Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kuklenska mešavinaKuklenska mešavina
01. januar
Uzela sam jednu veliku teglu listova kupusa (1340 g). Izvadila sam listove i pripremila ih. Sve što je bilo za sarme sam izdvojila, sredinu listova, kao i iskidane delove, iseckala sam ih na sitno. Očistila sam jednu šolju...
Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)Tradicionalni recepti iz izraelske kuhinje za Šavut (Shavuot)
26. jul
Međutim, u sledećim redovima bavićemo se samo tradicionalnim receptima iz izraelske kuhinje koji se spremaju za Šavut ili Predesetnicu....
Izraelska salata sa pirinčemIzraelska salata sa pirinčem
24. mart
Zagrevamo ulje u šerpi, stavljamo rezanca da se malo zaprže, dok blago ne promene boju u blago braonkastu, ali ne mnogo, jer postaju gorka. Nakon što smo napravili rezanca, dodajemo pirinač, sipamo vodu i ostavljamo da...
Skandinavska kuhinja - ukusni predlozi sa severaSkandinavska kuhinja - ukusni predlozi sa severa
18. nov.
Zbog toga se skandinavksa kuhinja generalno sažima karakterističan čar i ukus jela iz Severne Evrope i upravo sa njima ćemo vas upoznati u ovom članku....
Neverovatna upletena penjurlijaNeverovatna upletena penjurlija
16. sep.
Neverovatna penjurlija se ostavlja da naraste. Premazuje se odvojenim žumancetom, umućenim sa uljem i svežim mlekom. Neverovatna upletena penjurlija se peče u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 40-45 minuta....
Neverovatna krompir salataNeverovatna krompir salata
07. okt.
Sos od belog luka pripremamo s majonezom, kiselim mlekom, belim lukom i soli. Posebno izrendamo krompir i krastavac, cedeći sok iz krastavaca. Nakon toga zalivamo izrendane sastojke sosom od belog luka i mešamo dok...
Neverovatna pileća pitaNeverovatna pileća pita
19. feb.
U činiji pomešajte sve začine za marinadu. Marinirajte batake 30 minuta. Isecite luk na polumesece. Ispržite ga na malo ulja. U odgovarajući pleh, poređajte batake, zajedno sa marinadom. Preko njih rasporedite luk i pečurke...
Šefovi kuhinje otkrivaju tajne ukusne slanineŠefovi kuhinje otkrivaju tajne ukusne slanine
28. feb.
Kada prođe to vreme slanina je gotova - seče se na trake i priprema po ukusu zajedno sa različitim jelima. Čekanje je malo neprijatno, ali ako jednom probate razumećete da vred čekanja!...
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Gurme kuhinja podrazumeva zadovoljstvo, kvalitet i zdravu hranu. Kada se govori o gurme kuhinji, pre svega se misli na kulinarsku umetnost u spremanju ukusne hrane i pića, kao i vrhunsku kuhinju....
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Neverovatna domaća razvijena pitaNeverovatna domaća razvijena pita
13. sep.
1
Lagano premažite umućenim jajetom - lako se nanosi četkicom i takođe premažite masnoćom (mešavina ulja, maslaca i masti). Pospite izmrvljenim sirom i urolajte....
Neverovatna štrudla sa trešnjamaNeverovatna štrudla sa trešnjama
22. jun
Neverovatna štrudla sa trešnjama se peče na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni....
Neverovatna torta sa malinamaNeverovatna torta sa malinama
08. dec.
Mikserom umutimo maslac i krem sir. Dodajemo 1 šolju šećera u prahu 1 kašičicu slatka, vanilu i so. Kada se dobro pomešaju dodajemo još jednu šolju šećera i još jednu kašičicu slatka. Kada su se ponovo pomešali dodajemo ostatak...
Neverovatna seoska penjurlija (tutmanik)Neverovatna seoska penjurlija (tutmanik)
05. nov.
