Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Da bismo dobro začinili ražnjiće, potrebno je da odvojimo dovoljno vremena za marinadu, kako bi oni imali željeni ukus. Kako bi meso bilo sočno i ukusno, preporučuje se da začini budu sveži, a ne sušeni. Odgovarajuće...
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
Zemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Na taj način ćete znatno smanjiti vreme kuvanja. - Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Zagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
Prevari telo, da bi izgubio na težiniPrevari telo, da bi izgubio na težini
14. jun
Dobra vest je da se kilogrami, skinuti na ovaj način, ne lepe na zadnjicu, kao što je slučaj sa drastičnim dijetama....
Pravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutruPravilan način da napravite toplu vodu sa limunom ujutru
15. avgust
Osim toga, kada je u pitanju boja i psihologija, limun je zaista čudesan način da dodate malo pozitivnosti u dan....
Izlečite štitnu žlezdu na prirodan način! Evo kakoIzlečite štitnu žlezdu na prirodan način! Evo kako
15. nov.
Od ovih najprostijih i najlakših načina nema bolje! Njihov zvuk će vam mnogo pomoći da se lako oslobodite negativnosti - nije važno kakve probleme imate i u kakvom ste raspoloženju....
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Način pripreme: U posudi se pomešaju soja sos, pirinčano sirće, 8 supenih kašika soka od prethodno isceđenog limuna, začin za ribu i list alge kombu....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način da se očuva njihova nutritivna vrednost. Pareno meso čuva svoje vitamine....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Postoje i različiti načini da začinite maslinovo ulje biljkama, pre upotrebe. Za začinjavanje salata možete da računate i na laneno ulje, veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Ono zavisi kako od toga od čega su napravljene same špagete, tako i od njihovog načina pripreme i njihove debljine; 5. Kada se špagete stave u ključalu vodu, poklope se poklopcem dok ne uzavru; 6....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Većina lovaca smatra da meso divljih svinja postaje najukusnije upravo na ovaj način. U tom slučaju nećete unapred uključivati rernu, nego tek kada ste stavili đuveč sa mesom u nju....
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Može da se priprema na različite načine - pržena, pečena, kuvana na pari ili u obliku riblje čorbe. Prženje i pečenje su najpopularniji načini pripremanja ribe....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Nemaju miris i ukus i zbog toga ih mnogi ljudi uklanjaju dok jedu bananu, ali na taj način se gubi većina vitamina, minerala i vlakana....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Ako ste odlučili da spremite stariju govedinu ili teletinu, imajte u vidu da se to odvija mnogo sporije nego meso živine ili svinje....
Poboljšajte peristaltiku na prirodan načinPoboljšajte peristaltiku na prirodan način
30. januar
Kako da se izborimo sa poremećenom peristaltikom creva i da uspostavimo normalno funkcionisanje organa za varenje na prirodan način....
Podignite hemoglobin na prirodan načinPodignite hemoglobin na prirodan način
19. jul
Ako ste često prehlađeni, opada vam kosa, skoro uvek hladne udove, dobro je da proverite nivo hemoglobina. U hemoglobinu ima gvožđa, koje pomaže u prenosu kiseonika od pluća do svih delova tela. Naravno, razlozi...
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Međutim, postoji način da kiseli kupus ne samo da duže sačuvate, već i da sačuvate vitamine i minerale koje sadrži. A evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Vrlo je verovatno da je neuspeh uglavnom posledica nepravilnog načina upotrebe začina, pored ostalih grešaka u pečenju, izbora pileta lošeg kvaliteta, loše procenjene količine masnoće i drugih....