Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Potpuna zabluda je da u tu svrhu treba da budete snabdeveni nekim danas modernim pećnicama, zato što hleb može da se ispeče i u najobičnijoj rerni....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Definitivno je najbolje naučiti kako sami da napravite domaći hleb i da ne mislite da vam je za tu svrhu potrebna pekara za hleb. Da, prilično je zgodan uređaj, ali ne mogu ga svi priuštiti. I nema potrebe....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Svi volimo slane grickalice koje možemo da jedemo i ispred televizora, gledajući omiljenu emisiju, ili samo da grickamo različite krekere, grisine. Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan...
Domaći hlebDomaći hleb
27. feb.
Gotov hleb izvaditi iz reene, uviti u veću, čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi. Savet: Hleb sam pekla na 200 stepeni 15 minuta. Zatim sam prekrila alu-folijom kako ne bi goreo, a da se lepo ispeče....
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?
19. okt.
Prvi uslov za pravljenje vazdušastog hleba je da je dobro ispečen. Unutrašnjost pravilno pečenog hleba ostaje mekana, a kora je hrskava. Da bi bio vazdušast i mekan, potreban je agens za rast testa....
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama. Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
Kako da napravite domaći sok i sirupKako da napravite domaći sok i sirup
23. januar
Predlažemo vam po jedan recept za sirup i domaći gusti sok - lako i brzo se prave. Šećer u oba predloga može varirati u zavisnosti od vašeg ukusa....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
I ako se ne dobije iz prvog puta - ne prestajte da pokušavate, jer hrana napravljena s domaćim kiselim testom je ukusnija i korisnija od ostale....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba. Zato što neki više vole suvi kvasac, a drugi - svež. Postoji i bezglutenski kvasac i pivski kvasac....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Prilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeKako da napravimo domaće suvo grožđe
15. maj
Da biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko. Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Veliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate. Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
Zanatlijski domaći hlebZanatlijski domaći hleb
24. dec.
Pečemo još oko 15 minuta, proveravajući čačkalicom da li je gotovo. Zanatlijski domaći hleb je sjajan....
Domaći hleb - običanDomaći hleb - običan
14. avgust
Ostavite testo da naraste 1 sat pa ponovo premesite i oblikujte hleb u željeni oblik. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 55 minuta na 180 stepeni. Domaći hleb - običan je gotov....
Mekani domaći hlebMekani domaći hleb
19. sep.
Mekani domaći hleb je gotov....
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Suncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika. U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...