Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrznute školjke sa maslacem i belim lukomZamrznute bele školjke sa ljušturama bi trebalo da budu prethodno obrađene i pesak koji sadrže da je izbačen iz njih, ako je korektan proizvođač....
04. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremite školjkeSveže školjke se kuvaju oko 7 minuta, dok se ne otvore. Zamrznute školjke se kuvaju desetak minuta. Veoma lako se sprema i ratatuj sa školjkama, koji je veoma ukusan i aromatičan....
28. sep.
Kako da kuvamo kestenje?Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
04. jun
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
27. jun
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
21. sep.
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
09. jul
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
19. dec.
Školjke u tiganjuDodajte očišćene školjke i sipajte vino.
Poklopite tiganj i rastresite dobro.
Ostavite da se kuvaju, dok se školjke ne otvore, pri čemu rastresate s vremena na vreme.
Začinite solju i biberom gotove školjke....
28. april
Kako da napravimo kuvano testoOdakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili.
Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
12. avgust
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Donaks školjke u tiganjuZa to vreme sve bi trebalo da se otvore i odmah ih skinite sa vatre. Prekuvane bele školjke budu suve i gube ukus mora, zato ih nemojte kuvati više od toga....
07. jul
Pohovane školjke u marinadiSipajte unutra školjke, izmešajte i ostavite da se začini na pola sata.
Za pohovanje umutite jaja zajedno sa svežim mlekom, solju i brašnom.
Umočite školjke u ovo pohovanje i uvaljajte ih u prezle....
18. feb.
Školjke na pariČim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe.
5....
07. jul
Školjke na pločiKada počne blago da se dimi, stavite školjke na rastojanju jednu od druge, da imaju mesta da se dobro otvore. Ako vam ne staju sve u tiganj ili na ploču, spremite ih iz dva puta.
4....
04. mart
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Školjke u pikantnom paradajz sosuDa bi se sve školjke u tiganju istovremeno skuvale i otvorile ravnomerno, ne bi trebalo da budu u debelom sloju.
Poslužite školjke u pikantnom sosu od paradajza tople uz čašu belog vina.
Prijatno!...
01. sep.
Školjke u sosu od pivaDrmajte ih s vremena na vreme tokom 3 minuta ili dok se ne uverite da su se sve školjke u tiganju otvorile.
Prebacite u duboki tanjir i poslužite tople školjke u sosu od piva....
28. avgust
Pržene pohovane školjke u testuOčišćene školjke se vade iz ljuštura i kratko se dinstaju.
Gotove školjke ohladite i začinite maslinovim uljem i sokom od limuna.
U ovoj marinadi treba da ostanu oko pola sata....
20. sep.
Pikantne školjke na grčki način (Školjke Saganaki)Pošto je sos veoma ukusan, poželjno je da se školjke saganaki serviraju sa dosta prepečenog hleba za umakanje, a ako niste servirali kašiku, ljuštura školjke može pomoći.
Prijatno i živeli!...
23. jul
Kuvane školjke sa pivomKupljene školjke treba da budu zatvorene. Ako su otvorene ili slomljene, onda ih uklonite.
Stavite školjke u hladnu vodu. Istrljajte ih četkom, kako biste uklonili naslage na njima....
24. jul
Mediteranske školjke sa sosomUkoliko vidite školjku koja se nije otvorila, izbacite je, jer to znači da nije pogodna za konzumiranje. Žive i sveže školjke se otvaraju jako brzo....
11. maj