Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Sočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenjeSočni pileći bataci pečeni u kesi za pečenje
11. jul
Izvade se i stavljaju u pripremljenu kesu za pečenje sa začinima. Kesa se zatvara i dobro se protrese, da se prekrije sa svih strana. Stavlja se u posudu za pečenje, namazanu sa malo ulja i vode....
Pečena zečetina u posudi za pečenjePečena zečetina u posudi za pečenje
14. maj
Prijatno uz neodoljivu pečenu zečetinu u posudi za pečenje na seoski način!...
Pečenje za Đurđevdan sa zelenišemPečenje za Đurđevdan sa zelenišem
15. okt.
Jagnjeće meso nasecite na krupne komade. U posudu sipajte ulje, dodajte so, alevu papriku, naseckane listove nane, svežeg ruzmarina i mente. Očistite mladi luk i mladi beli luk, sitno ih naseckajte i sipajte ih u posudu...
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
pačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak; - Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći; - Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca; - Koristi...
Pečena jagnjeća plećka u papiru za pečenjePečena jagnjeća plećka u papiru za pečenje
05. maj
Od grančica ruzmarina vezujemo snopić koji koristimo kao četkicu. Tokom 10-15 minuta za vreme pečenja meso premazujemo sosom. Vadimo ga iz rerne i ostavljamo ga na 20 minuta da se odmori....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Ako želite, možete umesto šećera koristiti med. Bundeva sa začinima iz rerne: uklonite semenke i koru bundeve. Isecite je na tanke komade ili kockice. Svako parče istrljajte ruzmarinom ili bosiljkom....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
Kako da koristite stevijuKako da koristite steviju
13. jun
Stevija u prahu se može koristiti umesto šećera i tokom pečenja. Kada pečete sa stevijom, treba da koristite 1/2 količine šećera, koji se obično koristi (pa čak i manje)....
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Semenke slačice i cimet će pečeno pile učiniti nezaboravnim....
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Takođe možete koristiti foliju - kako biste uvili povrće i kako biste ga stavili na roštilj. Ili pak da koristite masnoću ili marinadu kako biste izbegli lepljenje povrća za roštilj....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Ne bojite se da koristite začine, oni su tajna očaravajuće arome i neočekivano dobrog ukusa. Da biste dobili željenu hrskavu koricu, važno je dobro posoliti pile. Kožu ptice treba svugde dobro utrljati solju....
Za šta se koristi acetatni papir?Za šta se koristi acetatni papir?
06. maj
Takođe se može koristiti za pripremu kolača. Svi znamo da za zaštitu torti i kolača od lomljenja ili raspadanja koristimo i papir za pečenje, ili drugim rečima, acetatni papir....
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Pogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
Prlenke, pečene u tosteru za sendvičePrlenke, pečene u tosteru za sendviče
28. okt.
Svaku pečenu prlenku namažemo kravljim maslacem. Serviramo odmah, dok su još tople. Možemo servirati sa kiselim mlekom, šarenom solju i kačkavaljem ili da ukrasimo čime god želimo....
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
A ustvari se može slobodno koristiti za kuvanje. U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog pileta
23. mart
Koristite začine Pre nego što ga stavite u rernu, dobro natrljajte solju spolja i iznutra. To će doprineti stvaranju ukusne i hrskave korice. Ne štedite na biberu....
Pogodni prilozi za jagnjeće pečenjePogodni prilozi za jagnjeće pečenje
29. feb.
Videćete da pečeni kupus nije tako tradicionalan, ali odličan prilog za jagnjeće pečenje....
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Eksperimenti mogu biti sa poreklom zrna i količinom za pečenje. Zaista, razlika je elementarna....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Zato je preporučljivo da uvek sačuvamo koru koja drži celinu tikvice i da koristimo parčiće tikvice u pripremi jela gde će se ona obraditi i skuvati dovoljno dobro....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Ako ćete koristiti jabuke za kompot ili za pripremu kolača, dodajte malo cimeta u njih, pre nego što ih budete sušili u rerni....