Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar.
Neophodni proizvodi: limun, pomorandža, šećer....
15. jun
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeAko je ped prirodan, istopiće se i neće početi odmah da "šišti"....
02. avgust
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaU Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Njen autor je ne toliko poznata pomoćnica režisera. Ona je ditetu preporučila mladoj glumica sa sporednom ulogom u najnovijem nastavku filma "Pirati sa Kariba".
Režim ishrane...
14. jun
Ušećereni kestenUšećereni kesten možete servirati kao prilog uz pečeno mesto.
Kesten odlično ide uz ćureće šnicle....
21. maj
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomKoji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
20. nov.
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeUšećerene jabuke su vrsta kulinarskog specijaliteta, koji na prvi pogled izgleda veoma lak, ali krije razne specifičnosti, zbog kojih je krajnji rezultat veoma ukusan....
19. mart
Borov med (Med od borovih iglica)Važno pravilo za sakupljanje borovih iglica je da se nabave sa donjeg dela ili sa strane drveta. Ne kidamo vrhove da ne bismo upropastili rast drveta! Priroda je bogata i treba da je čuvamo i poštujemo!...
01. jun
MedOd pre gotovo 50 miliona godina pa do danas pčele na zemlji proizvoda na prirodan način jedan od najhranljivijih sastojaka na zemlji - med. Med i pčelinji proizvodi hiljadama godina nisu menjali svoj ukus, sastav, lekovita...
12. jun
Da li je med štetan kod dijabetesaIshrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
11. maj
Med od maslačkaOstaviti da odstoji 6-7 sati, nakon toga procediti i staviti da vri zajedno sa 1 kg šećera.
Kuvati do željene gustine, pa dodati 1 kašiku sirćeta. Naliti u teglice, pa ih prokuvati da se vakumiraju....
27. mart
Med od žalfijeUberite dobro rascvetale cvetove. Stavite ih u šerpu i prelijte s 2 litre hladne vode.
Dodajte jedan limun isečen na krupne komade. Posudu stavite na ringlu i kada provri, kuvajte cvetove još 10 min.
Sklinite sa vatre...
15. maj
Domaći borov medVrhovi bora se beru mladi (čim počnu da rastu i ima više smole po njima).
Stavite vodu da provri i stavite vrhove bora da vru oko 15 minuta. Sklonite posudu sa ringle i ostavite ih da se natope oko 20 minuta....
29. maj
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart