Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jastog u rerni (Najbrži i ukusan)Jastog u rerni (Najbrži i ukusan)
16. maj
Na preporučujem garnirunge ili začine jačeg ukusa, jer bi ubili ili "zasenili" ukus jastoga koji je sam po sebi neverovatan!...
Jastog Kosta BlankaJastog Kosta Blanka
30. maj
U veliku glinenu ili metalnu posudu sa drškama (duboku) zagrejte preostalo maslinovo ulje na srednjoj do jakoj vatri i ubacite jastoga....
Jastuk padišahaJastuk padišaha
30. mart
Za ovaj unikatni turski kolač jaja i šećer se mute dok se šećer u potpunosti ne istopi, ovo oduzima otprilika 10 minuta. Dodaje se vanila i brašno sa praškom za pecivo. Meša se špatulom da smesa ne bi spadala. Sipa se...
Bakalar sa sosom od norveškog jastogaBakalar sa sosom od norveškog jastoga
24. okt.
Norveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro. 2....
Kako se jede jastog?Kako se jede jastog?
04. april
Prava istina je da je uz odgovarajući pribor, jesti jastoga pravo zadovoljstvo....
Paelja sa jastogomPaelja sa jastogom
28. april
Za to vreme isecite jastoga na 4 dela pomoću oštrog noža, odlomljene male parčiće od ljuske odstranite da ne upadnu u jelo....
Cezar salata sa jastogomCezar salata sa jastogom
29. jul
Meso jastoga se blago zaprži. Grašak se skuva. Salata se iskida rukama. Pomešaju se meso jastoga, grašak, salata, paradajzčići, posipa se narendanim parmezanom i krutonima....
Norveški jastozi u tiganjuNorveški jastozi u tiganju
11. jul
Izvadite jastoga na tanjir i servirajte na prazničnoj trpezi sa limunom isečenim na četvrtine. Jedite obavezno topl!...
Jastozi sa 3 umakaJastozi sa 3 umaka
17. mart
Umakati meso jastoga u sosove....
Retro pogača Veženi jastukRetro pogača Veženi jastuk
02. dec.
Sa ovom efektnom pogačom, koja igleda kao veženi jastuk, setićete se detinjstva....
Norveški jastozi u rerniNorveški jastozi u rerni
22. maj
Na dno tepsije posipajte preostalu so i poređajte jastoge. Sipajte vino i rasporedite dobijeni namaz. Po želji, možete poprskati malo maslinovog ulja. 3....
Pirinač sa jastogom iz rernePirinač sa jastogom iz rerne
24. mart
Da ne bismo oskrnavili ime paelja, nazvaćemo ga prosto Pirinač iz rerne sa jastogom i videćete koliko je lako za pripremu. Isecite luk, papriku i paradajz sitno....
Koje namirnice su bogate selenom?Koje namirnice su bogate selenom?
28. sep.
Porcija od 100 grama grbavog jastoga sadrži 59,2 mikro grama selena, što je 96,5 mikro grama u celom jastogu....
Morski PlodoviMorski Plodovi
17. sep.
Jastozi - smatraju se najvećim rakovima. Od ove porodice morskih plodova poznato je oko 163 vrste jastoga rasprostranjenih po celom svetu....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Jastog sa belim biberom Veoma popularno jelo u južnoazijskoj kuhinji. Princip je isti kao kod šnicle. Jastog odmara u marinadi od belog luka, crnog luka, belog bibera i đumbira....
Astaksantin - funkcije, koristi i izvoriAstaksantin - funkcije, koristi i izvori
23. januar
1
Crveno-narandžaste boje škampa, rakova, jastoga, meso lososa itd. takođe su posledica fitopigmenta unetog u alge....
O namirnicama bez ugljenih hidrataO namirnicama bez ugljenih hidrata
20. sep.
goveđe meso, jagnjeće, teleće, svinjsko i pileće, ćureće meso, pačeće, meso jelena, egzotična mesa (noj ili emu), jezik, mozak, džigerica, bubrezi, riba (losos, pastrmka), rak, škampi, jastog...
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj Francuskoj
11. okt.
Morski plodovi Severne obale Francuske dostavljaju morske proizvode većem delu zemlje - jastozi, ostrige, crne školjke, školjke pektin, pirka, kalkan, skuša....
10 činjenica koje niste znali o bananama10 činjenica koje niste znali o bananama
14. feb.
Meštani ih jedu uz jastoge i školjke. 4. Banane sadrže više vitamina B6 od bilo kog drugog voća. Poznato je da je ovaj vitamin odgovaran za naše dobro raspoloženje. 5....
Morski đavo sa kaprom i divljom mirođijomMorski đavo sa kaprom i divljom mirođijom
08. jul
Meso ribe po ukusu liči na jastoga, zato može da se kaže da je delikates. Konzumira se repni deo. Zagrejte u tiganju šolju maslinovog ulja. Ubacite repove i zapržite po 1-2 minuta po sdtrani....
Dijeta sa malo ugljenih hidrataDijeta sa malo ugljenih hidrata
27. januar
Preporučuje se i konzumacija jastoga, školjki, ostriga, lignji, škampa i drugih ljuskara. Konzumiraju se nisko-masni sir i sveži sir, kao i kačkavalj....
Korisne masti za normalizovanje holesterolaKorisne masti za normalizovanje holesterola
21. mart
Umesto masnijih vrsta mesa, jedite ribu, školjke, rakove, jastoge i druge delikatese najmanje 2 puta nedeljno. Kao dobar izvor korisnih masti možemo pomenuti i orašaste plodove....
Mediteranski pirinač u tiganjuMediteranski pirinač u tiganju
25. jun
Dodajte norveške jastoge i kuvajte 16-17 minuta, stavite škampe i bele školjke 4-5 minuta pre nego što skinete sa vatre. 5....
Morski plodovi sa maslacem u tiganjuMorski plodovi sa maslacem u tiganju
26. jul
Nakon toga zapecite norveške jastoge oko 2-3 minuta, zavisi od veličine. Na kraju završite lignjama, očistite ponovo tiganj i ugrejte ga najakoj vatri sa još malo maslinovog ulja i maslaca....
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Povrće, riba i morski plodovi, posebno kavijar, škampi, rakovi i jastozi. Ptice i divljač, kao što je patka, posebno su pogodne za roze šampanjac. Ostalo meso, kao što su govedina, svinjetina i jagnjetina....