Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kakvu šerpu da kupim?Kakvu šerpu da kupim?
Svaka domaćica zna da u svom domu treba da ima najmanje 2-3 šerpe različite veličine, a postoje tri vrste prema njihovoj veličini:
1....
21. jul
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Usoljena slanina
Kako bi koža slanine bila mekana i ukusna za jelo, morate da u nju utrljate so, dok je još uvek topla.
Slanina se od zaklane životinje odvaja drugog dana nakon klanja, kada je meso ohlađeni i...
08. okt.
Kakvu hranu treba jesti da bi se izbegao nedostatak vitamina AKoju hranu treba unositi da bi se izbegao nedostatak vitamina A?...
02. mart
Kako da pripremimo tunuDobro ispečena riba treba da, kada se iseče po sredini, bude svetloroze, a na krajevima braon.
Ako pečete ribu potopite isečene kriške na 15 minuta u soja sos, pomešan sa medom u odnosu 3 na 1....
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuDa bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini....
05. januar
Kako da pripremimo crveno sočivoIstovremeno, crveno sočivo je veoma pogodno za pripremu krem supa, čorbi, pirea i salata. Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pravilno pripremimo čajDoza treba da stoji najviše 5-10 minuta u tečnosti.
Pored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaU marinadi treba da odstoji oko 5-6 sati.
Veoma ukusan je frikase od zeca, koje se priprema na isti način kao frikase od piletine....
17. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzU rerni vam so e treba U rerni najbolje poređajte paradajz na namazan papir za pečenje Na temperaturi od 100 stepeni paradajz će se osušiti za desetak sati. Paradajz treba da sušite, ne da pečete....
13. januar
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?Naravno, trebalo bi sprovesti dodatna ispitivanja o koristi limuna, a najviše o njegovom uticaju na gubitak težine, ali za sada se ne mogu poreći sve koristi koje limun donosi organizmu čoveka....
06. mart
Da li da koristimo margarin ili maslac?Oba proizvoda su odgovarajuća za kuvanje, ali treba da budete pažljivi i da kupite kvalitetne varijante. Izbegavajte veštačke zamene ili imitirajuće proizvode....
25. avgust
2
Kada koji čaj da pijemoIzuzetak se vrši samo kod biljnih čajeva, ali i oni ne treba da se piju 6 sati nakon što su preliveni ključalom vodom, osim ako se ne čuvaju na hladnom....
11. jun
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Ako odlučite da koristite sodu bikarbonu i recept to traži, pre toga posebno treba na kratko da je "ugasite". To se dešava kada potrebnu količinu sode stavite u čašu kiselog mleka....
05. okt.
Kakva bi trebalo da bude ishrana za osobe koje treniraju?Uz pravilnu ishranu za sportiste, možete pripremiti i:
- proteinske palačinke;
- dijetalni recepti;
- proteinske pločice;
- proteinski napitak....
01. feb.
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Kako da pripremite kinouDa biste skuvali kinou, treba vam 1 šolja zrna kinoe, 2 šolje vode, pola kašičice soli i 20 grama maslaca.
Pre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je....
21. jul
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPospite ruzmarinom, peršunom, solju, biberom i još, kakvim god začinima želite.
Po želji začinite sitno iseckanim belim lukom. Dodajte pola supene kašike maslinovog ulja i dobro promešajte sve sastojke....
07. mart
Šta da pripremimo brzo uz piletinuPileće meso je univerzalno - ono je ukusno, dijetalno i čak odgovara onima koji žele da skinu višak kilograma. Obradujte vaše goste ukusnim jelima sa krtim pilećim mesom.
Dimljeni pileći file je jelo ukusno i lako...
07. mart
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekIskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba....
07. jul
Hajde da pripremimo savršenu božićnu ćurkuNemojte je puniti čvrsto, ne trpajte nadev, jer će se pri pečenju proširiti i ćurka se neće skuvati kako treba. Kada su ćurka i fil gotovi, uklonite fil i stavite ga u činiju za serviranje....
28. dec.
Da pripremimo sami kore za pituMožete sami da pripremite kore za pitu umesto da koristite one iz prodavnice. Trebaće vam dosta vremena, ali rezultat je vredan toga - uživaćete u hrskavoj ukusnoj piti, koja se topi u ustima....
26. maj
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
26. nov.
Kako da pripremimo sirup od zoveCvetove prelijte sa litar i po vode, posuda u kojoj se nalaze treba da bude poklopljena. Ostavite tako oko 20 do 22 sata....
01. okt.