Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžan
25. maj
Predložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Želite da napravite domaći hleb i da se prisetite ukusa iz detinjstva? Napravite hleb koji je skoro kao onaj u prodavnicama, samo što je pravi i ukusniji. Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost...
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za konzumaciju. Poželjno je da se ona ne uklanja kada se manji i mekši patlidžan sprema za prženje ili pohovanje....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Pogledajte još praktičnih ideja za patlidžan: - kako pržiti patlidžan; - kako uzgajati patlidžan; - kako peći patlidžan....
Patlidžan u rerniPatlidžan u rerni
19. avgust
Oljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Suncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika. U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...
Patlidžan sa majonezomPatlidžan sa majonezom
04. sep.
Patlidžan operite i ispecite u rerni ili na šporetu. Oljuštite ih i isecite. Ređajte ih u dublju posudu, dodajte izgnječeni beli luk i posolite po ukusu. Umutiti mikserom ili viljuškom....
Patlidžan sa nadevomPatlidžan sa nadevom
20. sep.
Patlidžan horizontalno isecite, izdubite i pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 200 stepeni. Napravite nadev od smese mlevenih namirnica i polovine patlidžana i napunite dobijenom nadevom patlidžan....
Patlidžan sa mocarelomPatlidžan sa mocarelom
15. april
Isečemo patlidžan na dva dela po dužini i izvadimo unutrašnjost. Posolimo i ostavimo da se ocedi gorak sok, za to vreme pripremamo nadev....
Posni patlidžan u rerniPosni patlidžan u rerni
18. jul
Ispada savršen i nikad ne biste znali da nije prženi patlidžan! Pošto su patlidžan ispečen, začinim ga solju, maslinovim uljem, sirćetom, mirođijom, belim lukom i peršunom!...
Pohovani patlidžan u rerniPohovani patlidžan u rerni
09. nov.
Patlidžan se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov. Patlidžan poslužite sa sosom po želji. Pohovani patlidžan u rerni je veoma ukusan....
Poređani patlidžan i tikvcePoređani patlidžan i tikvce
20. jun
P.S Nisam začinjavala dodatnim začinima pečeni patlidžan, zato što je ljutenica bila domaća i imala je beli luk, biber, so, ali po želji možete začiniti kako vam se dopada....
Patlidžan u paradajz sosuPatlidžan u paradajz sosu
05. sep.
Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove. Pospite obilno solju i ostavite 1 sat da se ocedi gorki sok iz njega. Patlidžan operemo i osušimo i ređamo u nauljenu tepsiju, takođe odozgo poprskamo sa malo ulja....
Najukusniji patlidžan u rerniNajukusniji patlidžan u rerni
29. mart
Ispržite kriškice patlidžana sa obe strane i ostavite sa strane. Druga varijanta je da uzmete roštilj sa nelepljivim dnom i da blago podmažete i njega....
Prženi patlidžan u teglamaPrženi patlidžan u teglama
10. april
Prženi patlidžan ostavite 1 noć da odstoji. Drugog dana poređajte u tegle, između stavite krugove limuna i strukove isečenog peršuna i beli luk. Zatvorite tegle i ostavite na 1 noć da stoje tako....
Pečeni patlidžan u teglamaPečeni patlidžan u teglama
25. sep.
Očišćene patlidžane postavite uspravno u cediljku ili đevđir, kako bi se ocedila voda (ovaj korak je veoma važan, jer se u suprotnom slučaju može desiti da se patlidžan pokvari)....
Patlidžan u marinara sosuPatlidžan u marinara sosu
03. januar
Patlidžan oprati, pa ga zaseći uzdužno (sve do peteljke, ali je ne seći) tako da se dobiju trake oko 1 cm debljine, koje će na vrhu biti spojene. U keramičku posudu sipati marinara sos, pa preko staviti patlidžan....
Mariniran patlidžan u tegliMariniran patlidžan u tegli
21. maj
Isecite patlidžan na kriške. Zapržite ih u zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem. Posolite svako parčence. Dodajte cele čenove belog luka, sveže strukove origana i bosiljka....
Punjeni patlidžan u mirotalasnojPunjeni patlidžan u mirotalasnoj
17. mart
U patlidžanu pravite proreze po dužinu tako da ostanu celi i izvadite unutrašnjost. Posolite i ostavite na pola sata da se ocedi gorak sok....