Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Kako da izaberemo šporet?Kako da izaberemo šporet?
22. mart
Kada dođe vreme da zamenimo stari šporet novim, treba dobro da razmislimo koju dostojnu zamenu da nađemo. Prvo što treba da uzmemo u obzir je prostor kojim raspolažemo, enterijer u kuhinji i šta nam je zaista prioritet...
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo lubenicu Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Recept za čišćenje krvnih sudovaRecept za čišćenje krvnih sudova
27. jun
1
Čuvajte pasulj za čišćenje krvnih sudova u papirnoj ili kartonskoj vrećici....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih. Tako da kada se vratimo kući ne budemo razočarani što je skoro ugljilo ili nije posebno ukusno....
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana! Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
Dijeta za čišćenje krvnih sudovaDijeta za čišćenje krvnih sudova
29. nov.
Pogledajte nabolju dijetu za čišćenje krvnih sudova: Avokado On pomaže smanjenju nivao lošeg holesterola u krvi - naime on se gomila u unutrašnjim zidovima sudova i može da se otkine i da dovede do infarkta ili moždanog...
Kolači na mašinuKolači na mašinu
31. dec.
Kada naraste uzeti mašinu za mleveno meso ako imate dodatak za kolače namestiti na mašinu i preseći višak testa. Peći na 200 stepeni oko 16 minuta. Kolači na mašinu su gotovi!...
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Koju god varijantu da izaberemo za čuvanje, dobro je da se rukovodimo time da je tikvica jedno povrće sa velikim sadržajem vode i da je dobro da maksimalno izvučemo tečnost pre njenog zamrzavanja....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine. Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra...
Kako da utolimo glad za slatkišimaKako da utolimo glad za slatkišima
17. april
Za doručak ili za ručak možete da izaberete jaje ili sir; možete da insistirate i na biljnim proteinima, kao što su na primer pasulj, brokoli ili leblebije....
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Jedna od najvažnijih i praktičnih stvari koju preporučujemo da uvek imate pod rukom u svojoj kuhinji je pergament papir. Nelepljivi papir za pečenje ima i tanak silikonski premaz koji sprečava da se vaša peciva zalepe za...
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
U većini kafe aparata mašina leži na jednom vintu i lako može da se odvrne. Nagnite kafe mašinu (uverite se da nema vode) i odvijre nastavak....
Kako da pripremite trpezu za imendanKako da pripremite trpezu za imendan
29. januar
Kada ste stavili stolnjak, vreme je da izaberete tanjire. Oni imaju glavnu ulogu na stolu. U zavisnosti od jela koje ćete služiti, stavite i takvu vrstu tanjira....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Nakon toga stavite na rešetku ili za sušenje sudova da se suše. Paprike sušite u rerni sa otvorenim vratima na temperaturi do 60 stepeni. Možete sušiti na suncu, rasporedite ih na papir i pokrijte gazom....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Lekovite biljke za jačanje krvnih sudovaLekovite biljke za jačanje krvnih sudova
11. jul
Sok od kivija - On je najbolji za pročišćavanje krvnih sudova. Za ovaj cilj je potrebno da mesečno jedete po 3-4 ove ukusne voćke. Osim njega, u grupu voća koje jača krvne sudove ulazi i grejpfrut....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati". Najviše odgovara standardna tegla od kompota sa metalnim...
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimKako da kontrolišete svoju želju za slatkim
31. avgust
Ukoliko smatrate da vaša navika da jedete deserte izmakla kontroli, probajte prvo da razumete šta se nalazi u osnovi vaše zavisnosti od slatkiša. Preterano česta konzumacija slatkog može da dovede do niza zdravstvenih problema...
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
Kako da izaberemo karfiol?Kako da izaberemo karfiol?
11. april
Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol? Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....