Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom mestu....
Pravi začini za boraniju i pasuljPravi začini za boraniju i pasulj
28. nov.
Jednako popularna jela su i ona pripremljena od boranije, koja je, za razliku od zrelog pasulja, mnogo blaža i nežnija za probavni sistem....
Nutritivne vrednosti pasulja i boranijeNutritivne vrednosti pasulja i boranije
01. dec.
Hranljive vrednosti pasulja i boranije I pasulj i boranija imaju odlične nutritivne vrednosti po svom sadržaju, pri čemu je boranija lakša i, za razliku od zrelog pasulja, može se jesti češće i uključiti u ishranu osoba...
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Avicena je smatrao da je boranija vrlo korisna za plućnu funkciju, kao i za respiratorni sistem uopšte. Istraživanje zelenog pasulja je pokazalo da je on odlično sredstvo za regulaciju šećera u krvi....
Kako se sprema boranijaKako se sprema boranija
27. sep.
Isipajte boraniju u tiganj i prelijte je jajima - na 200 g boranije ide jedno jaje. Promešajte i pržite dok ne bude gotovo....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Ako želite da skuvate posni pasulj, možete da preskočite deo sa slaninom, ali ona daje veoma prijatan dimljeni ukus jela....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Operite pasulj i stavite ga u šerpu sa hladnom vodom. Stavite ga na jaku vatru da provri, 10 minuta nakon što provri bacite vodu, operite i ponovo sipajte hladnu vodu....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Ne treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite. Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno. Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj poslužite sa sitno iseckanim svežim peršunom. Dodajte jednu ljutu papriku, da bude još bolji....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira. Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje u junu....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Ako konzervirate pečeni patlidžan, pecite ih kratko i na visokoj temperaturi – tada će mesnati deo povrća ostati lagan i vizuelno privlačan....