Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
Zemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuKako da na pravilan način merimo telesnu težinu
12. mart
Ako ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Ražnjić na tatarski načinRažnjić na tatarski način
29. okt.
Nakvasimo ražnjić i počinjemo da nižemo meso, ređajući ga sa parčićima slanine i dimljenim fileom. Pečemo na roštilju, pri čemu možemo redovno da mažemo meso marinadom....
Ražnjić na kavkaski načinRažnjić na kavkaski način
20. feb.
Gotove ražnjiće stavite na veliki tanjir preko prethodno pripremljenog priloga, a njega pripremite na sledeći način. Pirinač prodinstajte u polovini maslaca, zajedno sa sitno naseckanim crnim lukom i malo soli....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Na taj način ćete znatno smanjiti vreme kuvanja. - Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Ražnjić sa jagnjetinom na libanski načinRažnjić sa jagnjetinom na libanski način
21. jun
Kada se meso već mariniralo, naniže se na tažnjić, pri čemu se ređa sa paprikom i lukom. Ražnjić se ispeče na roštilju, na žaru ili električnom roštilju. Posipa se solju po ukusu pre serviranja. Prijatno!...
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?
05. avgust
Ostali začini su lična želja i afinitet. Pogodni izbori su majčina dušica, ruzmarin, beli luk, limun i drugi. Unutrašnjost pileta takođe se može napuniti začinima na celim grančicama....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
Uvek kupujte posebno meso od kojeg će vam samleti mleveno meso, jer ste na taj način sigurni da je to zaista meso, a možete da je sami začinite po sopstvenom ukusu u zavisnosti od toga šta planirate da pripremate od njega...
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Postoje i različiti načini da začinite maslinovo ulje biljkama, pre upotrebe. Za začinjavanje salata možete da računate i na laneno ulje, veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama....
Ražnjići na grčki načinRažnjići na grčki način
19. avgust
Servirajte ražnjiće na grčki način tople! Beleška: Sastojke za marinadu procenite prema količini mesa koju ćete spremiti!...
Ražnjići na seoski načinRažnjići na seoski način
04. januar
Meso isečemo na krupnije komade. Pripremamo marinadu da bismo na kraju prelili ražnjiće. Operemo i isečemo povrće krupnije da bismo mogli da ih nanižemo na ražnjiće....
Ražnjić od sabljarke na roštiljuRažnjić od sabljarke na roštilju
07. jul
Nastavite da ređate dok se ražnjići ne potroše. Pomešajte maslinovo ulje, beli luk i origano i nakon toga njima namažite šiševe sa svih strana. Začinite solju i biberom....
Sočni pileći ražnjić na roštiljuSočni pileći ražnjić na roštilju
28. dec.
Isecite pileće batake na male zalogaje. Polijte ih sosovima i začinite solju. Ostavite ih 30 minuta da se mariniraju. Isecite paprike i crveni luk na odgovarajuće parčiće....
Jagnjeći ražnjići na turski načinJagnjeći ražnjići na turski način
10. okt.
Isečemo meso na kockice ivica 3 cm i posipamo isceđenim sokom od limuna. Isečemo papriku na kockice, a paradajz na pola. Poređamo meso na ražnjiće, smenjujemo sa paprikama i paradajzom....
Pileći ražnjići na kineski načinPileći ražnjići na kineski način
09. jun
Pileći ražnjići na kineski način su gotovi....
Jagnjeći ražnjići na Sofijski načinJagnjeći ražnjići na Sofijski način
17. mart
Isečemo meso na komade kao za ražnjiće, posipamo solju, biberom i čubrom i ostavljamo da odstoji 1 noć u frižideru. Nakon toga stavljamo u šerpu i prelivamo vodom i svežim mlekom i ostavljamo da vri 5-6 minuta....
Svinjski ražnjići na gruzijski načinSvinjski ražnjići na gruzijski način
11. april
Poređajte ražnjiće na roštilj da se peku, a s vremena na vreme ih polivajte sokom od limuna sa belim lukom....
Pileći ražnjići na tajlandski načinPileći ražnjići na tajlandski način
25. okt.
Na svaki ražnjić nanižite po 3-4 trakice od mesa, smenjujte sa mladim lukom. Pecite na ugrejanom roštilju dok ne bude gotovo. Servirajte sa toplim sosom od kikirikija u posebnoj posudi....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Mleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine, pod uslovom da se pridržavate nekih osnovnih pravila, ali ćuftice uvek moraju biti ovalne, a ćevap duguljast....
Ražnjići u marinadi na gril tiganjuRažnjići u marinadi na gril tiganju
25. feb.
Nakon toga, meso nabodite na štapiće i formirajte ražnjiće. Premažite gril tiganj sa malo ulja i poređajte ražnjiće. Pecite ih sa svih strana. Oljuštite krompir i nasecite ga na tanke trake, operite ga i osušite....
Pileći ražnjić i povrće na gril tiganjuPileći ražnjić i povrće na gril tiganju
03. sep.
Pileći file operemo, isečemo na parčiće, začinimo biberom i solju. Uzimamo drveni ražnjić i ređamo parče filea, luk, tikvicu, paradajz, papriku i tako dok sve ne naređamo....