Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrznute školjke sa maslacem i belim lukomZamrznute školjke sa maslacem i belim lukom
04. mart
Zamrznute bele školjke sa ljušturama bi trebalo da budu prethodno obrađene i pesak koji sadrže da je izbačen iz njih, ako je korektan proizvođač....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Sveže školjke se kuvaju oko 7 minuta, dok se ne otvore. Zamrznute školjke se kuvaju desetak minuta. Veoma lako se sprema i ratatuj sa školjkama, koji je veoma ukusan i aromatičan....
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Školjke u tiganjuŠkoljke u tiganju
28. april
Dodajte očišćene školjke i sipajte vino. Poklopite tiganj i rastresite dobro. Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme. Začinite solju i biberom gotove školjke....
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Donaks školjke u tiganjuDonaks školjke u tiganju
07. jul
Za to vreme sve bi trebalo da se otvore i odmah ih skinite sa vatre. Prekuvane bele školjke budu suve i gube ukus mora, zato ih nemojte kuvati više od toga....
Pohovane školjke u marinadiPohovane školjke u marinadi
18. feb.
Sipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata. Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom. Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe. 5....
Školjke na pločiŠkoljke na ploči
04. mart
Kada počne blago da se dimi, stavite školjke na rastojanju jednu od druge, da imaju mesta da se dobro otvore. Ako vam ne staju sve u tiganj ili na ploču, spremite ih iz dva puta. 4....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Školjke u pikantnom paradajz sosuŠkoljke u pikantnom paradajz sosu
01. sep.
Da bi se sve školjke u tiganju istovremeno skuvale i otvorile ravnomerno, ne bi trebalo da budu u debelom sloju. Poslužite školjke u pikantnom sosu od paradajza tople uz čašu belog vina. Prijatno!...
Školjke u sosu od pivaŠkoljke u sosu od piva
28. avgust
Drmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile. Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
Pržene pohovane školjke u testuPržene pohovane školjke u testu
20. sep.
Očišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju. Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna. U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)
23. jul
Pošto je sos veoma ukusan, poželjno je da se školjke saganaki serviraju sa dosta prepečenog hleba za umakanje, a ako niste servirali kašiku, ljuštura školjke može pomoći. Prijatno i živeli!...
Kuvane školjke sa pivomKuvane školjke sa pivom
24. jul
Kupljene školjke treba da budu zatvorene. Ako su otvorene ili slomljene, onda ih uklonite. Stavite školjke u hladnu vodu. Istrljajte ih četkom, kako biste uklonili naslage na njima....
Mediteranske školjke sa sosomMediteranske školjke sa sosom
11. maj
Ukoliko vidite školjku koja se nije otvorila, izbacite je, jer to znači da nije pogodna za konzumiranje. Žive i sveže školjke se otvaraju jako brzo....