bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Konzervisano kestenje u sirupuKonzervisano kestenje u sirupu
26. feb.
Što duže stoje, to kestenje bude lepše konzervisano. Dobro bi bilo da se sačeka da odstoje makar 30 dana pre nego što se otvori prva teglica....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Supa od kestenja i vrganjaSupa od kestenja i vrganja
22. nov.
Ovu savršenu supu od kestenja i vrganja poslužujemo sa još malo pavlake i izmrvljenih komada kestenja....
Kolač sa kestenjem i orasimaKolač sa kestenjem i orasima
13. feb.
Za izraženiji ukus možete da narendante i deo kore citrusa. 3. Dodajte brašno od kestenja, a nakon toga u porcijama i obično brašno, prosejano sa praškom za pecivo i solju....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Domaća testenina sa kestenjem i sosomDomaća testenina sa kestenjem i sosom
20. sep.
U kobasicu dodajte kuvano kestenje, mešajte i nastavite da kuvate kobasicu /tokom 10 minuta/. Nakon tog vremena dodajte pavlaku u smesu i izmešajte....
Prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninomProkelj sa kestenjem i hrskavom slaninom
15. januar
Izvadite iz rerne, stavite na tanjir, pospite mlevneim pečenim kestenjem, borovnicama, peršunom i pospite balsamiko redukcijom. Servirajte prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninom odmah....
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
U poslednje vreme avokado se nalazi među tropskom hranom o kojoj se naviše raspravlja. Nezamenljivo je prisutan u svakoj zdravoj dijeti i smatra se pravom super hranom zbog svih korisnih materija koje sadrži. Jedan...
Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninomKrem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom
18. jun
Prelijte toplom vodom i ostavite sve povrće da se dobro skuva. Oljuštite kestenje i dodajte u preostale sastojke u jesenju čorbu. Začinite solju i biberom....
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?
08. okt.
Zbog toga se slanina kuva u količinama koje se mogu iskoristiti za otprilike desetak dana, jer se ne preporučuje da stoji više od toga....
Kako kuvati leblebiju?Kako kuvati leblebiju?
26. dec.
Leblebija se kuva veoma dugo da bi bio dovoljno ukusna. Pre kuvanja, leblebija se potopi 14 sati u vodi, a zatim kuva ne manje od sat vremena. Leblebija je pogodna za supe, salate i glavna jela....
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
01. mart
U tu svrhu se kuva na isti način kao i pirinač, a može se kombinovati sa bilo kojim proizvodima po izboru....
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarKako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvar
21. mart
Serviranje hrane ima veliki značaj. Za postizanje dobrog rezultata treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Evo i ideja za običnije načine aranžiranja koji su inače dosta efektni. Granica našeg prezentovanja je tanjir, što...
Pečeno kestenjePečeno kestenje
18. nov.
Stavite kestenje u posudu za pečenje, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. S vremena na vreme protresite posudu za pečenje....
KestenKesten
24. maj
Kuvano ili pečeno kestenje je bogato taninima i pektinom....