Pretraga sajta

Bratwurst Kobasice
Bratwurst Kobasice
Minhenu. Istorija bratwurst kobasice Ime kobasice dolazi iz staronemačkog jezika, gde se reč "brat" koristi za meso koje je ...
Istorija šporeta
Istorija šporeta
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se ...
Kobasica
Kobasica
kobasice duge 30 cm, na dva kraja uvijamo crevo. Stavljamo kobasicu u zamrzivač za dalje konzumiranje - pečenje, prženje i kuvanje. ...
Nemačke kobasice
Nemačke kobasice
, odmerite oko 8 cm od kobasica i zavrnite tri puta u jednom pravcu da uvrnete crevo i oblikujete prvi komad kobasice. Nastavite da uvrćete ...
Burgundska kobasica
Burgundska kobasica
Krompir, šargarepa i celer se skuvaju. Samelju se zajedno sa maslacem, pečurkama i lukom. Dodaju se ostali sastojci, sve se dobro zamesi i pune se creva. ...
Makedonska kobasica
Makedonska kobasica
Iseckajte praziluk i zapržite ga u masti. Dodajte sitno isečene ljute paprike, svinjsko meso iseckano na sitno, so i biber. Dobro zamesit smesu i ...
Srpska kobasica
Srpska kobasica
Sklanjamo masnoće i žile sa mesa i sečemo na kocke. Sečemo slaninu i nju sameljemo. Posipamo začinima i ostavljamo 12 sati na hladnom. Mešamo sve ...
Seoska kobasica
Seoska kobasica
Meso se samelje, zamesi se sa solju, čubrom i stino istucanim biberom, pimentom i belim lukom. Smesa se ostavlja da odstoji jednu noć na hladnom. ...
Narodne kobasice
Narodne kobasice
istucene, sušene ljute papričice i šolju bujona od mesa. Smesa se meša veoma dobro i ostavlja se da odstoji jednu noć. Sledećeg dana se pune tanka creva. ...
Kobasice od divljači
Kobasice od divljači
prvo sa jedne strane, a na kraju punjenja i sa druge. Gotove kobasice od divljači se peku na roštilju i serviraju se sa garnirungom po izboru....
Kobasice iz grada Elenite
Kobasice iz grada Elenite
. Smesom napunite pripremljena svinjska ili goveđa creva. Kobasice se suše 4-5 dana na provetrivom i hladnom mestu. Tako napravljene ...
Kobasice u testu
Kobasice u testu
01. jul
staviti kobasicu (gril kobasice iseći na tri dela, dobijajući dvanaest delova-koliko ima i pravougaonika od testa). Urolat i(od dela na ...