Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se hrani beba od 8 meseciKako se hrani beba od 8 meseci
21. mart
Ako u porodici imaju ljudi sa alergijom, ishrana osmomesečne bebe treba da bude postepena i da se vodi pažljivo tako što se nova hrana uvodi jedna za drugom. Kao i sokovi za bebe i keksići za bebe....
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
Borov med (Med od borovih iglica)Borov med (Med od borovih iglica)
01. jun
Čim se kapljica ne razliva ili se kašikom stvori put, borov med je gotov. Stavljamo kašiku limunske kiseline i nakon 5-7 mintua skidamo sa vatre. Dobro je da držimo tegle na toplom na vatri....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
MedMed
12. jun
Od pre gotovo 50 miliona godina pa do danas pčele na zemlji proizvoda na prirodan način jedan od najhranljivijih sastojaka na zemlji - med. Med i pčelinji proizvodi hiljadama godina nisu menjali svoj ukus, sastav, lekovita...
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Med od maslačkaMed od maslačka
27. mart
Naliti u teglice, pa ih prokuvati da se vakumiraju. Druga mogućnost je da se tegle okrenu poklopcem nadole dok su još vruće. Tada se same vakumiraju. Maslačak pripada porodici Taraxacum, i sadrži prirodan lateks....
Domaći borov medDomaći borov med
29. maj
Kuvajte dok se ne zgsune (možete da probate na suvom tanjiriću kada kapnete kapi meda - ako se ne razlivaju, znači da je gotovo). Pre nego što sklonite posudu sa vatre, dodajte limunsku kiselinu....
Med od žalfijeMed od žalfije
15. maj
Med od žalfije sipajte u zagrejane i suve teglice i okrenite poklopac nadole dok se u potpunosti ne ohlade. Ovo domaće slatko je veoma aromatično! Neka vam je slatko!...
Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?Koja se ishrana može nazvlati lekovitom?
23. januar
I ovde u pomoć dolazi lekovita ishrana. Poslednjih godina ovaj termin se koristi za sve vrste režima ishrane, bilo da se radi o mršavljenju, jačanju imuniteta itd....
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomMed i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesom
20. nov.
Koji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
Od kada bebi može da se daje med?Od kada bebi može da se daje med?
27. januar
Kada jedna žena ima bebu ona mnogo pazi sa tim čime ga hrani. Naša današnja tema je o tome kada i da li med može da se daje bebi. U principu med je mnogo koristan, ali davati med bebi može biti i opasno. Znate da med...
Anđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicomAnđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicom
09. mart
Recept za Anđeosku supu za ishranu nakon dijete sa pšenicom za čišćenje tela i duha, dao ga je Učitelj Petar Danov....
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Belo vino Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?
18. avgust
Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe. Međutim, ovo voće ima izbiljne kontraindikacije. Grožđe je jedno od najukusnijeg i takođe popularnog voća u svetu. Koristi ovog prirodnog...
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?
09. okt.
Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla? Pomaže kod prehlade...
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?
16. nov.
Uravnotežena ishrana u kombinaciji sa kardio treningom i treningom snage će održati telo u istom stanju, ali bez masti. Treba obratiti pažnju na neophodne dodatke ishrani....
Med od cvetova maslačkaMed od cvetova maslačka
25. april
Med od cvetova maslačka može se uzimati samostalno po kašičicu ujutro ili dodavati u čaj....
Jednostavan med od boraJednostavan med od bora
30. maj
Procedite, sipajte šećer i nastavite da kuvate dok se ne zgusne. Rasporedite u teglice....
Med od divljeg cvećaMed od divljeg cveća
04. dec.
Nakon toplotne obrade, šerpa se skida sa ringle i ostavi se da prenoći na hladnom. Sledećeg dana se sve procedi kroz gazu, a cvetovi se lepo stiskaju....
Med od belog bagremaMed od belog bagrema
07. jul
Sipamo aromatičan med od bagrema u čiste i ugrejane tegle, okrećemo ih naopako. Pokrivamo krpom da se sporije hlade....
Domaći med od bagremaDomaći med od bagrema
12. jun
Dodajte određenu količinu šećera i nastavite da kuvate, dok ne vidite da će med da se zgusne. Pre nego što je gotov, dodajte i limunsku kiselinu. Sipajte gotov med u suve tegle i zatvorite poklopcima....
Med od borovih iglicaMed od borovih iglica
02. jun
Onda se procedi, sipa se šećer i nastavlja se sa kuvanjem, dok se ne zgusne. Dodaje se limunska kiselina, pre nego što se skine sa vatre. Sipa se u odgovarajuće tegle i zatvara....