Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da na pravilan način skuvate heljduZemlja porekla heljde, koju ruska nacija veoma ceni, u suštini je Indija, ali je činjenica da je ova biljka upravo tamo iz nepoznatih razloga manje popularna. Najverovatnije je razlog tome što se vekovima heljda smatrala...
13. mart
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuAko ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
12. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Ražnjić na tatarski načinNakvasimo ražnjić i počinjemo da nižemo meso, ređajući ga sa parčićima slanine i dimljenim fileom.
Pečemo na roštilju, pri čemu možemo redovno da mažemo meso marinadom....
29. okt.
Ražnjić na kavkaski načinGotove ražnjiće stavite na veliki tanjir preko prethodno pripremljenog priloga, a njega pripremite na sledeći način.
Pirinač prodinstajte u polovini maslaca, zajedno sa sitno naseckanim crnim lukom i malo soli....
20. feb.
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako se kuva pasulj na pravilan načinNa taj način ćete znatno smanjiti vreme kuvanja.
- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva....
26. feb.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Ražnjić sa jagnjetinom na libanski načinKada se meso već mariniralo, naniže se na tažnjić, pri čemu se ređa sa paprikom i lukom.
Ražnjić se ispeče na roštilju, na žaru ili električnom roštilju.
Posipa se solju po ukusu pre serviranja.
Prijatno!...
21. jun
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Ostali začini su lična želja i afinitet. Pogodni izbori su majčina dušica, ruzmarin, beli luk, limun i drugi.
Unutrašnjost pileta takođe se može napuniti začinima na celim grančicama....
05. avgust
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Uvek kupujte posebno meso od kojeg će vam samleti mleveno meso, jer ste na taj način sigurni da je to zaista meso, a možete da je sami začinite po sopstvenom ukusu u zavisnosti od toga šta planirate da pripremate od njega...
16. jul
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
20. avgust
Kako da pravilno začinite salatu?Postoje i različiti načini da začinite maslinovo ulje biljkama, pre upotrebe.
Za začinjavanje salata možete da računate i na laneno ulje, veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama....
08. jun
Ražnjići na grčki načinServirajte ražnjiće na grčki način tople!
Beleška: Sastojke za marinadu procenite prema količini mesa koju ćete spremiti!...
19. avgust
Ražnjići na seoski načinMeso isečemo na krupnije komade. Pripremamo marinadu da bismo na kraju prelili ražnjiće.
Operemo i isečemo povrće krupnije da bismo mogli da ih nanižemo na ražnjiće....
04. januar
Ražnjić od sabljarke na roštiljuNastavite da ređate dok se ražnjići ne potroše.
Pomešajte maslinovo ulje, beli luk i origano i nakon toga njima namažite šiševe sa svih strana. Začinite solju i biberom....
07. jul
Sočni pileći ražnjić na roštiljuIsecite pileće batake na male zalogaje. Polijte ih sosovima i začinite solju.
Ostavite ih 30 minuta da se mariniraju.
Isecite paprike i crveni luk na odgovarajuće parčiće....
28. dec.
Jagnjeći ražnjići na turski načinIsečemo meso na kockice ivica 3 cm i posipamo isceđenim sokom od limuna.
Isečemo papriku na kockice, a paradajz na pola.
Poređamo meso na ražnjiće, smenjujemo sa paprikama i paradajzom....
10. okt.
Jagnjeći ražnjići na Sofijski načinIsečemo meso na komade kao za ražnjiće, posipamo solju, biberom i čubrom i ostavljamo da odstoji 1 noć u frižideru.
Nakon toga stavljamo u šerpu i prelivamo vodom i svežim mlekom i ostavljamo da vri 5-6 minuta....
17. mart
Svinjski ražnjići na gruzijski načinPoređajte ražnjiće na roštilj da se peku, a s vremena na vreme ih polivajte sokom od limuna sa belim lukom....
11. april
Pileći ražnjići na tajlandski načinNa svaki ražnjić nanižite po 3-4 trakice od mesa, smenjujte sa mladim lukom. Pecite na ugrejanom roštilju dok ne bude gotovo. Servirajte sa toplim sosom od kikirikija u posebnoj posudi....
25. okt.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeMleveno meso sa kojim ih spremate može se začiniti na razne načine, pod uslovom da se pridržavate nekih osnovnih pravila, ali ćuftice uvek moraju biti ovalne, a ćevap duguljast....
21. mart
Ražnjići u marinadi na gril tiganjuNakon toga, meso nabodite na štapiće i formirajte ražnjiće. Premažite gril tiganj sa malo ulja i poređajte ražnjiće. Pecite ih sa svih strana.
Oljuštite krompir i nasecite ga na tanke trake, operite ga i osušite....
25. feb.
Pileći ražnjić i povrće na gril tiganjuPileći file operemo, isečemo na parčiće, začinimo biberom i solju.
Uzimamo drveni ražnjić i ređamo parče filea, luk, tikvicu, paradajz, papriku i tako dok sve ne naređamo....
03. sep.