Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da konzerviramo paprikeMožete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom mestu....
10. januar
Pravi začini za boraniju i pasuljJednako popularna jela su i ona pripremljena od boranije, koja je, za razliku od zrelog pasulja, mnogo blaža i nežnija za probavni sistem....
28. nov.
Nutritivne vrednosti pasulja i boranijeHranljive vrednosti pasulja i boranije
I pasulj i boranija imaju odlične nutritivne vrednosti po svom sadržaju, pri čemu je boranija lakša i, za razliku od zrelog pasulja, može se jesti češće i uključiti u ishranu osoba...
01. dec.
Kako se čuva boranija?Avicena je smatrao da je boranija vrlo korisna za plućnu funkciju, kao i za respiratorni sistem uopšte.
Istraživanje zelenog pasulja je pokazalo da je on odlično sredstvo za regulaciju šećera u krvi....
21. nov.
Kako se sprema boranijaIsipajte boraniju u tiganj i prelijte je jajima - na 200 g boranije ide jedno jaje. Promešajte i pržite dok ne bude gotovo....
27. sep.
Beli pasulj u đuvečariOvaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
27. mart
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Šareni pasulj u rerniAko želite da skuvate posni pasulj, možete da preskočite deo sa slaninom, ali ona daje veoma prijatan dimljeni ukus jela....
23. dec.
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Prženi pasulj u tiganjuOperite pasulj i stavite ga u šerpu sa hladnom vodom. Stavite ga na jaku vatru da provri, 10 minuta nakon što provri bacite vodu, operite i ponovo sipajte hladnu vodu....
29. maj
Pasulj sa krompiromNe treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite.
Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno.
Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
01. nov.
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj poslužite sa sitno iseckanim svežim peršunom. Dodajte jednu ljutu papriku, da bude još bolji....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
08. nov.
Kako se konzervira vrganj?Međutim, većina biljne hrane je sezonska i ne može se koristiti tokom cele godine osim ako se ne konzervira.
Ovo važi i za vrganje. Sezona ove izuzetno ukusne gljive počinje u junu....
24. okt.
Kako se konzervira patlidžan?Ako konzervirate pečeni patlidžan, pecite ih kratko i na visokoj temperaturi – tada će mesnati deo povrća ostati lagan i vizuelno privlačan....
07. mart