Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
One mogu da upadnu u biljku, a odatle mogu da dospeju u hranu koju spremate s mirođijom. Veliki broj ljudi smatra da mirođija treba da se suši samo na suncu....
Kako da uzgajamo začine u saksijiKako da uzgajamo začine u saksiji
24. jun
Uzgajanje mirođije u saksiji Jedan od najkorišćenijih začina, odogovarajuć za supe, jela sa pilećim mesom, jajima itd. Dobro raste na sunčanim mestima. Njeno seme se sadi od februara do maja....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...
Kako da čuvamo svežu mirođiju?Kako da čuvamo svežu mirođiju?
12. dec.
Neki kulinari vole da mirođiju očuvaju postupkom soljenja. Kada operete mirođiju, sitno je naseckajte i stavite u staklenu posudu (teglu). Zatim pokrijte mirođiju sa dosta soli....
MirođijaMirođija
28. nov.
Sastav mirođije Semenke mirođije su veoma dobar izvor kalcijuma i dobar izvor minerala mangana i gvožđa....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kako se gaji spanać?Kako se gaji spanać?
07. maj
Potražnja za ovom kulturom svakodnevno raste, što znači da vas neće nauditi da naučite kako da gajite spanać u bašti. Izbor zemljišta Najbolje da gajite spanać na plodnoj i dobro dreniranoj zemlji....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako gajiti kres salatu u kućnim uslovimaKako gajiti kres salatu u kućnim uslovima
25. mart
Ako ovu biljku gajite kod kuće u saksiji, onda ne postoji određeno vreme kada da je posadite, samo je potrebno da joj obezbedite toplotu, svetlost i redovno polivanje....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Meso im je veoma nežno i meko, a boje je bledo žute. Aroma je voćna i veoma je ukusna pečurka. Ove pečurke...
Kako da skuvamo brancinaKako da skuvamo brancina
16. feb.
Riba se stavlja na mirođiju i poprska se maslinovim uljem. Semenke mirođije se istucija krupno u avanu i njima se posipa riba iznutra i spolja....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Brancin, poznat i kao morski vuk, je morska riba koja se sreće u Atlantskom okeanu, Sredozemnom moru i ređe u Crnom moru, uzgaja se i u odgajivačnicama. Brancin se preferira zbog čvrstog, belog, nežnog, posnog mesa,...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Ako odlučite umesto peršuna i mirođije da stavite samo majčinu dušicu, dodajte i nekoliko suvog grožđa u stomačić pastrmke....
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Kačkavalj se kod nas dosta koristi. On prisustvuje na stolu u raznim oblicima. Dodajemo ga na praznične ovale, hladne sendviče i u razna jela. Naime, kvalitet mlečnog proizvoda je garant da će jelo biti ukusno i lepog...
Kako da usolimo slaninuKako da usolimo slaninu
10. dec.
Slanina za koju se donedavno govorilo da je štetna, sadrži mnogo korisnih materija. Jedna od njih je arahidonska kiselina koja je važna za ćelijsku i hormonsku aktivnost. Slanina sadrži vitamine A, E i D. Usoljena slanina...