Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da ispečemo orašaste plodove?Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
22. feb.
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da napravimo mekani hlebPotpuna zabluda je da u tu svrhu treba da budete snabdeveni nekim danas modernim pećnicama, zato što hleb može da se ispeče i u najobičnijoj rerni....
08. jul
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Definitivno je najbolje naučiti kako sami da napravite domaći hleb i da ne mislite da vam je za tu svrhu potrebna pekara za hleb. Da, prilično je zgodan uređaj, ali ne mogu ga svi priuštiti. I nema potrebe....
24. april
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Kako da pripremimo domaće grisine?Svi volimo slane grickalice koje možemo da jedemo i ispred televizora, gledajući omiljenu emisiju, ili samo da grickamo različite krekere, grisine.
Zbog toga smo danas odlučili da vam ponudimo neverovatno lak i ukusan...
13. jul
Domaći hlebGotov hleb izvaditi iz reene, uviti u veću, čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi.
Savet: Hleb sam pekla na 200 stepeni 15 minuta. Zatim sam prekrila alu-folijom kako ne bi goreo, a da se lepo ispeče....
27. feb.
Kako da napravite mekani i vazdušasti hleb?Prvi uslov za pravljenje vazdušastog hleba je da je dobro ispečen. Unutrašnjost pravilno pečenog hleba ostaje mekana, a kora je hrskava. Da bi bio vazdušast i mekan, potreban je agens za rast testa....
19. okt.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako da napravite domaći sok i sirupPredlažemo vam po jedan recept za sirup i domaći gusti sok - lako i brzo se prave. Šećer u oba predloga može varirati u zavisnosti od vašeg ukusa....
23. januar
Kako da napravimo kiselo testo za hlebI ako se ne dobije iz prvog puta - ne prestajte da pokušavate, jer hrana napravljena s domaćim kiselim testom je ukusnija i korisnija od ostale....
10. april
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Osim toga, domaćica određuje koji kvasac je najbolje da koristi za pravljenje hleba. Zato što neki više vole suvi kvasac, a drugi - svež.
Postoji i bezglutenski kvasac i pivski kvasac....
21. jun
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPrilikom spremanja i čuvanja sudžuka, krvavica i generalno mesa u domaćim uslovima potrebno je poštovati niz pravila. To je zbog činjenice da domaće spremljeno meso nema dugačak rok trajanja, kao ono iz prodavnice....
10. januar
Kako da napravimo domaće suvo grožđeDa biste sami pripremili suvo grožđe, koristite samo grožđe bez semenki. U suprotnom, semenke će promeniti ukus suvom grožđu i biće gorko.
Stavite 5 litara vode, dodajte u nju sto grama sode za hleb. Stavite grožđe...
15. maj
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate.
Balsamiko sirće se pravi jednostavno...
16. januar
Zanatlijski domaći hlebPečemo još oko 15 minuta, proveravajući čačkalicom da li je gotovo.
Zanatlijski domaći hleb je sjajan....
24. dec.
Domaći hleb - običanOstavite testo da naraste 1 sat pa ponovo premesite i oblikujte hleb u željeni oblik.
Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 55 minuta na 180 stepeni.
Domaći hleb - običan je gotov....
14. avgust
Da ispečemo semenke suncokretaSuncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika.
U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...
20. jun