Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Izlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako. Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Prženi pirinač - ne na kineski načinPrženi pirinač - ne na kineski način
13. jun
Pirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje. Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
Kako da se testenina ne lepi?Kako da se testenina ne lepi?
25. feb.
Pripremanje testenine, koliko god da jednostavno zvuči, predstavlja pravu umetnost. Da se testenina ne bi slepila, potrebno je da sledite nekoliko jednostavnih pravila. 1. Koristite veliku i široku šerpu sa tankim zidovima...
Kako da se testo ne lepi?Kako da se testo ne lepi?
05. januar
Ima mnogo različitih vrsta testa, a svaka vrsta odgovara određenim kriterijumima. Testo za hleb, pogačice i pogače, na primer, treba da bude glatko i meko, da se lagano mesi i da se lako odvaja. Sa druge strane, ...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Isperite i natopite Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Dva su razloga za ispiranje pirinča. Neke od fabrika koje proizvode pirinač stavljaju talk kao pomoćno sredstvo pri mlevenju....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Nakon toga, smeđi pirinač se ostavlja na još 12 minuta, začini se maslacem i servira se kao ukusan garnirung. Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Stavite u frižider najmanje 3 sata da se stegne. Izrezati na kvadrate....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
povrće i biljke; - orašasti plodovi poput badema, indijskog oraha, bundevinog semena; - riba; - crna čokolada; - integralni hleb; - crni pasulj; - avokado; - banane; - tofu; - kiselo mleko; - krompir i pirinač...
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Pogledajte takođe: - Trikovi za savršeno kuvani pirinač; - Kako kuvati pirinač prema naučnicima; - Začini za pirinač....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Beli pirinač ima proteine koji se lako vari, ali smeđi pirinač ima deterdžente koji uništavaju štetne proteine koji ulaze u telo....
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Nitrati su soli azotne kiseline. Obično su beli i bezbojni, prašaste kristalne supstance koje se dobro rastvaraju u vodu. Nitrati se masovno koriste u mnogim industrijama - u poljoprivredi kao visoko efektivna đubriva...
Kako da se oslobodimo refluksaKako da se oslobodimo refluksa
13. jul
Milioni ljudi pare od problema sa kiselinom. Kada su oni sporadični, često nije potrebno lečenje. Međutim, ako patite od gastroezofagialne refluksne bolesti, lečenje je potrebno, zato što konstantno lučenje velike doze...
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ranije ili kasnije svako se suočava sa gasovima. Ponekad jednostavno prolaze, drugi put stanje je izuzetno bolno. Toliko bolno da praktički ne dozvoljava da se vrše bilo kakve svakodnevne aktivnosti. Bol je oštar, osećamo...