Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da dimite ribu u kućnim uslovima?Pre nego što dimite ribu, treba da je usolite.
Na kilogram ribe se dodaje 100 grama soli, riba se pritisne težinom i ostavi da se hladi 16 sati u posudi koja ne oksidira i ne rđa....
30. sep.
Losos u rerniMožete da iskoristite i mlin za začine.
Namažite losos dobro ovom pastom i ostavite da odstoji 20 minuta....
19. dec.
Marinirani losos u rerniDodajemo gotovog, na parčiće isečenog lososa, i ostavljamo taako oko sat-dva da odstoji.
Tako marinirana riba može da se ispeče na roštilju, ali ja više volim u rerni....
25. nov.
Losos a la alikantinaLosos izvadite 20 minuta pre serviranja, posolite i ispecite. Poslužite sa kriškama limuna....
20. sep.
Losos u vatrostalnoj posudiPecite lososa u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Izvadite u servirajte pečenu ribu dok je topla.
Losos u vatrostalnoj posudi je veoma ukusan....
30. jun
Losos sa pomorandžamaDodati i sve ostale sastojke (osim badema), promešati i staviti losos da se marinira oko 20 minuta (po 10 minuta sa obe strane).
Poređati losos na pek papir, pa peći 18 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C....
08. feb.
Losos na pločiLosos na ploči se poslužuje sa kriškama limuna i u društvusveže zelene salate. Piće je po vašem ukusu!
Prijatno!...
01. feb.
Losos na tiganjuZagrejte maslinovo ulje u tiganju sa nelepljivim dnom i stavite filete lososa da se zaprže, dok ne promene boju sa obe strane....
17. januar
Losos na roštiljuPremažite komade lososa ovom smesom i stavite ih da se peku na prethodno zagrejanu rešetku roštilja.
Ribu pecite po 7-8 minuta po strani u zavisnosti od njene debljine i veličine....
03. januar
Pečeni losos u er frajeruZa vašu vazdušnu fritezu dobro je da fileti lososa budu jednake debljine.
Stavljate marinirane filete od lososa u korpicu vazdušne friteze. Najbolje je da ne pretrpavate....
04. nov.
Specijalni losos u lisnatom testuPrvo ostavljamo pesto na situ da se ocedi od masnoće, ne bacamo je biće nam potrebna posle.
Nakon toga zapržimo spanać u maslacu dok ne omekša. Ostavlja se sa strane da se ohladi.
Losos se posoli i pobiberi....
19. avgust
Poširani losos u holandez sosuZagrejte riblji bujon na jakoj vatri i stavite u njega kotlete od lososa. Smanjite vatru na minimum i ostavite da se poširaju od 7 do 10 minuta u zavisnosti od debljine kotleta....
04. jun
Losos u soli sa domaćim majonezomGotov losos ostavite da se hladi oko 20 minuta, a zatim vrhom noža pažljivo napravite rez u soli, pazeći da ne isečete ribu.
Prebacite na tanjir za serviranje i poslužite sa svežim majonezom!...
17. okt.
Losos u paradajz sosu na tiganjuPoklapamo poklopcem 10 minuta, da se izdinsta riba.
Brzo, lako, ukusno i drugačije....
13. nov.