Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kiseo kupus sa krvavicom u đuvečariSve prebacite u đuvečaru, na vrh stavite krvavicu, lovorov list i poklopite đuvečaru poklopcem i pecite na umerenoj vatri oko jedan sat.
Jelo servirajte toplo.
Prijatno!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Zašto i kako da zamrznemo jabukeAko imate svoju sopstvenu jabuku, sigurno vam se dešavalo da je bila toliko opterećena voćem da vam i nakon što ste napravili džem od jabuka, kompote, sokove, marmeladu, sušene jabuke, davali komšijama i prijateljima...
Kako da peremo voće i povrće?Svi znamo da su voće i povrće glavni izvor mnogih vitamina, minerala i hranljivih sastojaka, i da zbog toga pomažu u održavanju dobrog zdravlja i jakog imunološkog sistema.
Voće i neko povrće najbolje je...
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeSvako zna da banane nisu posebno trajanj proizvod. One brzo dobiju braon boju i omeknu, i ubrzo nakon toga postaju naupotrebljive. Ali pre nego što se to desi, možemo prosto da ih zamrznemo. Tako nećemo morati da bacamo voće...
Kada i kako da beremo koprivuJoš početkom proleća kopriva pušta svoje listove. Možete je naći svuda - po parkovima, dvorištu, planini, tamo gde ništa drugo ne može da raste. Ona nema pretencije za teren, samostalna je i izdržljiva. Nekada je bila...
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKonzerviranje boranije bi nam uštedelo dosta vremena, a i tako bismo imali gotov ručak, kada smo u žurbi. Tako možete konzervirati pasulj i boraniju.
Ako odlučite da konzervirate boraniju, važno je da je ona sveže ubrana...
Kako da jedemo malo i zdravoČovek se hrani zdravo ako unosi zdravu hranu, koja sadrži dovoljne količine svih potrebnih materija za njegov organizam. Zdrav način života je osnova za razvoj različitih aspekata ljudskog života, postizanje aktivnog i dugog...
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice.
Pšenica, odnosno spelta...
Šta, kako i kada da jedemo da bismo smršali?Želite da smršate - san mnogih devojaka koje često slede najstrože dijete u potrazi za vitkom figurom. Naravno, nekolio nedelja samo na krastavcima će pomoći da skinu nekoliko kilograma, ali posle ovakvih štrajkova glađu...
Kako da nateramo dete da jede voće i povrćeSigurno već znate da su voće i povrće od ključnog značaja za dobro zdravlje, ali vaše dete neće igrati kako vi svirate, ako nemate spremnu strategiju. Nemojte se očajavati ovaj članak treba da vam da nekoliko ideja!...
Kako da lako i brzo očistite ribu?Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da osušite origano i majčinu dušicu?Origano i majčina dušica se beru kada su u cvetu – to je zato što se ne koriste samo listovi, već i cvetovi ovih biljaka.
Za duže čuvanje origano i majčina dušica treba da se osuše. Procesom isparavanja viška vlage...
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeSudžuk i sušene kobasice se čuvaju više od 4-5 meseci ako se poštuju uslovi čuvanja. Sušeni mesni delikatesi treba da se čuvaju u prostoriji sa minimalnom količinom vlage.
Podrum je odgovarajuć za čuvanje sušenih kobasica...
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoZamislite kako će se vaša jela začiniti ove zime ako imate sopstvene začine iz bašte kako biste ih dodali u njih. Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu...
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeUlje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine.
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i...
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuPrstohvat bibera ili aleve paprike se stavlja u veliki deo jela koja spremamo. Biber možete maći mleven ili u zrncima, aleva paprika pak može da bude slatka ili ljuta.
Oba začina obično čuvamo u papirnim kesama ili...
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Da li ste ikada probali meki, mirisni i narasli hleb koji ste upravo izvadili iz rerne? Decenijama su male pekare prodavale upravo takav hleb. Bio je tako sladak i mekan da se obično pojede pola hleba na putu od pekare do...
Kako da napravite domaći sok i sirupNema ništa ukusnije od domaćeg soka i sirupa. Oni se mogu napraviti po vašem ukusu - sa manje ili više šećera, da budu ređi ili gušći. Pritom, ne sadrže veštačke boje ni konzervanse.
Predlažemo vam po jedan recept...
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKažu za pastrmku da je posna, jer gotovo i da ne sadrži masti. Ova riba je jedan od najboljih izbora za spremanje kada je u pitanju večera za Nikoljdan. Njena velika prednost je u tome što nije potrebno mnogo vremena...
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduZa pripremu domaće limunade je potrebno samo zrelo voće, jer im se koristi i kora i unutrašnjost. Voda treba da bude mineralna ili prethodno filtrirana.
Po želji, možete koristiti i gaziranu vodu. Za bolji ukus...