veoma dobro i ostavlja se da odstoji jednu noć. Sledećeg dana se pune tanka creva. ...
Nemačke kobasice
Nemačke kobasice
, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice. Nastavite da uvrćete ...
Domaća kobasica
Domaća kobasica
Meso, slanina i praziluk se iseku na sitno. Dodaju se sitno istucani začini. Smesa se posoli i dobro se zamesi. Njom se pune očišćena i oprana creva koja ...
Srpska kobasica
Srpska kobasica
Sklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo. Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom. Mešamo sve ...
Seoska kobasica
Seoska kobasica
Meso se samelje, zamesi se sa solju, čubrom i stino istucanim biberom, pimentom i belim lukom. Smesa se ostavlja da odstoji jednu noć na hladnom. ...
Makedonska kobasica
Makedonska kobasica
Iseckajte praziluk i zapržite ga u masti. Dodajte sitno isečene ljute paprike, svinjsko meso iseckano na sitno, so i biber. Dobro zamesit smesu i ...
Burgundska kobasica
Burgundska kobasica
Krompir, šargarepa i celer se skuvaju. Samelju se zajedno sa maslacem, pečurkama i lukom. Dodaju se ostali sastojci, sve se dobro zamesi i pune se creva. ...
Kobasice u paradajz sosu
Kobasice u paradajz sosu
naliti paradajz da provri, dodati čubar i pobiberiti. Beli luk sitno naseckani i dodati sa prstohvatom šećera. U tiganju sa malo masnoće kratko ...
Kobasice na kiselom kupusu
Kobasice na kiselom kupusu
Isecite kupus na tanke trakice. Luk isecite na sitno i upržite. U njega dodajte kupus i promešajte. Kada se uprži, dodajte začine i so, ako je potrebno. ...