Pretraga sajta

Bratwurst KobasiceBratwurst KobasiceMinhenu. Istorija bratwurst kobasice Ime kobasice dolazi iz staronemačkog jezika, gde se reč "brat" koristi za meso koje je sitno iseckano. Wurst znači - kobasica. Iako reč brat opisuje način na koji je kobasica...
Istorija šporetaIstorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja...
KobasicaKobasicakobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo. Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje. Preporučujemo je pečenu u rerni, idealno meze uz crveno vino....
Nemačke kobasiceNemačke kobasice, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice. Nastavite da uvrćete na svakih 8 cm i oblikujete preostali deo u kobasice. Može da se čuva do dva dana u frižideru ili da se zamrzne u zamrzivaču. Ispecite na žaru ili zagrejanom roštilju....
Makedonska kobasicaMakedonska kobasicaIseckajte praziluk i zapržite ga u masti. Dodajte sitno isečene ljute paprike, svinjsko meso iseckano na sitno, so i biber. Dobro zamesit smesu i ostavite je da odstoji jednu noć. Nakon toga napunite creva, uvijajte ih na 20 centimetara. Ostavite kobasice da se osuše na hladnom i provetrivom mestu....
Seoska kobasicaSeoska kobasicaMeso se samelje, zamesi se sa solju, čubrom i stino istucanim biberom, pimentom i belim lukom. Smesa se ostavlja da odstoji jednu noć na hladnom. Sledećeg dana se pune očišćena i oprana creva. Tako napravljena seoska kobasica može da se konzumira pečena ili pržena....
Burgundska kobasicaBurgundska kobasicaKrompir, šargarepa i celer se skuvaju. Samelju se zajedno sa maslacem, pečurkama i lukom. Dodaju se ostali sastojci, sve se dobro zamesi i pune se creva. Konzumira se sveža, najbolje na tiganju...
Srpska kobasicaSrpska kobasicaSklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo. Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom. Mešamo sve zajedno, dok pri mešenju dodajemo po malo vode. Pune se creva i...
Mini kobasice sa krompirićimaMini kobasice sa krompirićimaOljutštite krompir, operite i isecite na kriške. Namažite dno pleha uljem. Stavite krompir i začinite ga solju. Poređajte kobasice preko krompira. Pecite u ugrejanoj rerni dok ne budu gotov i krompir i kobasice....
Domaće svinjske kobasiceDomaće svinjske kobasicemlevenje mesa sa nastavkom za punjenje kobasica na koji nanižete svinjska creva i oblikujete kobasice. Gotove kobasice možete da zamrznete u porcijama....
Kobasice u testuKobasice u testu
01. jul
Veca
staviti kobasicu (gril kobasice iseći na tri dela, dobijajući dvanaest delova-koliko ima i pravougaonika od testa). Urolat i(od dela na kome je kobasica, ka gornjem, zasečenom delu). Rolnice poređati u pleh obložen pek...
Kobasice iz grada EleniteKobasice iz grada Elenite. Smesom napunite pripremljena svinjska ili goveđa creva. Kobasice se suše 4-5 dana na provetrivom i hladnom mestu. Tako napravljene kobasice možete da servirate pečene ili pržene sa garnirungom od pasulja, turšijom, kiselim ili svežim kupusom, krompir salatom itd....