Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju. Prirodni med je tečan samo tokom prva...
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar. Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Ako je ped prirodan, istopiće se i neće početi odmah da "šišti"....
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaKako da se ekspresno istopite za 20 dana
14. jun
U Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Njen autor je ne toliko poznata pomoćnica režisera. Ona je ditetu preporučila mladoj glumica sa sporednom ulogom u najnovijem nastavku filma "Pirati sa Kariba". Režim ishrane...
Ušećereni kestenUšećereni kesten
21. maj
Ušećereni kesten možete servirati kao prilog uz pečeno mesto. Kesten odlično ide uz ćureće šnicle....
Ušećereni bademiUšećereni bademi
20. januar
1
Gotove ušećerene bademe sipajte u pleh i ostavite da se ohlade....
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomMed i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesom
20. nov.
Koji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeNekoliko načina da napravite ušećerene jabuke
19. mart
Ušećerene jabuke su vrsta kulinarskog specijaliteta, koji na prvi pogled izgleda veoma lak, ali krije razne specifičnosti, zbog kojih je krajnji rezultat veoma ukusan....
Borov med (Med od borovih iglica)Borov med (Med od borovih iglica)
01. jun
Važno pravilo za sakupljanje borovih iglica je da se nabave sa donjeg dela ili sa strane drveta. Ne kidamo vrhove da ne bismo upropastili rast drveta! Priroda je bogata i treba da je čuvamo i poštujemo!...
MedMed
12. jun
Od pre gotovo 50 miliona godina pa do danas pčele na zemlji proizvoda na prirodan način jedan od najhranljivijih sastojaka na zemlji - med. Med i pčelinji proizvodi hiljadama godina nisu menjali svoj ukus, sastav, lekovita...
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Ishrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Med od maslačkaMed od maslačka
27. mart
Ostaviti da odstoji 6-7 sati, nakon toga procediti i staviti da vri zajedno sa 1 kg šećera. Kuvati do željene gustine, pa dodati 1 kašiku sirćeta. Naliti u teglice, pa ih prokuvati da se vakumiraju....
Med od žalfijeMed od žalfije
15. maj
Uberite dobro rascvetale cvetove. Stavite ih u šerpu i prelijte s 2 litre hladne vode. Dodajte jedan limun isečen na krupne komade. Posudu stavite na ringlu i kada provri, kuvajte cvetove još 10 min. Sklinite sa vatre...
Domaći borov medDomaći borov med
29. maj
Vrhovi bora se beru mladi (čim počnu da rastu i ima više smole po njima). Stavite vodu da provri i stavite vrhove bora da vru oko 15 minuta. Sklonite posudu sa ringle i ostavite ih da se natope oko 20 minuta....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...