Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mocarela u kućnim uslovimaMocarela u kućnim uslovima
18. jun
Mocarela u kućnim uslovima je veoma uspešna....
Sušene drenjine u kućnim uslovimaSušene drenjine u kućnim uslovima
01. dec.
Ostavite ih da se dobro ocede. Cilj ovog prelivanja slanom vodom je da se učine nepoželjnim za male životinjice. Posle toga, drenjine poređajte na mrežu za sušenje....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pročistimo vodu u kućnim uslovimaKako da pročistimo vodu u kućnim uslovima
29. mart
Ekolozi u celom svetu upozoravaju da je kvalitete vode svake godine sve gori i gori i da je broj mesta sa čistom izvornom vodom sve manji. Svaka nedestilovana voda sadrži razne primese kao što su: fosfati, hloridi, sulfati...
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju. Lekari savetuju da izbegavate čestu konzumaciju dimljenog lososa....
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaKako da napravimo špric za torte u kućnim uslovima
10. april
Postoji dosta načina da napravite špric za torte u kućnim uslovima. Ako želite da napravite špric za eklere, onda uzmite jednu kesu za jednokratnu upotrebu. Jedan kraj, sa donje strane, isecite ukoso, oko 0.5 cm....
Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima
09. maj
Za pripremu raznih jela i salata nam je potrebno vinsko sirće. Korisnije i ukusnije je sirće koje ste pripremili kod kuće. Ono je aromatičan i sadrži više korisnih materija, a i priprema se bez dodavanja štetnih konzervansa...
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Kres salata je biljka koja se lako može odgajati i u kućnim uslovima. Možete je čuvati na terasi ili na prozoru. Sve što joj je neophodno za uspešan rast jeste toplota i svetlost....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Nemasna riba se široko koristi u dijetalnoj ishrani. Međutim, nije svakoj domaćici jasno da je riba proizvod koji se brzo kvari. Razlog za to je njeno krhko meso, zasićeno vodom. Ovo stvara sredinu za brz razvoj bakterija...
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Riba je izuzetno korisna, hranljiva i ukusna hrana. Ona je osnova svih zdravih dijeta. Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe. Prženje i pečenje su najpopularniji...
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Riba je nezamenjivi proizvod u svetu kulinarstva, deo je bezbrojnih ukusnih jela i zdravih režima ishrane. Smatra se jednom od najkorisnije hrane zahvaljujući svojim dragocenim kvalitetima, sastavu i svojstvima. U sastavu...
Dimljenje pileta u kućnim uslovimaDimljenje pileta u kućnim uslovima
18. jun
Kako da spremite dimljeno pile u kućnim uslovima i bez štetnih dodataka i konzervanasa? Veoma lako - samo nakon 10 sati pripreme imaćete najukusnije i najsočnije dimljeno pile!...
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Beli luk nije slučajno nazvan prirodnim antibiotikom. Lagano ljuto i aromatično povrće ima brojne kvalitete, bitne za zdravlje. Osim toga njegov specifični ukus daje značajnu prednost brojnim tradicionalnim jelima....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba koristiti kuhinjske makaze ili oštar i fleksibilan nož. Budite pažljivi, jer je sveža riba veoma klizava. Ako želite da je držite čvrsto i da se ne posečete, potrebno je da pripremite so i salvetu....
Kako da napravimo tofu u domaćim uslovimaKako da napravimo tofu u domaćim uslovima
24. dec.
Samo sa dva sastojka lako možete pripremiti tofu u domaćim uslovima, a možete ga konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim ukusnim jelima. Potrebno vam je 500 grama soje i 2-3 supene kašike soka od limuna....
Kako odmrznuti ribu?Kako odmrznuti ribu?
19. sep.
Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe? Kako se riba odmrzava? Glavna briga prilikom odmrzavanja smrznute ribe je bezbednost....
Trikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovimaTrikovi za jeftine supernamirnice u kućnim uslovima
19. feb.
Čim se priča o zdravoj ishrani, većina nas odmah počne da se brine i računa kako će to uticati na kućni budžet....
Trikovi kod sušenja voća u kućnim uslovimaTrikovi kod sušenja voća u kućnim uslovima
05. april
Voće se može osušiti u kućnim uslovima pomoću rerne, dehidratora i sunca. Svako odlučuje način koji mu najviše odgovara. Trebalo bi da znamo da je poželjno da se za sušenje voća koristi ono koje nije zrelo....
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Riba iglica je deo darova mora. To je riba grabljivica koja ide u jatima, a odlikuje je veoma izduženo telo, kao i veoma izdužene čeljusti nalik kljunu. Često se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije...
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaTop namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovima
25. april
U današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima....
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Testo je proizvod koji se koristi prilikom pečenja kolača i slanih peciva u domaćim uslovima. Ono se prirpema od brašna, sa dodatkom dodatnih sastojaka kao što je voda, kvasac, šećer, so, jaja, maslac, začini itd....
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Prvo posolite ribu, zatim je dimite - možete primeniti hladno dimljenje i toplo dimljenje. U hladnom dimljenju, prethodno očišćena, marinirana i posoljena riba dimi se na maksimalno 40 stepeni....
Kako da filetirate ribu?Kako da filetirate ribu?
24. avgust
Recepti sa ribom su ukusni i zdravi. Međutim, kuvanje sirove ribe može zahtevati njeno filetiranje. U ovom procesu imamo odvajanje mesa od nejestivih delova, kože i kičme, za šta je potrebno malo vremena. A ako imate pri...