Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Konzervisano kestenje u sirupuŠto duže stoje, to kestenje bude lepše konzervisano.
Dobro bi bilo da se sačeka da odstoje makar 30 dana pre nego što se otvori prva teglica....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da napravimo kuvano testoOdakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili.
Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Supa od kestenja i vrganjaOvu savršenu supu od kestenja i vrganja poslužujemo sa još malo pavlake i izmrvljenih komada kestenja....
Kolač sa kestenjem i orasimaZa izraženiji ukus možete da narendante i deo kore citrusa.
3. Dodajte brašno od kestenja, a nakon toga u porcijama i obično brašno, prosejano sa praškom za pecivo i solju....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Domaća testenina sa kestenjem i sosomU kobasicu dodajte kuvano kestenje, mešajte i nastavite da kuvate kobasicu /tokom 10 minuta/.
Nakon tog vremena dodajte pavlaku u smesu i izmešajte....
Prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninomIzvadite iz rerne, stavite na tanjir, pospite mlevneim pečenim kestenjem, borovnicama, peršunom i pospite balsamiko redukcijom.
Servirajte prokelj sa kestenjem i hrskavom slaninom odmah....
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimU poslednje vreme avokado se nalazi među tropskom hranom o kojoj se naviše raspravlja. Nezamenljivo je prisutan u svakoj zdravoj dijeti i smatra se pravom super hranom zbog svih korisnih materija koje sadrži.
Jedan...
Kako kuvati leblebiju?Leblebija se kuva veoma dugo da bi bio dovoljno ukusna. Pre kuvanja, leblebija se potopi 14 sati u vodi, a zatim kuva ne manje od sat vremena.
Leblebija je pogodna za supe, salate i glavna jela....
Kako kuvati amarant?U tu svrhu se kuva na isti način kao i pirinač, a može se kombinovati sa bilo kojim proizvodima po izboru....
Kako da aranžiramo jela kao pravi šef kuvarServiranje hrane ima veliki značaj. Za postizanje dobrog rezultata treba uzeti u obzir nekoliko faktora. Evo i ideja za običnije načine aranžiranja koji su inače dosta efektni.
Granica našeg prezentovanja je tanjir, što...
Pečeno kestenjeStavite kestenje u posudu za pečenje, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. S vremena na vreme protresite posudu za pečenje....
KestenKuvano ili pečeno kestenje je bogato taninima i pektinom....