Pretraga sajta

Bratwurst Kobasice
Bratwurst Kobasice
Minhenu. Istorija bratwurst kobasice Ime kobasice dolazi iz staronemačkog jezika, gde se reč "brat" koristi za meso koje je ...
Istorija šporeta
Istorija šporeta
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se ...
Kobasica
Kobasica
kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo. Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje. ...
Narodne kobasice
Narodne kobasice
istucene, sušene ljute papričice i šolju bujona od mesa. Smesa se meša veoma dobro i ostavlja se da odstoji jednu noć. Sledećeg dana se pune tanka creva. ...
Nemačke kobasice
Nemačke kobasice
, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice. Nastavite da uvrćete ...
Domaća kobasica
Domaća kobasica
Meso, slanina i praziluk se iseku na sitno. Dodaju se sitno istucani začini. Smesa se posoli i dobro se zamesi. Njom se pune očišćena i oprana creva koja ...
Makedonska kobasica
Makedonska kobasica
Iseckajte praziluk i zapržite ga u masti. Dodajte sitno isečene ljute paprike, svinjsko meso iseckano na sitno, so i biber. Dobro zamesit smesu i ...
Seoska kobasica
Seoska kobasica
Meso se samelje, zamesi se sa solju, čubrom i stino istucanim biberom, pimentom i belim lukom. Smesa se ostavlja da odstoji jednu noć na hladnom. ...
Burgundska kobasica
Burgundska kobasica
Krompir, šargarepa i celer se skuvaju. Samelju se zajedno sa maslacem, pečurkama i lukom. Dodaju se ostali sastojci, sve se dobro zamesi i pune se creva. ...
Srpska kobasica
Srpska kobasica
Sklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo. Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom. Mešamo sve ...
Aromatične mini kobasice
Aromatične mini kobasice
Dve vrste mlevenog mesa se pomešaju u velikoj posudi za pečenje i njima se dodaju začini i slaninom na male parčiće. Beli luk se oljušti i narenda, takođe ...
Kobasice sa paradajz sosom
Kobasice sa paradajz sosom
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Namažite duboku posudu za pečenje maslinovim uljem i poređajte kobasice prethodno blago probodene viljuškom. Zapecite ...