Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicu
20. avgust
Kako da izaberemo lubenicu Bogata vodom, lubenica je korisno i osnažujuće voće, idealno za leto. Kriška lubenice je savršena za jutarnji obrok kako kod kuće, tako i na plaži sa prijateljima....
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudova
13. dec.
Nakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jesenje voće i povrće preliva se sa tezgi, ali da li znamo kako da izaberemo najbolje od njih. Tako da kada se vratimo kući ne budemo razočarani što je skoro ugljilo ili nije posebno ukusno....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti? Zato što je u pravljenju hleba ovaj sastojak važna tačka. Teško je odgovoriti...
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana! Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
Kako da izaberemo karfiol?Kako da izaberemo karfiol?
11. april
Ali da li znamo kako da izaberemo karfiol? Evo nekih karakterističnih crta dobrog i dragocenog povrća....
Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?Paleo ili keto dijeta: koju da izaberemo?
02. sep.
Među novim trendovima u ishrani, ​​keto dijeta i paleo dijeta​​ danas su jedne od najpopularnijih. Možda se pitate koja je pogodnija opcija za vas da biste smršali i došli do dobre forme. To zavisi od nekoliko aspekata, uključujući...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Hlepčići na plotni šporetaHlepčići na plotni šporeta
12. dec.
2
Priprema se na šporet u na drva, vatra treba biti jača da se uhvati korica kad se hlebčići stave na plotni....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da izaberete boraniju?Kako da izaberete boraniju?
07. mart
Boranija je osnovno povrće koje se koristi u francuskoj kuhinji, iako potiče iz Južne Amerike. U salati ili pireu može biti fantastičan prilog. Ovo povrće ima mnogo sorti koje se razlikuju po boji i teksturi. Takođe...
Kako da izaberete mango?Kako da izaberete mango?
03. avgust
U globalnom pogledu, mango je najčešće konzumirano voće. Mirisni plod se jede čak 10 puta više nego jabuke i 3 puta je korišćeniji od banane. Već nekoliko godina se nalazi i u našim prodavnicama. Pre nego što se odlučite...
Kako da izaberete tikvice?Kako da izaberete tikvice?
25. avgust
Tikvice sadrže velike količine magnezijuma, kalijuma, vlakana, bakra, omega-3 masnih kiselina, karotenoida, folata, riboflavina i drugih minerala. One su prvo letnje povrće. Tikvice su niskokalorična hrana. Pogodne...
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz pomoć gasa, gde postoji i šporet na gas i uz pomoć električne energije, gde postoje i električni šporeti....
Kako i koji frižider da izaberemo?Kako i koji frižider da izaberemo?
03. sep.
Svaki dom ima frižider. On je neizostavan deo kuhinje, ali kako i koji frižider odabrati, saznaćete u narednim redovima. – Kada se odlučite za kupovinu frižidera, logično je, pre svega, da izmerite mesto na kome će on...
Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?Kako da izaberemo škembiće u prodavnici?
06. jun
Iako su škembići postali dosta moderni tokom poslednih nekoliko desetina godina, oni ostaju jeftino pakovanje za kuvanje i nadamo se da će tako ostati. Mnogi profesionalni kuvari znaju koliko sočan, nežan i aromatičan...
Kako da izaberemo pravo maslinovo ulje?Kako da izaberemo pravo maslinovo ulje?
02. nov.
Koje maslinovo ulje je najbolje? Špansko? Grčko? Ili možda iz Italije? Kako da odaberemo kvalitetno maslinovo ulje? Na šta treba paziti kada su ispred vas u prodavnici redovi boca sa različitim etiketama i koje je maslinovo...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...