Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Sočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenjeIzvade se i stavljaju u pripremljenu kesu za pečenje sa začinima. Kesa se zatvara i dobro se protrese, da se prekrije sa svih strana.
Stavlja se u posudu za pečenje, namazanu sa malo ulja i vode....
11. jul
Pečena zečetina u posudi za pečenjePrijatno uz neodoljivu pečenu zečetinu u posudi za pečenje na seoski način!...
14. maj
Pečenje za Đurđevdan sa zelenišemJagnjeće meso nasecite na krupne komade. U posudu sipajte ulje, dodajte so, alevu papriku, naseckane listove nane, svežeg ruzmarina i mente.
Očistite mladi luk i mladi beli luk, sitno ih naseckajte i sipajte ih u posudu...
15. okt.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimopačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak;
- Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći;
- Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca;
- Koristi...
13. nov.
Pečena jagnjeća plećka u papiru za pečenjeOd grančica ruzmarina vezujemo snopić koji koristimo kao četkicu.
Tokom 10-15 minuta za vreme pečenja meso premazujemo sosom.
Vadimo ga iz rerne i ostavljamo ga na 20 minuta da se odmori....
05. maj
Kako da spremimo pečenu bundevuAko želite, možete umesto šećera koristiti med.
Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve. Isecite je na tanke komade ili kockice. Svako parče istrljajte ruzmarinom ili bosiljkom....
27. feb.
Kako da koristimo sojino mleko?Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
27. avgust
Kako da koristite stevijuStevija u prahu se može koristiti umesto šećera i tokom pečenja. Kada pečete sa stevijom, treba da koristite 1/2 količine šećera, koji se obično koristi (pa čak i manje)....
13. jun
Saveti za pečenje povrćaTakođe možete koristiti foliju - kako biste uvili povrće i kako biste ga stavili na roštilj. Ili pak da koristite masnoću ili marinadu kako biste izbegli lepljenje povrća za roštilj....
02. okt.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Ne bojite se da koristite začine, oni su tajna očaravajuće arome i neočekivano dobrog ukusa.
Da biste dobili željenu hrskavu koricu, važno je dobro posoliti pile. Kožu ptice treba svugde dobro utrljati solju....
05. avgust
Za šta se koristi acetatni papir?Takođe se može koristiti za pripremu kolača. Svi znamo da za zaštitu torti i kolača od lomljenja ili raspadanja koristimo i papir za pečenje, ili drugim rečima, acetatni papir....
06. maj
Listovi papaje - kako da ih koristimoPogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
23. jul
Prlenke, pečene u tosteru za sendvičeSvaku pečenu prlenku namažemo kravljim maslacem.
Serviramo odmah, dok su još tople. Možemo servirati sa kiselim mlekom, šarenom solju i kačkavaljem ili da ukrasimo čime god želimo....
28. okt.
Za šta da koristimo kokosovo ulje?A ustvari se može slobodno koristiti za kuvanje. U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
23. dec.
Saveti za pečenje celog piletaKoristite začine
Pre nego što ga stavite u rernu, dobro natrljajte solju spolja i iznutra. To će doprineti stvaranju ukusne i hrskave korice. Ne štedite na biberu....
23. mart
Pogodni prilozi za jagnjeće pečenjeVidećete da pečeni kupus nije tako tradicionalan, ali odličan prilog za jagnjeće pečenje....
29. feb.
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Eksperimenti mogu biti sa poreklom zrna i količinom za pečenje. Zaista, razlika je elementarna....
25. jul
Beli biber i kako da ga koristimoRelativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
28. jun
Kako da sačuvamo tikvice za zimuZato je preporučljivo da uvek sačuvamo koru koja drži celinu tikvice i da koristimo parčiće tikvice u pripremi jela gde će se ona obraditi i skuvati dovoljno dobro....
17. jul
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da osušimo jabuke za zimu?Ako ćete koristiti jabuke za kompot ili za pripremu kolača, dodajte malo cimeta u njih, pre nego što ih budete sušili u rerni....
23. april