Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus.
Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako se kuva pasulj na pravilan načinNa taj način ćete znatno smanjiti vreme kuvanja.
- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva....
26. feb.
Kako da napravimo domaći kravlji sirZagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
13. januar
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
20. avgust
Prevari telo, da bi izgubio na težiniDobra vest je da se kilogrami, skinuti na ovaj način, ne lepe na zadnjicu, kao što je slučaj sa drastičnim dijetama....
14. jun
Pravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutruOsim toga, kada je u pitanju boja i psihologija, limun je zaista čudesan način da dodate malo pozitivnosti u dan....
15. avgust
Izlečite štitnu žlezdu na prirodan način! Evo kakoOd ovih najprostijih i najlakših načina nema bolje!
Njihov zvuk će vam mnogo pomoći da se lako oslobodite negativnosti - nije važno kakve probleme imate i u kakvom ste raspoloženju....
15. nov.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinNačin pripreme:
U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
31. jul
Kako da kuvamo na pariZa mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način da se očuva njihova nutritivna vrednost. Pareno meso čuva svoje vitamine....
19. dec.
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
06. jul
Kako da pravilno začinite salatu?Postoje i različiti načini da začinite maslinovo ulje biljkama, pre upotrebe.
Za začinjavanje salata možete da računate i na laneno ulje, veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama....
08. jun
Kako pravilno da skuvamo špagete?Ono zavisi kako od toga od čega su napravljene same špagete, tako i od njihovog načina pripreme i njihove debljine;
5. Kada se špagete stave u ključalu vodu, poklope se poklopcem dok ne uzavru;
6....
19. maj
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pečemo divljačVećina lovaca smatra da meso divljih svinja postaje najukusnije upravo na ovaj način. U tom slučaju nećete unapred uključivati rernu, nego tek kada ste stavili đuveč sa mesom u nju....
08. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe.
Prženje i pečenje su najpopularniji načini pripremanja ribe....
18. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Nemaju miris i ukus i zbog toga ih mnogi ljudi uklanjaju dok jedu bananu, ali na taj način se gubi većina vitamina, minerala i vlakana....
08. maj
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Kako pravilno da kuvamo mesoAko ste odlučili da spremite stariju govedinu ili teletinu, imajte u vidu da se to odvija mnogo sporije nego meso živine ili svinje....
09. jul
Poboljšajte peristaltiku na prirodan načinKako da se izborimo sa poremećenom peristaltikom creva i da uspostavimo normalno funkcionisanje organa za varenje na prirodan način....
30. januar
Podignite hemoglobin na prirodan načinAko ste često prehlađeni, opada vam kosa, skoro uvek hladne udove, dobro je da proverite nivo hemoglobina. U hemoglobinu ima gvožđa, koje pomaže u prenosu kiseonika od pluća do svih delova tela. Naravno, razlozi...
19. jul
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusMeđutim, postoji način da kiseli kupus ne samo da duže sačuvate, već i da sačuvate vitamine i minerale koje sadrži. A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
20. dec.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Vrlo je verovatno da je neuspeh uglavnom posledica nepravilnog načina upotrebe začina, pored ostalih grešaka u pečenju, izbora pileta lošeg kvaliteta, loše procenjene količine masnoće i drugih....
05. avgust