Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Redovno jedite ovu hranu, kako biste smanjili rizik od Alchajmerove bolestiJedite kelj, spanać, zelene salate zejedno sa drugim povrćem koje volite i konzumirajte sistematski....
24. avgust
Jedite ove namirnice, da biste sanjali lepe snoveIspostavilo se da su ljudi koji su jeli hranu bogatu vitaminom B6 i triptofanom mnogo mirnije spavali, imali prijatne snove, pa čak i povećali svoju radnu sposobnost i oslobodili se stresa zahvaljujući kvalitetnom snu....
19. april
Namirnice sa luteinom - jedite ih redovno!Kelj
Sirovi kelj je lider u sadržaju luteina, pa biste ga svakako trebali dodati u svoju ishranu. Od njega možete pripremiti salatu, koja će biti odličan prilog mesu i ribi....
29. okt.
Šta da jedete da biste ubili apetitVoda
Ništa nova, rekli biste. Ali je neosporno dokazano da voda ne samo da je korisna za vaše zdravlje, nego i lako zasićuje vašu glad. Ispostavlja se da često mešamo osećaj gladi sažeđu....
13. april
Kako da blanširamo pirinač?Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
23. januar
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Crna džigerica sisara, domaćih kokoški i patki i nekih vrsta riba se konzumiraju kao hrana. Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira...
07. okt.
Kako da kuvamo smeđi pirinačNakon toga, smeđi pirinač se ostavlja na još 12 minuta, začini se maslacem i servira se kao ukusan garnirung.
Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji....
21. sep.
Kako da skuvamo savršen pirinačIsperite i natopite
Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Dva su razloga za ispiranje pirinča. Neke od fabrika koje proizvode pirinač stavljaju talk kao pomoćno sredstvo pri mlevenju....
30. april
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Ako želite da imate zdrave i jake zube i kosti, jedite tikvice što možete češće....
10. avgust
Pijte vodu po rasporedu da biste smršaliPijte vodu po rasporedu da biste smršali
Ako i vi želite da oblikujete svoju figuru, pripremajući se rano za sledeće leto, sada je savršeno vreme da promenite navike....
13. maj
Gladujte tokom dana da biste živeli dužeAko ne jedete tokom dana postoji veća verovatnoća da doživite duboku starost i da se čak u poslednjim godinama života radujete zavidnom zdravlju. To su ustanovila osamedesetogodišnja istraživanja.
Istraživanja su sprovedena...
21. avgust
Instant pirinač - šta treba da znamo?Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd....
27. dec.
Crveni pirinač - šta treba da znate?U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
04. avgust
Biserni pirinač - šta treba da znamoGodinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih.
Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
12. okt.
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Pogledajte takođe:
- Trikovi za savršeno kuvani pirinač;
- Kako kuvati pirinač prema naučnicima;
- Začini za pirinač....
23. maj
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Da se ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču....
06. okt.
Koliko ugljenih hidrata dnevno treba da jedete da biste smršali?Ako volite "umeren" unost ugljenih hidrata, probajte da izaberete nerafinisane izvore kao što je krompir, ovas i braon pirinač....
15. april
4 osnovna razloga da redovno jedete kokosovo uljeKokosovo ulje poboljšava pamćenje
Redovna upotreba kokosovog ulja ima odlična efekat na moždanu aktivnost....
08. jul
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarServiranje hrane ima veliki značaj. Za postizanje dobrog rezultata treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Evo i ideja za običnije načine aranžiranja koji su inače dosta efektni.
Granica našeg prezentovanja je tanjir, što...
21. mart
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!Donedavno su skoro svi smatrali avokado previše egzotičnim voćem za nas, danas su svi veoma željni da konzumiraju avokado. Čuli su da, iako kalorično voće, avokado donosi mnoge koristi za zdravlje čoveka.
Zbog bogatstva...
13. maj