Kvasac se izmrvi. U njega se dodaje mlaka voda, malo šećera i brašno. Smesa se ostavi da se aktivira. Brašno se proseje zajedno sa solju. Pravi se udubljenje. U udubljenje se sipa smesa sa kvascem, kiselo mleko i jedno...
Neverovatna piletina sa pečurkamaNeverovatna piletina sa pečurkama
10. feb.
beli luk, oljuštite ga i čim se pečurke i ostalo povrće izdinstaju, dodajemo i njega, (ali ga ne sečemo), takođe dodajte peršun sitno isećkan (deo peršuna ostavite, kako biste posuli jelo kada bude gotovo), posolite po ukusu...
Namirnice sa plemenitim plesnima, koje su neverovatno ukusneNamirnice sa plemenitim plesnima, koje su neverovatno ukusne
12. nov.
Bugarski sir od zelenih plesni iz regije grada Teteven je ovčji sir neverovatnog ukusa i arome, koji se pravi prema receptu koji se u regionu čuva stotinama godina....
Trobojni kolač sa tri ukusa i čokoladnim jagodamaTrobojni kolač sa tri ukusa i čokoladnim jagodama
03. okt.
Trobojni kolač sa tri ukusa i čokladnim jagodama je gotov....
Svinjske kolenice jedinstvenog ukusa sa krompirićimaSvinjske kolenice jedinstvenog ukusa sa krompirićima
26. jun
Najlakse, jedinstvenog ukusa, aromatične i sočne kolenice. Skupite hrabrosti, pripremite ih po ovom receptu i zauvek ćete ostati zaljubljeni u njih....
Ukusna i sočna lazanjaUkusna i sočna lazanja
24. april
Kada se ispeče, ukusnu i sočnu lazanju poslužiti i ukrasiti lovorovim listićima i peršunom....
Ukusna i laka picaUkusna i laka pica
05. april
Brašno se zamesi sa kiselim mlekom, jajima i sodom. Podeli se na dva dela i razvija se. Nakon toga se stavljaju u podmazane posude za pečenje i odozo se stavlja ljutenica i isečene viršle za picu, krastavčići i masline....
Neverovatna pogača sa semenom makaNeverovatna pogača sa semenom maka
25. jun
Ugrejte malo mleko i vodu. U posudu sipajte mleko, oko 100 ml i dodajte kvasac, šećer i 2-3 kašike brašna. Promešajte i poklopite 10-15 minuta. Posle dodajte jaje i belance, preostalo mleko i vodu, ulje, so i brašno. Mešajte...
Neverovatna francuska torta sa borovnicamaNeverovatna francuska torta sa borovnicama
30. april
Prelijte suve borovnice vrelom vodom i ostavite da nabubre, nakon toga procedite i ostavite na ubrus da se ocedi višak vode. U šerpi rastopi maslac i ostavite da se ohladi. Dodajte umućena jaja, sveže mleko, med, šećer...
Mešavina meda, limuna i soda kod bolnog grlaMešavina meda, limuna i soda kod bolnog grla
16. jul
Iscedite sok od polovine limuna u malu posudicu, dodajte u njega pola kašičice meda i sodu na vrh kašičice. Promešajte dobro smesu, dok se ne dobije gusta pena. Pojedite smesu lagano u malim gutljajima, pazeći da je...
Svinjski file dimljenog ukusa na gril tiganjuSvinjski file dimljenog ukusa na gril tiganju
12. mart
Isecite file na srednje debele parčiće. Istucajte svaku šniclu blago je posipajući himalajskom solju i biberom. Pospite sve šnicle sa obe strane dimljenom alevom paprikom i pikantinom. Ostavite tako da se začine oko 2...
Neverovatna torta sa orasima i maskarponeomNeverovatna torta sa orasima i maskarponeom
02. jul
1
Rastopte maslac. Jaja umutite sa šećerom na mekanu penu u posudi. U njih dodajte kakao, prašak za pecivo i brašno. Posle dodajte orahe, prethodno samlevene. Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni do 170 stepeni oko 30...