Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?Međutim, ukoliko su oba proizvoda dobro čuvana, ne postoji rizik od trovanja.
Veoma retko postoji rizik da kombinacija ribe i jaja ugrozi život.
Naravno, postoje i izuzeci....
27. januar
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško prestati da postoji....
08. januar
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim sistemom za varenje, kada preterujete sa konzumiranjem hrane....
09. april
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla?
Pomaže kod prehlade...
09. okt.
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala. Ponekad se značajna mišićna masa topi sa mastima....
16. nov.
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Danas u medicini postoji ceo pravac koji se bazira na lečenju bolesti isključivo grožđem. Naziva se ampeloterapija.
Šta je toliko dragoceno u grožđu?...
18. avgust
Zbog čega je luk koristan?Smanjuje rizik od raka želuca, ima antioksidativna svojstva, štiti od slobodnih radikala i dobar je konzervans za hranu....
06. okt.
Zbog čega je kelj koristan?Međutim, postoji način da ublažite njegov ljuti ukus ako ne volite ljuto. Samo treba da dodate malo limuna i gotovi ste.
2....
08. sep.
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Šta se dešava sa namirnicama tokom procesa prženja, što ih čini da bude manje zdrave, od namirnica koje su kuvane, sotirane, pečene ili pripremljene na drugi način?...
14. jul
Zbog čega testo postaje tvrdo?Ako vam testo postane tvrdo, možete u njega staviti jaje i ponovo ga premesiti, tako ćete dobiti meko i elastično testo....
21. dec.
Uz pomoć dva žumanca, bol u kolenu će nestati!Otklanjanje bola u kolenu
Da biste pripremili ovo lekovito sredstvo biće vam potrebno:
- žumance
- 2 kašičice soli
- elastičan zavoj
Način pripreme:
Umutite žumance i dodajte so, dobro promešajte....
14. okt.
Šta se dešava sa vašim telom kada popijete šolju kafe?Mnogi ljudi ne mogu da počnu dan beš šolje aromatičnog napitka, ali šta se u stvari dešava sa našim telom kada popijemo kafu? U sledećim redovima pogledajte kako kafa deluje na naše telo....
04. okt.
Šta se dešava sa našim telom nakon jedne čaše alkohola?Šta se dešava sa našim telom nakon jedne čaše alkohola
Sastojak u njemu, koji je uzrok mnogih problema je etanol. On je odgovoran za osećaj umora i niste odmorni čak i nakon prethodne večeri sa jednom čašom alkohola....
25. jun
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Što je veći nedostatak magnezijuma, pojedinac postaje osetljiviji, nervozniji i anksiozniji. Previše snažno reaguje na spoljašnje događaje, a to je povezano sa još većom potrebom za magnezijumom....
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Na primer, postoji tarator sa zelenom salatom ili tarator sa rotkvicama. U svakom slučaju, krajnji rezultat je veoma ukusan, hladi i zasiti vas na letnjim vrućinama....
13. avgust
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga....
14. jul
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Gotovo sve osobe mogu jesti pečeno voće kao hranu, mada, naravno i ovde, postoje neka ograničenja....
23. nov.
Spanać, proso i jaje sa grčkim jogurtomAko je baš mlad, to će biti dovoljno, ako nije, doliti malo vode da se blanšira još neko vreme. Posoliti i pobiberiti po ukusu i umešati kuvano proso....
11. feb.
Da li znate šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?Da li zante šta se dešava kada prokuvamo vodu po drugi put?
Ovo je važna informacija za svakog od nas, ali ne prodaje se u školi....
20. sep.
ŽumancaŽumanca u kulinarstvu
Žumanca imaju najozbiljniju i najpoznatiju primenu upravo u kuhinji. Postoje recepti, za čiju pripremu je neophodno da se žumance odvoji od belanca....
26. jul
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Mnogo se iznenade oni koji nauče da žumance sadrži 3 grama proteina, što je pola sadržaja u celom jajetu.
Ali takođe, žumance sadrži i ceo holesterol - 185 mg....
28. avgust
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?U početku su se koristile samo zelene paprike, a zatim su postale poznate crvene. U stvari, crvena i zelena paprika su plod iste biljke, ali u različitoj fazi zrelosti....
29. maj
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Ekstremno dinamičan i ubrzan svakodnevni život dovodi do stalnog umora i stresa. Svakodnevni nedostatak energije, depresija i kontrakcija mišića su manifestacije ovih stanja, ali je češće uzrok nedostatak magnezijuma...
09. maj
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životKapsaicin deluje analgetski i uzrokuje smrt ćelija karcinoma, sprečava rast štetnih bakterija u digestivnom traktu, smanjuje rizik od dijabetesa....
24. nov.